۰
۴۴
اخبار بانک: توصیه بانک مرکزی خطاب به مؤسسان و مسئولان مؤسسات اعتباري غير مجاز است که هرچه سريع‌تر نسبت به توقف عمليات خلاف قوانین و مقررات و اخلال در گردش سالم پولی اقتصاد اقدام کرده و با مراجعه به بانك مركزي و ارائه اطلاعات شفاف، همكاري لازم را برای حل مشكلات پيش رو به‌عمل آورند.
پيش‌نياز يك اقتصاد سالم، با ثبات و رو به رشد، شفافيت و انضباط در فعاليت‌هاي اقتصادي و مبادلات است. فعالیت موسسات و نهادهای غیرمجاز و بدون نظارت بانک مرکزی در بازار پول خلاف جهت شفافیت و انضباط پولی و در مغایرت صریح با اصول و الزامات اقتصاد مقاومتی است و باعث ایجاد اختلال در بازار پول و سایر بازارها می‌شود. خلق پول بی‌ضابطه و اعطای سودهای بیشتر از سود متعارف شبکه بانکی و تبلیغات وسیع، سبب جذب حجم زیادی از سپرده‌های مردم در آن‌ها، بدون تودیع هرگونه سپرده قانونی نزد بانک‌مرکزی شده‌ است. رقابت ناسالم این موسسات در جذب سپرده‌های مردم از طریق پرداخت برای اعطای سود بیشتر، باعث شده از یک‌ طرف بانک‌ها در تجهیز منابع و تنظیم نرخ سود با مشکل مواجه شوند و از سوی دیگر، خطر ورشکستگی این موسسات و در پی آن سلب اعتماد عمومی به کل شبکه بانکی افزایش یابد. نبايد اجازه دهیم اين‌گونه مؤسسات با فعاليت‌هاي سوداگرانه و پرريسك منابع متعلق به سپرده‌گذاران را تباه کرده و ناامني در بازار ايجاد كنند؛ بنابراین لازم ديدم درباره مؤسسات غير مجاز و اهميت ساماندهي آنها توضيحاتي را به اطلاع برسانم:

۱) اغلب موسسات غیرمجاز پیش از تصویب قانون تنظیم بازار غیر‌متشکل پولی در سال ۸۳ در قالب موسسه اعتباری، تعاونی اعتبار، صندوق قرض‌الحسنه و ... بعضاً بدون هیچ مجوزی و برخی با مجوز نهادهایی غیر از بانک‌مرکزی شکل گرفته‌اند و همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند که بر اساس قانون یاد شده و ماده ۹۶ قانون برنامه پنجم توسعه، هرگونه ایجاد، ثبت و تغییرات نهادهای پولی و اعتباری صرفا با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران امکان‌پذیر است.

۲) اگر در يك مؤسسه بدون مجوز عدم تعادل يا كسري مشاهده نمي‌شود به معني قابليت استمرار فعاليت آن مؤسسه در بلندمدت نيست. روش كار به اين ترتيب است كه از محل سپرده‌هاي جديد بدون اين‌كه واقعا" درآمدي حاصل شده باشد، سود سپرده‌گذاران قبلي را پرداخت مي‌كنند. نتيجه كار اين خواهد بود كه روز به روز بر زيان مؤسسه افزوده مي‌شود. با توجه به اين‌ كه مؤسسان سرمایه اولیه‌ای را تامین نکرده‌اند، این زیان روزافزون نشان‌دهنده سپرده‌هاي تلف شده و از بين رفته است و فعاليت اين مؤسسه تا زماني ادامه پيدا مي‌كند كه كسري‌ها يعني همان سپرده‌هاي قبلي تلف شده به اضافه سودهاي متعلقه از محل سپرده‌هاي جديد بتواند تامين شود. بر اين اساس، اين‌ گونه مؤسسات دیر یا زود با توقف و عدم امكان بازپرداخت سپرده‌ها روبه‌رو خواهند شد و هر چه ديرتر اين اتفاق بيفتد مشكل و ميزان كسري بزرگ تر خواهد بود. این مسئله در اقتصاد به «بازی پونزی» مشهور است و مصداق بارز آن قضیه میدوف در آمریکا است که از آن به عنوان بزرگ ترین کلاهبرداری مالی جهان یاد می‌شود.

