به گزارش اخبار بانک به نقل از تسنیم، رویترز گزارش داد: صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود با کاهش پیش بینی خود از نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال های 2018 و 2019 اعلام کرد، تنش های تجاری و وضع تعرفه بر کالاهای وارداتی در حال تاثیرگذاری بر تجارت بین المللی است و در عین حال بازارهای نوظهور نیز با شرایط مالی سخت تر و خروج سرمایه مواجه هستند.
صندوق بینالمللی پول در این گزارش رشد اقتصادی ایران را در سال 2018 را منفی 1.5 درصد برآورد کرد، این در حالی است که این صندوق در گزارش قبلی نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 2018 را 4 درصد پیشبینی کرده بود. نرخ تورم در ایران هم در سال 2018 برابر با 29.6 درصد پیشبینی شده است.
صندوق بین المللی پول نرخ بیکاری ایران در سال 2018 را 12.8 درصد پیش بینی کرده است که 1.1 درصد نسبت به برآورد قبلی بیشتر است.
پیش بینی جدید صندوق بین المللی پول نشان می دهد که رشد قوی اقتصاد جهانی در ماه های گذشته که از جمله به دلیل کاهش مالیات ها در آمریکا و افزایش تقاضا برای واردات رخ داده بود، در حال کمرنگ شدن است.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود موسوم به چشم انداز اقتصادی جهان پیش بینی کرده که رشد اقتصاد جهانی در سال جاری و سال آینده میلادی به 3.7 درصد برسد، در حالی که این رقم قبلا 3.9 درصد پیش بینی شده بود.
این کاهش پیش بینی رشد ناشی از چند عامل نگران کنند از جمله وضع تعرفه های تلافی جویانه بین آمریکا و چین، عملکرد ضعیف کشورهای حوزه یورو، ژاپن و انگلیس و افزایش نرخ بهره است که در حال خارج کردن سرمایه از بازارهای نوظهوری نظیر آرژانتین، برزیل، ترکیه و آفریقای جنوبی است.
مائوریس آبستفلد، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول در بیانیه ای اعلام کرد: «به محض اینکه بخش هایی از سیاست محرک پولی آمریکا متوقف شود، رشد اقتصادی این کشور کاهش خواهد یافت... به رغم تقاضای قوی ای که در حال حاضر مشاهده می شود، ما پیش بینی مان از رشد اقتصادی آمریکا در سال 2019 را به دلیل جنگ تعرفه ای این کشور با چین کاهش داده ایم.»
با توجه به اینکه بخش عمده تاثیرات جنگ تعرفه ای آمریکا و چین در سال آینده احساس خواهد شد، صندوق بین المللی پول، پیش بینی خود از رشد اقتصاد آمریکا در سال 2019 را از 2.7 به 2.5 درصد کاهش داده و پیش بینی خود رشد اقتصادی چین را نیز از 6.4 به 6.2 درصد رسانده است