اما هر چه از دقایق ابتدایی بیشتر فاصله گرفت، بواسطه خبر آتشبس اسرائیل و لبنان و البته جذب شدن عرضهها، ضعف دست فروشنده روشنتر شد و با وجود قرار گرفتن در روزهای پایانی هفته، موج جدیدی از تقاضا راهی بازار شد و لذا بسیاری از نمادهای مورد توجه یک پله بالاتر از قیمتهای پایانی ایستادند تا امیدواری معاملهگران و سهامداران به تداوم روند صعودی حفظ شود. در نتیجه معاملات روز چهارشنبه 73 درصد نمادها سبزپوش و تنها 27 درصد با رنگ سرخ به کار خود خاتمه دادند. شاخص کل نیز با رشد دیگری (حدود 11 هزار واحد) تا ارتفاع دو میلیون و 426 هزار واحدی پیشروی کرد. ارزش معاملات حدود 9.3 همت گزارش شد و رقمی بالغ بر 150 میلیارد تومان وارد چرخه بازار شد.
بورس تهران در هفتهای که گذشت، چند رکورد بینظیر و فوقالعاده را ثبت کرد. ارزش معاملات حدود 14 - 15 همتی روز سهشنبه (بالاترین رقم 17 - 18 ماه اخیر)، مثبت شدن تراز نقدینگی هفتگی حقیقیها (معادل 1.5 برابر کل ورود نقدینگی آبان)، افزایش تعداد کد معاملهگران حقیقی و رسیدن آن به بیش از 200 هزار کد در روز که در یکسال گذشته بیسابقه بوده و سرانه خرید قوی و تزریق منابع از بیرون بازار که نشان میدهد خریداران این روزها برای گامهای بلندتری وارد میدان شدهاند. البته طبیعی است که با نزدیک شدن شاخص به سقف تاریخی 2.5 میلیون واحدی، یک موج عرضه و دستبهدست شدن سهام را داشته باشیم و معتقدیم بازار خیلی سریع به سقف یاد شده حملهور خواهد شد.
نکته مهم اینکه، از ابتدای آبان که آخرین کف شاخص تجربه شد و بعد از آن بازار وارد یک روند صعودی شد، تا امروز نمادهای پرتراکنش بیشترین بازدهی را ثبت کردهاند. معمولا ورود سریع پول به بازار منجر به رشد نمادهای پرتراکنش میشود که البته این موضوع یک ناترازی موقت را هم ایجاد میکند. نمادهای بزرگ در 4 سال گذشته به دلیل بازارگردانی موثرتر و حضور صندوقهای اهرمی و حمایتهای صندوق توسعه و تثبیت، کمتر به قیمتهای زیر ارزش ذاتی رسیدند و حالا در برگشت بازار این نمادها زودتر رشد کردند و انگیزه فروش در بسیاری از حقوقیهایی که طی 4 سال گذشته این نمادها را خریده بودند، بوجود آمده است. در ادامه احتمالا خریداران با درک این موضوع، بیشتر سراغ نمادهای کم تراکنش و زیرقیمت خواهند رفت. پیشنهاد میکنیم یکبار دیگر متن زیر که در گزارش صبح چهارشنبه درج شده بود را مطالعه و نگاهی به جدول ذیل آن داشته باشید.
"بگذارید ادامه موضوع را با به تصویر کشیدن بازدهی برخی از نمادها از صنایع مختلف و مقایسه آنها با شاخص کل و هموزن پیش ببریم تا برای همگان روشن شود که قیمتها در چه نقاطی قرار دارند و فاصله آنها با سه مقطع روزهای ابتدایی امسال، روزهای پر هیجان اردیبهشت 1402 و نقطه اوج سال 99 چقدر است. همچنین در این جدول میزان رشد دلار نیما از اردیبهشت 1402 آورده شده و تخمینی از قیمت منطقی این سهام و شاخصها با دلار نیمای امروز و دلار نیمای احتمالی پایان سال آورده شده است. به نظر همین جدول به خوبی نشان میدهد که قیمتها در چه نقاطی است و چه مسیری پیش روی بازار است. پیشنهاد میشود کمی در سیستم معاملاتی خود تجدیدنظر کنید. اگر سهامدار هستید، بدانید که بازار رشد نکرده و اگر نقد هستید، به جای خیانت به بازار به دنبال بررسی قیمتها و اصلاح استراتژی خود باشید."