۳) بانك مركزي به عنوان نهاد ناظر و سياستگذار پولي در ايفاي يكي از مسؤليت‌هاي اصلي خود كه صيانت از منابع سپرده‌گذاران است، وظيفه دارد از فعاليت‌های غيرشفاف و خلاف قوانین مؤسسات غيرمجاز جلوگيري کرده، اجازه ندهد با اقدام های مخرب و عوام‌فريبانه آنان كه گاهی از اسامي مقدسي نيز سوء‌استفاده مي‌کنند، در اقتصاد کشور اخلال به‌ وجود آيد و پس‌انداز‌هاي مردم از بين برود.

۴) با توجه به ابعاد و اهميت این موضوع، بانك‌مركزي به تنهايي قادر به حل و فصل پيچيدگي‌ها و ساماندهي شرايط موجود نيست و در اين مسير همراهي و هماهنگي ساير دستگاه‌ها از جمله سازمان صدا و سيما، نيروي انتظامي و همچنين مراجع قضايي بسيار ضروري، مهم و تعيين‌كننده خواهد بود كه خوشبختانه و به‌خصوص پس از مصوبه شوراي عالي امنيت ملي و تشكيل كارگروه مسؤول در بانك ‌مركزي، هماهنگي مورد نظر شكل گرفته است.

۵) بانك‌ مركزي ترجيح مي‌دهد در اين زمینه بدون ايجاد هرگونه نگراني و التهاب، مسئوليت‌های قانونی خود را با دقت و توجه كامل به همة ابعاد مسئله انجام دهد. طبيعي است زماني‌ كه متخلفان متوجه عزم جدي مسؤلان در برخورد با فعاليت‌هاي مخرب خود مي‌شوند، با جنجال‌آفرینی و ترفندهای گوناگون تلاش مي‌كنند روند اقدام ها را متوقف سازند. بانك‌مركزي مصمم است با همه امكانات و بدون توجه به تهديدها و دخالت‌ها به حول و قوه الهي وظيفه خود را با قاطعيت و جديت دنبال كند.

در پایان،لازم می‌دانم ضمن سپاس از همراهی و همدلی دستگاه‌های مرتبط با این موضوع، به دو توصیه مهم اکتفا کنم:
نخستین توصیه خطاب به سپرده‌گذاران محترم است. با توجه به وضعیتی كه در روزهاي اخير براي يكي از مؤسسات غيرمجاز پديد آمده، كاملا روشن است كه در ادامه حيات مؤسسات بدون مجوز و تضمین پس‌اندازهاي هموطنان عزيز در آن‌ها ترديد جدی وجود دارد؛ فعالیت این گونه موسسات خارج از حیطه نظارت بانک‌مرکزی بوده و هیچ‌گونه سپرده قانونی نیز نزد بانک‌مرکزی تودیع نکرده‌اند. بنابراین مردم عزيز ما نبايد تحت تاثير چند درصد نرخ سود اضافه نسبت به شبکه سالم بانکی - که ممکن است به بهای از دست رفتن كل پس‌انداز آنها منجر شود- چنين مخاطره‌اي را بپذيرند.

