به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك، سیدمحمد کریمی در نشست بیمه مرکزی با معاون پارلمانی رییسجمهور و مدیران کل امور مجلس و دستگاههای اجرایی کشور اضافه کرد: بهرغم آن که ۱۱۲ بیمهنامه در کشور داریم، اما جای این بیمهنامه در کشور خالی بود که بهزودی در رشتههای بیمهای ما وارد میشود.
وی با اشاره به تحریمهای بیمه کشور، گفت: در طول تاریخ امکان ندارد که حتی دو کشور در حال جنگ بخواهند بیمههایی را که متعلق به مردم است، تحریم کنند؛ برخوردی که امروز میبینیم ناجوانمردانه با کشورمان صورت میگیرد.
وی افزود: این کشورها مطمئن بودند که مثلا با تحریم نفتکشهای ما واردات و صادرات نفت ما را مختل میکنند؛ اما ما امروز خودمان، برای هر نفتکش یک میلیارد دلار پوشش بیمهای داریم.
کریمی خاطرنشان کرد: امروز در صنعت بیمه کشور تمامی صنایع، بیمه داخلی هستند و بیمههای اتکایی امروز جایگاه خود را پیدا کردهاند.
رییس شورایعالی بیمه مرکزی به ارائه آمارهایی از رشد صنعت بیمه در کشور پرداخت و اظهار داشت: ایران در حق بیمه تولیدی از رتبه ۴۶ به ۴۴، همچنین در حق بیمه سرانه به رده ۷۳ جهان و ۱۰ منطقه رسیده است و ضریب نفوذ بیمه کشور، طبق آن چه مجله سیگما اعلام کرده است، ۱.۸درصد رشد داشته است.
وی همچنین به تلاش بیمه مرکزی برای افزایش سهم بیمههای زندگی اشاره کرد و گفت: در حالی که در ژاپن سهم بیمه زندگی ۸۰درصد است، در ایران این رقم از ۵درصد به ۸درصد افزایش پیدا کرده است و باید برای ترغیب مردم به این بیمهنامهها، برنامه ویژهای داشت.
رییس کل بیمه مرکزی در بخشی دیگر از سخنانش به نقش رسانهها و صداوسیما در فرهنگسازی برای صنعت بیمه پرداخت و با اشاره به برخی اصلاحات در زمینه بیمهها و صندوق تامین خسارتهای بدنی، از اصلاحات مفید در بحث قانون دیه و نقش بیمهها سخن گفت.
وی با یادآوری اینکه پیش از این دیه زنان و اقلیتهای دینی با مرد مسلمان متفاوت بوده است، از برابری دیه زن و مرد به عنوان یک حرکت مثبت یاد کرد و گفت: صنعت بیمه کشور در بخشی تا بیش از ۵۰۰ میلیون تومان دیه به یک فرد پرداخت کرده است.
کریمی همچنین با بیان اینکه تاریخ بیمه در کشورمان به زمان هخامنشیان بازمیگردد و کارکنان و کارگران در آن زمان بیمه بودهاند، به دیدار خود با مراجع قم اشاره کرد و گفت: با اینکه بیمه سالها قبل از اسلام تاسیس شده، اما اسلام آنچه را که منطقی و عقلی است، میپذیرد و عقد بیمه در سال ۴۱ توسط امام راحل تایید شد.
وی افزود: هیچ شبههای از لحاظ شرعی در بیمهنامههای صادره در کشورمان وجود ندارد و مراجع و علما هم آن را مخالف شرع نمیدانند.
در بخش دیگری از این نشست، سیدکاظم دلخوش اباتری معاون نظارت بیمه مرکزی، با اشاره به جایگاه بیمه اتکایی در کشور و وضعیت روبهرشد آن بر استفاده از نظرات متخصصان بیمه تاکید کرد و گفت: امروز صنعت بیمه کشورمان از ارگان های تقویت اقتصاد است و تحریمها نتوانستهاند در انجام وظیفه این ارگان خللی وارد کنند.