به گزارش خبرنگار اخبار بانک، غول نقدینگی هر روز بزرگتر می شود و تورم و گرانی را با خود به همراه دارد.
در این میان کم بودن نرخ سود سپردهها در بانکها و موسسات اعتباری در مقابل سایر بازارها چون سکه و ارز سبب شده است که بسیاری از مشتریان تمایلی به سپردهگذاری در بانکها نداشته باشند.
این عدم تمایل به سپردهگذاری در بانکها و موسسات اعتباری سبب شده است که سپرده ها از بانکها خارج و به سمت بازارهای موازی نظیر ارز، سکه، مسکن و خودرو بروند.
با این حال برخی معتقدند که اولا کاهش نرخ سود بانکی در سال گذشته کمی زود بود و تجربه چندساله بالا بودن نرخ سود بانکی در کشورمان نشان میدهد گرچه بالا بودن نرخ سود سمی مهلک برای اقتصاد و بویژه بانک هاست اما در حال حاضر تنها راه موقتی نجات اقتصاد است.
نرخ سود سپرده ها در بانک ها و موسسات اعتباری در هر کشوری در شرایط ایده آل کمتر از ۴ درصد است که باعث می شود نرخ سود تسهیلات به حدود ۶ درصد برسد و گردش نقدینگی به خوبی صورت پذیرد.
اما با توجه به شرایط امروز کشور که توان مدیریت نقدینگی بالا توسط مسئولان اقتصادی وجود ندارد، میتوان گفت انتخاب بین بد و بدتر در حال حاضر بالا بردن نرخ سود سپرده های بانکی و انتخاب گزینه بد است.
در چند ماهه اخیر مسئولان اقتصادی دولت سیاستهای اشتباهی را به کار گرفته اند که در نتیجه آن بالا رفتن سرسامآور قیمت مسکن، سکه، ارز و خودرو بوده است.
با توجه به این تجربیات مسئولان بانک مرکزی نباید از بالا بردن نرخ سود بانکی بترسند و با اعتماد به شبکه بانکی اجازه دهند نقدینگی سرگردان سرگردان مجدد به شبکه بانکی باز گردد.
مستاجرها بدبخت تر از همیشه شدن