توصیه دوم خطاب به مؤسسان و مسئولان مؤسسات اعتباري غير مجاز است که هرچه سريع‌تر نسبت به توقف عمليات خلاف قوانین و مقررات و اخلال در گردش سالم پولی اقتصاد اقدام کرده و با مراجعه به بانك مركزي و ارائه اطلاعات شفاف، همكاري لازم را برای حل مشكلات پيش رو به‌عمل آورند.
دکتر ولی‌اله سیف
رئیس کل بانک مرکزی
https://akhbarbank.com/vdcdxs0s.yt0kf6a22y.html
مشاهده نظر مخاطبان
ه ا ط
Iran, Islamic Republic of
واقعا برات متاسفم اقای سیف
مهدی
Romania
چرا متاسفی؟
موسی
چون تاسف بر انگیزه کارای بانک مرکزی
ناشناس
بانک مرکزی فقط به عنوان ناظر فعالییت میکنه و هیچ ضمانتی برای فعاییت هیچ بانک و موسسه ای نداره
پس چرا پول میگیره؟؟؟؟؟
Estonia
توضیح بدید که :
هماهنگی بانک مرکزی قوه قضائیه و نبروی انتظامی برای اصلاح موسسات است یانابودی مردم ؟
لطفا بازخورد اقداماتتان رادر موسسه میزان بررسی کنید ؟؟؟
چرا مسئولان نظام با بانک مرکزی به دلیل برخوردهای احساسی و غیر منطقی با میزان برخورد قاطع نمی کنند؟ چرا مردم مقصر این کم کاری مدیران و نظارت های سالهای قبل باید باشند؟؟؟
سوال این است چرا بانک مرکزی با این اسم با مسمایش واین ساختمان شیشه ای ش با ان همه طبقات وتشکیلات اجازه داده این موسسات غیر مجاز شکل بگیرند می دانید اکثر این موسسات با حربه اینکه سیستم بانکی به ربوی باز گشته به بازار پولی راه پیدا کردند که در عمل مقصر اصلی خود بانک مرکزی است که گذاشت بانکها انقدر فشار به مردم وارد کنند که مردم طالب این گونه موسسات شوند چرا انحلال موسسه محمد رسول اله وال طاها در اصفهان برای مسولان بانک مرکزی درس نشد
Estonia
آقای سیف توضیح بدید که :

