به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك، یک مقام مسئول سازمان بورس در مورد علت توقف ۶ نماد معاملاتی توضیح داد و اعلام کرد که در شرایط فعلی سرمایهگذاران بی محابا اقدام به خرید و فروش سهم میکنند و تحلیلی برای خریداری سهم وجود ندارد و به نظر می رسد قیمت سهام برخی شرکتها غیر واقعی باشد.
امیرحمزه مالمیر مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در گفتوگو با ایسنا، درخصوص علت توقف نماد معاملاتی ۶ شرکت مهم در بورس تهران گفت: با توجه به بررسیهایی که انجام دادیم مشخص شد که این شرکتها در بازده زمانی مشخص از رشد قابل توجهی برخوردار بودهاند به همین دلیل نماد معاملاتی آنها به منظور شفافیت بیشتر متوقف شد.
وی افزود:همچنین P/Eصنعت با P/E بازار مورد بررسی قرار گرفت و نماد شرکتهای پتروشیمی شیراز، پتروشیمی کرمانشاه، سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت بندرعباس در بورس و شرکت ذوب آهن اصفهان در فرابورس متوقف شد تا وضعیت مالی آنها بررسی شده و شفاف سازی صورت گیرد.
مالمیر ادامه داد:به نظر می رسد اطلاعاتی در شرکتها وجود داشته باشد که افشا نشده و یا براساس انتظارات بازار نباشد همچنین سود شرکتها دستخوش تغییر شده باشد به همین دلیل نماد آنها متوقف شد تا اطلاعات آنها شفاف سازی شود.
این مسئول سازمان بورس در مورد علت توقف نماد سهام شرکت پالایشگاه بندرعباس به عنوان لیدر بازار گفت:به واسطه روند افزایشی قیمت اطلاعاتی از شرکت بندرعباس دریافت نشد لذا نماد این شرکت به واسطه روند افزایش قیمتی و وضعیت اطلاعاتی بسته شد تا شرکت اطلاعات لازم را در مورد علت افزایش قیمت سهم ارائه کند.
وی با بیان اینکه بعد از ارائه اطلاعات مناسب، نماد شرکتهای متوقف بازگشایی می شود،گفت:توقف سایر نمادهای بورسی در دست بررسی است که در روزهای آینده اسامی آنها اعلام می شود.
سهامداران بی محابا خرید میکنند
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در ادامه نسبت به افزایش بی رویه قیمت برخی شرکتها هشدار داد و گفت: به نظر می رسد طی ماههای اخیر سهامداران و سرمایهگذاران بی محابا اقدام به خرید و فروش سهم می کنند و تحلیل برای خریداری سهم وجود ندارد و صف خرید مبنای تحلیل قرار میگیرد.
وی ادامه داد:بارها این موضوع مورد تاکید مسوولان قرار گرفته است که نه صف خرید و نه صف فروش نباید مبنایی برای تصمیم گیری باشند و وضعیت مالی شرکتها و پیشبینی سال مالی آینده شرکت مورد بررسی قرار گیرد.
برخی شرکتها هیجانی رشد کردند
مالمیر با بیان اینکه به نظر میرسد تعدادی از شرکتها به صورت هیجانی رشده کردهاند، یادآور شد: در چند ماه گذشته زمانی که بازار منفی بود کارشناسان شرکتهای حقوقی اعتقاد داشتند که بازار به صورت هیجانی به سمت پایین حرکت میکند و قیمت سهام ارزنده نیست ولی در چند ماه اخیر که بورس رشد کرده است همان کارشناسان عنوان میکنند که سهام شرکتها بیشتر از این میزان ارزش دارد.
مدیر نظارت بر ناشران با طرح این سوال ادامه داد: چه اتفاقی در چند ماه اخیر افتاده است که شرکتها بین ۵۰، ۶۰ و حتی۱۰۰ درصد رشد کردهاند ولی همان کارشناسان اعتقاد دارند که هنوز جا برای رشد قیمتها وجود دارد؟
سهامداران با تحلیل وارد بازار نمیشوند
وی تاکید کرد: در حال حاضر سهامداران صرفا به صف خرید و فروش نگاه میکنند و با تحلیل وارد بازار نمیشوند زیرا وضعیت بازار نسبت به چهار ماه گذشته آن قدر دستخوش تغییر نشده است.
مالمیر با بیان اینکه وضعیت فعلی بازار توسط سازمان بورس در حال بررسی است، عنوان کرد: به نظر میرسد قیمت سهام برخی شرکتها غیر واقعی باشد و بازار به این سمت میرود که هر روز با ۴ درصد قیمت مثبت مواجه شود این در حالی است که قیمت سهم باید روان باشد و اینکه قیمت هر سهم هر روز ۴ درصد مثبت شود، منطقی نیست.
تاثیر نرخ ارز بر افزایش قیمتها
مدیر نظارت بر ناشران بورس اوراق و بهادار در مورد تاثیر نرخ ارز در افزایش قیمت برخی شرکتهای بورسی گفت: اگر گفته میشود که دارایی شرکتها به واسطه ارز چند برابر شده است در مقابل آن باید سودآوری شرکتها نیز چند برابر شود. اگر سودآوری شرکتها چند برابر شود این تحلیل درست است ولی اگر نشود یا کاهش پیدا کند این افزایش منطقی نیست.
کاهش سود آوری برخی شرکتها در ۶ ماهه دوم
وی ادامه داد: تفاوت نرخ ارز مبادلهای و نرخ ارز مرجع در برخی شرکتها موجب شده است که در یک بازده زمانی از سود مناسبی برخوردار شوند ولی در برخی شرکتها مانند نفت بهران که اعلام کردند قیمت مواد اولیه از نرخ ارز مرجع به ارز مبادله ای تغییر کرده است، سود شرکتها تکرار پذیر نخواهد بود و به نظر میرسد که در ۶ ماهه دوم سال نسبت به شش ماهه اول سودآوری برخی شرکتها کاهش پیدا کند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان به سرمایهگذاران توصیه کرد که حتما براساس تحلیل وضعیت مالی شرکتها نسبت به خرید و فروش سهم در بورس اقدام کنند.