۰
يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۶

پیش‌بینی وضعیت امروز بورس

بورس تهران معاملات نخستین روز کاری هفته را با یک افزایش تقاضای غیرمنتظره و عجیب آغاز کرد و در همان دقایق ابتدایی، بسیاری از نمادها به سقف دامنه معاملاتی خود رسیده و شاهد تشکیل صفوف خرید قابل توجه در طیف وسیعی از نمادها بودیم.
به نظر می‌رسد رشد ادامه‌دار دلار نیمایی و برخی اخبار ریز و درشت سیاسی و اقتصادی موجب شده تا جسارت بیشتری برای خرید سهام ایجاد شود. البته در یک ساعت پایانی بازار، عرضه‌ها کمی بیشتر بود و برخی از نمادها به تعادل رسیدند اما در نهایت 90 درصد نمادها با رشد قیمت به کار خود خاتمه دادند و در یک اتفاق خاص شاخص کل با جهش نزدیک به 62 هزار واحدی تا یک قدمی سقف کوتاه‌مدتی دو میلیون و 870 هزار واحدی پیشروی کرد. ارزش معاملات تحت تاثیر تشکیل 4 همت صف تقاضا کاهشی بود و به کمتر از 9 همت رسید و رقمی بالغ بر 1.6 همت توسط معامله‌گران حقیقی وارد چرخه بازار شد.

البته کماکان تردیدهایی نسبت به روند بازار وجود دارد. برخی معتقدند شاخص با رسیدن به سقف کوتاه‌مدتی 2,870 هزار واحدی (یعنی امروز)، یک بار دیگر اصلاح می‌زند و سپس راهی کانال 3 میلیونی می‌شود و عده‌ای دیگر با این تفکر حرکت می‌کنند که بازار در همین گام مقاومت کوتاه‌مدتی را پشت‌سر خواهد گذاشت و خیلی نمی‌توان دلخوش به اصلاح و خرید در قیمت‌های پائین‌تر بود. البته یک دسته سومی هم در بازار داریم که همواره اعتقاد و پافشاری به عدم‌ ارزندگی و ریزش جدی قیمت‌ها دارند ! اما از آنجایی که بواسطه تحولات اقتصادی اخیر و دیدگاه دولت به بازار سرمایه چنین سناریویی را ضعیف می‌بینیم، خیلی به ‌آن اتکا نمی‌کنیم. به‌خصوص که دلار نیما طی مدت اخیر حرکت خوبی داشته و این رشد عاملی برای بسته شدن کف قیمت در بسیاری از سهم‌ها خواهد بود. 

رشد دلار نیما به وضوح نشان می‌دهد دولت در مسیر عقلانیت ارزی قرار گرفته. با این حال بسیاری معتقدند بازار برای گذر از سقف دو میلیون و 870 هزار واحدی نیاز به تزریق اخبار قوی و حمایت‌های بیشتری دارد. البته اینجا ماندن و یک هفته دست‌به‌دست شدن و چرخیدن پول بین گروه‌ها هم اتفاق بدی نیست. همیشه روی این موضوع تاکید کرده‌ایم که کف‌سازی و اصلاح قیمتی و زمانی از نان شب برای بازار واجب‌تر است و شاید به همین دلیل است که معتقدیم بازار برای یک دوره روند خنثی و نوسانی را جهت پیاده و سوار شدن معامله‌گران در پیش خواهد گرفت.

به نظر حرکت بعدی بازار دقیقا به دوره خاص گزارش‌های میان‌دوره‌ای و سپس ماهانه موکول شود. امروز 16 دی ماه است و گزارش‌های 9 ماهه طبق روال عادی برنامه، دقیقا در دو روز آخر دی منتشر خواهد شد؛ یعنی حدود دو هفته دیگر. پس از انتشار صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای، به استقبال گزارش‌های ماهانه خواهیم رفت که نهایتا تا ششم و هفتم بهمن ماه راهی کدال خواهد شد. اعتقاد ما این است که شرکتها در سومین فصل سال از نظر سودسازی کمی بهتر از تابستان خواهند بود؛ چراکه دلار نیما در این مدت رشد نسبتا خوبی داشته و لذا حاشیه سودها تقویت خواهد شد.

اما شاید گزارش‌های ماهانه اهرم جذاب‌تری برای حرکت بعدی بازار باشند؛ چراکه اثرات رشد دلار نیما، در گزارش دی ماه شرکت‌ها به شکل خاص‌تری روشن خواهد شد. البته ممکن است افت مقدار تولید و فروش ناشی از قطعی برق و گاز را داشته باشیم اما رقص نرخ‌ها برای بازار جذاب‌تر است.
 
https://akhbarbank.com/vdchkknw.23nqkdftt2.html
تازه ترین اخبار