هدف بانک مرکزی اصلاح موسسات است یا نابودی مردم ؟
لطفا بازخورد اقدامات تان را در موسسه میزان بررسی کنید ؟؟؟
چرا مسئولان نظام با بانک مرکزی به دلیل برخوردهای احساسی و غیر منطقی با میزان برخورد قاطع نمی کنند؟
چرا مردم مقصر این کم کاری مدیران و نظارت های سالهای قبل باید باشند؟؟؟
چرا سامان دهی جایش را به نابودی در دوران آقای سیف داده؟
چرا اصل بر هم دلی و هم زبانی نیست؟
چرا بانک مرکزی برخوردهای حاشیه ای و احساسی دارد؟
چرا ایجاد یک موسسه مالی و پولی راحتر از ایجاد یک کله پزی یا جیغرکی یا پشمک فروشی شده زهی مدیریت
علی
اقای سیف سپرده گذاران موسسه میزان هم خدایی دارن .
سپرده گذاران میزان
اقای سیف ؟ خدا کارهای ما رو می بیند ..........
یعنی این آقا میگه میزان نزد بانک مرکزی سپرده نداشته یا غیر مجاز بوده وقتی مملکت دست یه عده مثل این آقا بیوفته باید فاتحه اون مملکت رو خوند
همین الان آرمان(فرشتگان)روزی ۵۰۰ هزار تومان پول و میده و بانک مرکزی هم پاسخگو نیست این درسته وقتی روی دفترچه نوشته تحت نظارت بانک مرکزی
Iran, Islamic Republic of
یک ذره شفاف حرف بزن کدام موسسه ها را می گویی تا مردم بدان تون خونه هم ایجور مبهم حرف می زنی
ققنوس
چون دروغ میگن و اگه واضح نام ببرن اون موسسات می تونن علیه ایشان شکایت کنند.
کجایی دکتر مظاهری که به این نابسمانی ها پایان دهی یادت بخیر دکتر شیبانی
سپرده گذار
باسلام اقای بجای اینکه موسسات راسروسامان بدید هی مردمودوست دارید تواسترس نگه دارید حداقل نامی ازاین موسسات ببرید منه سپردگذار که سپرده پنج ساله که چهارسال هم ازافتتاحش کذشته تو این یکسال باقی مونده باید با استرس دست پنجه نرم بکنم بانک مرکزی باید بتونه چند تا موسسه راسروسامان بده انحلال گه نمیگن هنر اقای سیف یه سری به همین بانک دولتی بزنید صد بدتراز موسسات ازهر لحاظ هستن
R
نام موسسات مجاز در سایت بانک مرکزی هست
اقای سیف این قضیه تسهیلات 30000 هزار میلیاردی که یکی از همین موسسات داده والان بازگشتش با مشکل روبرو شده چیه
چرا سریعا گفته رییس سازمان بازرسی در سیما مبنی بر درامد 108 میلیاردی یکی از مدیران عامل بانک ها اعلام وتکذیب شد
پیشنهاد دهنده
باسلام یه پدر خوب پدریه که خانواده رادرست مدیریت بکنه اگه یکی ازاعضای خانواده اشتباهی کرداونو از خونه بیرون وترد نکنه بلکه باید راه درست وصحیح نشونش بده شما اقای سیف واقعا این موسسات یه شبه به وجود اومدن واقعا هیچ سپرده ای نزد بانک مرکزی ندارن اقای رءیس هنر مدیریت اینه که
شما به عنوان یه پدر.و بزرگ این مجموعه موسسات واین تعاونیها راسرو سامان بدید باتحت فشار گذاشتن مسءولین موسسات اونا را وادار به راه قانونی واخذ مجوز کنید نه منحل کردنشون اونا که ضرری نمی کنن این مردم وسپردگذاران هستن که بیچاره میشن
ققنوس
به پاراگراف قبل از آخر توجه کنید. درباره میزان صحبت میکند و در ادامه می گوید این گونه موسسات هیچگونه سپرده قانونی نزد بانک مرکزی تودیع نکرده اند. از شما می پرسم پس 270 میلیارد تومانی که میزان نزد بانک مرکزی داشت چه بود؟ واقعا چه ارزشی دارد که یک مسلمان با زبان روزه (ان شاءالله) خلاف واقع بگوید؟
آقای سیف عزیز بپذیرید که در قضیه میزان اگر اندکی تدبیر می کردید وحتی لفظی مردم را به آرامش دعوت می کردید اکنون یک میلیون سپرده گذارو(پنج میلیون نفر خانواده های آنان) دچار آسیب نمی شدند. خداوند به ما جرات پذیرش اشتباهات خود واصلاح آن را عطا فرمایید







