به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك، سید شمسالدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی، در حاشیه اولین نشست روسای امور مالیاتی کشورهای عضو اکو در جمع خبرنگاران در خصوص تأیید یا رد حباب در بازار ارز و سکه گفت: قیمت های درنظر گرفته شده به ویژه در مورد نرخ ارز از نظر من به هیچ عنوان قیمت واقعی ارز نیست اگر مسائل سیاسی و هزینههای مربوط به نقل و انتقال ارز از آن حذف شود قیمت واقعی ارز کمتر از قیمت فعلی آن خواهد بود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در بحث غیرواقعی بودن قیمتهای ارز و سکه بخصوص ارز این را باید بگویم علیرغم تمام تلاشهایی که در این رابطه انجام شده حتی تعیین قیمت از طریق مرکز مبادلات ارزی، قیمتها همچنان غیرواقعی بوده و بازار ارز و سکه در حباب است.
حسینی در خصوص حذف دلار از سبد ارزی کشور گفت: در خصوص موضوع تغییر در سبد ارزی کشور باید بگویم که اجرای این موضوع از سوی بانک مرکزی این اقدام با توجه به شرایط تحریمهای اقتصادی اعمال شده از سوی غرب بویژه آمریکا و اتحادیه اروپا کاملا به موقع بوده زیرا با تغییر سبد ارزی کشور از دلار به سایر ارزها بخصوص یورو دیدیم که میزان ذخایر خارجی کشور به طور چشمگیری افزایش یافته است.
سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: در حال حاضر با توجه به جنگ ارزی که اتحادیه اروپا و آمریکا به راه انداختهاند بویژه بحث موضوع پایین ارزش دلار و یورو از سوی آمریکا و کشورهای عضو اروپا ، تغییر در سبد ارزی کشور که از سوی بانک مرکزی به موقع به مرحله اجرا گذاشته شده موجب افزایش میزان ذخایر خارجی کشور شده بگونهای که بانک مرکزی با تبدیل مازاد داراییهای کشور به فلزات گرانبها مانند طلا و استفاده از سایر ارزها توانسته میزان داراییهای خارجی کشور را به طور چشم گیری افزایش دهد.
وزیر اقتصاد در ادامه در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران در خصوص در طرح هدفمندی یارانه ها گفت: این طرح اگرچه در دولت های گذشته مطرح شده و آنها هم خواستار اجرای آن بودند اما این طرح عظیم اقتصادی در دولت دهم به مرحله اجرا گذاشته شده و تبعات مثبتی را برای اقتصاد کشور درپی داشته است. ضمن آنکه در بحث فاز دوم هدفمندی یارانه ها باید منتظر توضیحات رئیس جمهور در جلسه روز چهارشنبه جاری در صحن علنی مجلس باشیم و ببینیم که فاز دوم هدفمندی یارانهها چه زمانی و با چه معیارهایی اجرا خواهد شد.
حسینی در ادامه در خصوص میزان بدهی بانکها به بانک مرکزی اظهار داشت: آمار دقیق مربوط به میزان بدهی بانکها به بانک مرکزی در اختیار بانک مرکزی است اگر چه در این زمینه آمارهای متفاوتی اعلام شده اما آنچه که مسلم است تصویه این بدهی ها است که نظام بانکی تمام تلاش خود را برای تصویه بموقع آن به کار گرفته است.
وی در خصوص رشد اقتصادی کشور گفت: براساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران رقم رشد اقتصادی کشور بدون اقتصاد درآمدهای نفتی ۵/۹درصد و با احتساب درآمدهای نفتی رقمی بیش از این را به خود اختصاص داده است.