اما با گذر از یک ساعت نخست، رفتهرفته فروشندههای بیشتری در بازار حاضر شدند و طرف خریدار نشان داد که بواسطه رویدادهای سیاسی پیش رو حاضر به پذیرش ریسک بیشتر نیست. بنابراین شاخص کل با از دست دادن بخشی از رشد روزانه خود و ثبت بازدهی اندک 5 هزار واحدی در ارتفاع دو میلیون و 61 هزار واحدی آرام گرفت. ارزش معاملات شبیه به روزهای قبل (حوالی 4 همت) بود و رقمی بالغ بر 190 میلیارد تومان از چرخه بازار خارج شد.
گزارش امروز را با مروری بر خبرها و اثرات آن در بازار آغاز میکنیم. طی روزهای اخیر، فرزین در بانک مرکزی ابقاء شد و گفت: "بازار نیما به بازار ارز توافقی منتقل میشود. سیاست ارزی بانک مرکزی این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند. نرخ ارز در بازار توافقی براساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل میگیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش میکنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند. با شروع بهکار سامانه بازار ارز توافقی امکان مبادله ارز برای تمام فعالان اقتصادی فراهم میشود." جریان خبری نشان میدهد بیش از هر زمانی به اصلاح نرخ ارز نزدیک هستیم و تصور میکنیم پس از برگزاری انتخابات آمریکا و در نهایت تا پایان فصل پائیز شاهد شفافت بیشتر بازار ارز و اتفاقاتی اثرگذار در بازار سرمایه باشیم. برخی معتقدند دولت دست و پای فرزین را در برخی امور بسته و لذا او قرار است بر اساس سیاستهای تعیین شده توسط وزیر اقتصاد و مشاور اقتصادی رئیسجمهور حرکت کند.
خبر دوم، اظهارنظر وزیر اقتصاد، رئیس سازمان بورس و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درخصوص برگشت خودرو به بورس کالا بود. "همتی ضمن ابراز حمایت کامل خود از طرح عرضه خودرو در بورس کالا تاکید کرد: عرضه خودرو در بورس کالا به هماهنگی سازمان بورس، وزارت صمت و شورای رقابت نیاز دارد. صیدی هم گفت: عرضه دوباره خودرو در بورس کالا در دست پیگیری است. وی درباره مخالفت شورای رقابت تاکید کرد: اگر این شورا مخالف باشد، وارد مذاکره میشویم تا قانع شوند اساسا بورس به معنای رقابت است و شورای رقابت نمیتواند با آن مخالف باشد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم گفت: با توجه به برنامه دولت، در بودجه ۱۴۰۴، برای عرضه خودرو در بورس کالا، دیگر نهادها نباید با این اقدام مخالفت کنند." در گزارش روز گذشته بطور مفصل درخصوص این مساله صحبت کردیم و گفتیم که یکی از اتفاقات اثرگذار برای بهبود فضای بازار، براندازی قیمتگذاری دستوری و برگشت خودرو به بورس کالا است. این اتفاق اثر ماندگاری در بازار دارد. چراکه صنعت خودرو به درست یا غلط، لیدر شماره یک بازار است.
خبر سوم، مربوط به رویدادهای سیاسی و احتمال توافق بر سر آتشبس در لبنان است. "الجزیره به نقل از منبع نزدیک به رئیس پارلمان لبنان نوشت: توافق شده که با هوکشتاین، فرستاده بایدن در بیروت بر سر بندهایی که باید در مدت ۶۰ روز اجرا شوند، به توافق برسیم. بندها شامل آتشبس جامع در سراسر لبنان و اسرائیل است. از بندهای توافقشده، استقرار ارتش لبنان در جنوب کشور تا مرز است. یکی از بندها شامل خروج تمامی نیروهای نظامی غیررسمی به شمال لیطانی است." البته در برخی گروههای تلگرامی اصرار ویژهای بر پاسخ دوباره ایران به حمله اخیر اسرائیل وجود دارد ! آنچه در ظاهر میبینیم این است که فضا به سمت جنگ مستقیم نمیرود. البته برخی هم انتخابات آمریکا و صدای پای ترامپ را بهانه فروش میکنند که این موضوع تا حدودی قابل درک است که برخی از ترس ترامپ در کوتاهمدت از بازار دور باشند و حتی فشار عرضه نیمه دوم بازار روز گذشته را همین راستا میدانیم. در گزارش فردا بطور مفصل درخصوص انتخابات آمریکا و اثرات آن در بازار صحبت خواهیم کرد.
در مجموع فضای خبری بد پیش نمیرود و به نظر میرسد موقتا کمی از فستیوال خبرهای منفی فاصله گرفتهایم. البته بازار برای حرکت قویتر و صدور سیگنال آغاز روند صعودی، نیاز به جریان پول قوی و خبرهای عملیاتی دارد.