به گزارش خبرنگار
اخباربانک، در ماهی که گذشت بانکهای بورسی از افزایش سپردههای غیردیداری خود خبر دادند. مطابق با گزارشات بانکها در مهرماه در مجموع ۶۴ همت به سپردههای غیردیداری بانکها افزوده شد و ۱۰ همت نیز از سپردههای دیداری کم شد.
این اعداد معادل رشد ۲.۹ درصد سپرده غیردیداری و کاهش ۰.۵درصد سپردههای دیداری است. این در حالی است که تورم ماهانه مهر ۲.۷ درصد بوده است.
افزایش سپردهها در حالی اتفاق افتاد که در این ماه شاهد افزایش مجدد YTM اوراق دولتی به ۳۱.۹ درصد بودیم و صندوقهای درآمد ثابت نیز مجددا شاهد ورود پول ۴۰ همتی بودند. با توجه به چشم انداز نرخ بهره و هم چنین مجوز اخذ شده دولت برای انتشار بیشتر اوراق تا سقف ۲۰۰ همت در کنار ادامه سیاست انقباضی بانک مرکزی (با تثبیت جایگاه ریاست بانک مرکزی و تاکید بر ادامه این سیاست و نشانههایی مانند افزایش نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۸ درصد) میتوان انتظار داشت در ادامه نیز هم چنان سپردهی بانکی و صندوقهای درآمد ثابت گزینههای جذابتری باشند و شاهد افزایش سپردههای غیردیداری باشیم.
نزدیکی به انتخابات آمریکا و افزایش تنشها در آسیای غربی میتواند در کوتاه مدت چشم انداز تورمی را تحت تاثیر قرار دهد اما به نظر میرسد در مهرماه این مقوله از قوت کمتری نسبت به سیاست انقباضی بانک مرکزی برخوردار بوده است.
بانک سینا با ۹.۶ درصد رشد بیشترین افزایش در سپردههای غیردیداری خود تجربه کرد و بانک ملت و صادرات نیز به ترتیب به ۴.۸ درصد و ۳.۳ درصد رشد قابل توجهی را برای خود ثبت کردند. در سپردههای دیداری نیز وکار ساز مخالف زد و رشد ۱۴درصد را تجربه کرد که بخشی از آن ناشی از افزایش در سپردههای ارزی بانک است.
گفتنی است؛ سپرده غیر دیداری یا سپرده پس انداز به سپردههایی گفته میشود که قابلیت انتقال به شخص ثالث از طریق چک را ندارند و استفاده از آن فقط توسط صاحب سپرده امکانپذیر است. از همین رو، سپرده غیر دیداری نسبت به سپرده دیداری نقدشوندگی کمتری دارد. سپرده غیر دیداری شامل سپردههای قرض الحسنه پس انداز، سپردههای پس انداز مسکن و انواع سپردههای سرمایهگذاری مدتدار یک تا چند ساله میشود.
* منظور از سپردههای دیداری در این گزارش مجموع سپردههای قرض الحسنه و سپردههای کوتاهمدت است.