به گزارش خبرنگار پايگاه خبري اخبار بانك، ابراهيم درويشي هفته هاي گذشته در يكي از اظهار نظرهاي خود گفته بود : هم اکنون حدود ۱۰ موسسه اعتباری وجود دارد که چهار موسسه تجمیع می شود ، زیرا با ردیابی بانک مرکزی مشخص شد، سرمایه این موسسهها مال خودشان نیست.
معاون نظارتي بانك مركزي از ادغام موسسهها و بانکهای کارسازان آینده، بانک الکترونیکی پیشگامان، متقاضیان بانک امین و موسسه در شرف تاسیس مشیز ( به فتح م) و ریحانه گستر خبر داده و گفته بود: همه آنها با عنوان یک بانک یا موسسه مالی- اعتباری فعالیت خواهند کرد.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: تا پایان امسال شش موسسه مالی - اعتباری دیگر و صندوق هایی که بیش از یک شعبه دارند ، نیز تجمیع و ساماندهی می شوند ، اما صندوق های مساجد ، تکایا و محلات ، مشروط به اینکه با سپرده های مردم زمین ، طلا و ارز نخرند ؛ به فعالیت خود ادامه می دهند و با متخلفان به شدت برخورد می شود.
اما حالا شش موسسه ديگر باقي مانده است.موسساتي نظير فردوسي،فرشتگان،ميزان و افضل توس بايد تا اسفند ماه صبر كنند و منتظر باشند كه چه سرنوشتي در انتظارشان است.
اما براساس شواهد و قرائن بانك مركزي قصد دارد اين موسسات را نيز به مانند چهار موسسه اي كه نامشان در بالا ذكر شده است،با يكديگر تجميع و ادغام كند.
اين كار به اين دليل است كه اكثر اين موسسات توان مالي چشمگيري ندارند و منبع اصلي سرمايه اوليه انها چندان روشن نيست.
بان مركزي قصد دارد با ادغام اين موسسات از يك طرف به فكر سپرده گذاران اين موسسات باشد و از طرف ديگر موسسه يا بانكي تشكيل دهد كه حداقل سرمايه مناسبي براي ورود به بازار رقابتي داشته باشد.
براي همين احتمالا تا اسنفد ماه موسساتي چون فرشتگان كه تابستان امسال نيز تا مرز انحلال پيش رفت،ميزان،فردوسي و ساير موسسات در شرف تاسيس با يكديگر تجميع و يك موسسه مالي و اعتباري با مجوز و سرمايه مناسب شكل خواهند داد.
كمبود نقدينگي برخي از بانكها و موسسات مالي موجب مي شود كه اين بانكها و موسسات به فكر پرداخت سود غير متعارف و بروز مشكل در بازار پولي و مالي كشور شوند.