۰
چهارشنبه ۶ تير ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۴
دولت جدید با بانک های زیان ده چه می کند؟

زیان بانک آینده به رقم 318 هزار میلیارد تومان رسید

زیان انباشته بانک آینده که در صورت‌های مالی 9 ماهه سال 1402 284.5 هزار میلیارد تومان بود، با رشد به رقم 318 هزار میلیارد تومان در عملکرد 12 ماهه سال گذشته رشد.
زیان بانک آینده به رقم 318 هزار میلیارد تومان رسید
به گزارش اخباربانک، طبق اطلاعات صورت‌های مالی، در برخی از بانک‌ها مقدار زیان انباشته به قدری بالاست که این اعداد را شاید در هیچ‌جای دنیا نتوان مشاهده کرد. برای مثال زیان انباشته بانک آینده چندین برابر سرمایه این بانک و زیان انباشته بانک سرمایه 96 برابر سرمایه ثبت شده این بانک است.

براساس ماده ۱۴۱ قانون تجارت، در صورتی که زیان انباشته یک شرکت به ۵۰ درصد سرمایه پایه آن برسد، هیات‌مدیره یا باید سرمایه شرکت را افزایش دهد یا اعلام ورشکستگی و انحلال کند. در قوانین پولی و بانکی کشور ماده یا بندی مربوط به سازوکار ورشکستگی وجود ندارد و به همین دلیل قوانین عام شرکت‌ها برای بانک‌ها نیز جاری است.

در چند سال گذشته در مورد موسسات مالی و اعتباری این اتفاق رخ داد و اختیار آنها را بانک مرکزی در دست گرفت و تلاش کرد ساختار مالی آنها را اصلاح کند که در بسیاری از موارد این اقدام بانک مرکزی موفقیت‌آمیز نبود و ادغام و انحلال‌ها هزینه‌های بسیار هنگفتی را به مردم تحمیل کرد. بانک آینده در سال ۱۳۹۲ و از ادغام سه موسسه مالی و اعتباری مسئله‌دار، بانک تات، تعاونی اعتباری صالحین خراسان و توسعه اعتباری آتی تاسیس شد.

یکی از دلایلی که معمولاً امید به احیای بانک آینده را برای متولیان حفظ می‌کند، دارایی‌های قابل توجه این بانک مانند مرکز تجاری ایران مال است اما به دلیل بزرگ مقیاس بودن و عدم توجیه اقتصادی و فنی برای سرمایه گذاری در این دارایی بسیار بزرگ، تاکنون فروش این دارایی‌ها راه به جایی نبرده است.

حال باید منتظر ماند و دید در دولت جدید و همزمان با تغییرات احتمالی وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی چه تصمیمی برای بانک های زیان ده گرفته خواهد شد.

اما با انتشار صورت های مالی حسابرسی نشده بانک آینده برای عملکرد منتهی به 29 اسفند ماه سال 1402، زیان این بانک به رکورد های جدیدی رسیده و اکنون از مرز 300 هزار میلیارد تومان گذشته است!



نکته جالب اینکه این میزان زیان در شرایطی به وجود آمده که سرمایه ثبت شده بانک آینده فقط ۱۶۰۰ میلیارد تومان. براساس قانون تجارت اگر سرمایه یک شرکت به سطح ۵۰ درصد سرمایه ثبت شده برسد، باید مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل و برای افزایش سرمایه یا انحلال شرکت تصمیم‌گیری شود.

در عملکرد منتهی به 29 اسفند ماه سال گذشته، بدهی های بانک نیز افزایش یافته است.

 
https://akhbarbank.com/vdchkinw.23nm6dftt2.html
تازه ترین اخبار