9
United States
الهی آمین
United States
هیئت تسویه سپرده های زیر دومیلیون را که پرداخت کردی چرامبالغ زیرپنج میلیون وده میلیون وبیست میلیونی رااعلام نمیکنی
بهرام
من هر روز که به شعبه های میزان میرم میگن 23 ماه
همه چیز مشخص میشه
دیگه از وعده خسته شدم
زودتر تکلیف ما رو روشن کنید
مگه همین بانک مرکزی بارها نگفت که سپرده ی میزان در بانک مرکزی عودت داده میشه.
مگه نگفتید سپرده میزان به حساب بانک صادرات واریز میشه و ....
حالا میزان شد بدون سپرده؟؟؟؟؟؟
بس است با شجاعت اشتباه خود را بپذیرید
Iran, Islamic Republic of
حرف های تکراری..............
Iran, Islamic Republic of
توانایی داری ساماندهی کن نه از این حرفها ی نخ نما
Iran, Islamic Republic of
تیم اقتصادی دولت ضعیف ترین افراده
Iran, Islamic Republic of
جالبه مردم به بانک مرکزی اعتماد ندارند و شما هنوز نميدوني
Iran, Islamic Republic of
از حقوق های چند برابر ی بانک مرکزی برای مردم شفاف سازی کنيد
Iran, Islamic Republic of
با سلام اقای سیف میشه حقوق پرداختی در بانک مرکزی با پرداخت به سایر کارکنان در جاهای دیگر مقایسه کنید .چون صحبت از شفاف سازی شد .البته شفاف سازی هر جا مصلحت باشه خوبه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
فقط باید شرایط رو برای گرفتن مجوز آسون کنن.
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
من نمیدونم چرا آقای سیف یکی به نعل میزنه یکی به میخ،،،تیر رو بزن خلاص کن دیگه،،مردیم از استرس بخداااااااا......
به تب گرفتن که به مرگ راضی کنند برادر...
با سلام
مهدی
با سلام تکلیف موسسه آرمان چی میشه بقرآن زندگیمون خراب شده
خدارو خوش میاد آخه ؟؟؟
شما اقای مدیر به موسسات نباید توصیه کنید باید دستور بدهید و صلابت اجرا داشته باشید . شما بر عکس به سپرده گذارانی که به جمله تحت نظارت بانک مرکزی در سردرب اینگونه موسسات اعتمادکردند تحکم می کنید. و برخی را هم مثل سپرده گذاران میزان بخاک سیاه می نشانید .خوب سپرده گذار جدید دیگر به اینگونه موسسات مراجعه نمی کند تکلیف سپرده گذاران قبلی چیست که موسسات پول آنها را نمی دهند
احسان
United States
هیعت محترم تسویه میزان،چرا تاریخ دریافت سپرده های تا ۵ میلیون را اعلام نمیکنید ما ۷ ماه هست دسترسی به پول خودمان نداریم ،چرا فریاد رسی نیست!!!!؟؟؟؟
United States
هیئت تسویه چرا سپردهای زیرده میلیون یابیست میلیون ویابیشتر را اعلام نمی کند کسانی که این مبالغ پول دارن قشر متوسط جامعه هستن که برای تامین زندگی پول خودرا دراین موسسه گذاشته بودن لاقل برای دریافت مبالغ سپردهایشان روزهایش را اعلام کنند که کی برای دریافت سپردهایشان باید مراجعه کنن
اقای سیف یک مدیر با تجربه وکاردان باید وضعیت را طوری اصلاه کند که مردم را به فلاکت نیندازد
حامد
بابت عملکرد در مورد میزان مردم را خیلی مایوس کردید .کاری که شما کردید بخدا صد تا ماهواره و اینترنت و امریکا و اسرائیل نتوانستند بکنند خوب خدمتی به دشمنان کردید
سپرده گذار
بر فرض که این آقا و بانک مرکزی که ایشون نمایندشه بی تقصیر باشه که اینطور نیست و مقصرن اظهار نظرهای بدون فکر و بازی کردن با روح روان نزدیک یک میلیون سپرده گذار جز رذالت و بی تعهدی چی میتونه باشه آقای عزیز شما اونجایی که مشکل مردمو حل کنی نه اینکه برای مردم مشکل ایجاد کنی تا جایگاه خودتو محکم کنی حل کردن مشکل اقتصاد یعنی پا گذاشتن روی بدن نحیف این مردم؟ تعهد یعنی همین؟ آقای روحانی من و خیلی از مردم این کشور به شما رای دادیم تعهدتون نسبت به رای ما همین اینکه خواب و خوراک مردم ازشون بگیرید تعهد؟ به خدا قسم این مردم ذره ای تقصیر نداشتن جز اینکه اجازه دادن یک عده کلاهبردار با مجوز دولت شما و دولتهای گذشته کلاشونو بردارن من هیچوقت نمیبخشمتون و ازتون نمیگذرم
تازه ترین اخبار