به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك به نقل از ايسنا، محمود احمدی گفت: واقعیت این است که بانک مرکزی با توجه به اتفاقاتی که بر روی چکها افتاده در مورد مباحث نظارتی، حقوقی و مباحث فن آوری اطلاعات در این رابطه به شدت وارد شده و مدتهاست که در دست بررسی دارد.
وی افزود: برای رسیدن به این منظور راهکارها و مدلهای مختلفی را بررسی کرده و در دست بررسی دارد؛ مثلا فرض کنید کسی که چکی میگیرد، این امکان برایش میسر باشد که وارد سایتی شده و با یوزرنیم و پسوردی که صاحب چک در اختیارش قرار میدهد، بتواند اعتبار صاحب چک را بررسی کرده و از وضعیت آن آگاهی یابد و از سویی این امکان برای صاحب چک نیز وجود داشته باشد که بلافاصله پسورد خود را تغییر دهد.
وی با بیان اینکه در واقع با این کار امکان اطلاعرسانی به لحظه از اعتبار صاحب چک برای دریافت کننده چک به وجود میآید و اطمینان برای او حاصل میشود، گفت: راهکارها و مباحث مختلف در این رابطه در دست بررسی است.
احمدی پیش از این درباره بحث چکهای ستارهدار و با بیان اینکه این نوع چکها مزایای خوبی دارد و طرف معاملهگر میتواند متوجه شود که بر روی اعتبار حساب صاحب چک تا چه میزان میتوان اعتماد کرد؟ گفته بود: موضوع چکهای ستارهدار بحث اعتماد است و دستورالعملی در این زمینه تهیه کردیم که جوانب مختلف موضوع را بررسی میکنیم، منتهی ابزارهای دیگری نیز در این رابطه در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه بحث چکهای ستارهدار یا مواردی از این قبیل در بانک مرکزی در دست بررسی است، چون این موضوع میتواند تبعات مختلفی داشته باشد، اظهار کرده بود:به عنوان مثال در زمانی که مشتری به دلیل سابقهی خوب و داشتن اعتبار بالا از چکهای ستارهدار بهرهمند میشود و معاملهای را انجام میدهد و کسی که با او به اعتبار این چک معاملهای انجام دهد اگر به هر دلیلی اعتبارش خدشهدار شود و تخلفی انجام دهد، طرف معاملهگر چه کاری میتواند انجام دهد؟
دبیر کل بانک مرکزی در ادامه با بیان اینکه مدتهاست که راجع به این موضوع بحث و بررسی میکنیم و مطالعات تطبیقی نیز در این زمینه صورت گرفته و فواید و مضرات طرح را مورد بررسی قرار دادیم، گفته بود: ولی تا زمانی که یقین حاصل نکرده و مطمئن نشدیم که در موارد و زمانهایی خاص مثل چکهای برگشتی چه کاری باید انجام داد نمیتوانیم اقدامی صورت دهیم.