به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک به نقل از تسنیم، علی طیب نیا رئیس شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت امروز در حاشیه نشست این شوار به بیان توضیحاتی در مورد مباحث مطروحه در جلسه شورای گفت و گو پرداخت و اظهارداشت: مباحث عمده این جلسه مربوط به ارائه گزارش وزارت اقتصاد در خصوص برنامههای دولت و وزارتخانه نسبت به عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی بود که وظیفه خود میدانیم تا این سیاستها اجرایی شود.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری برای اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید با اهداف کمی و زمانبندی اجرایی شود، افزود: برنامههای اجرایی سیاستهای اقتصاد مقاومتی تهیه خواهد شد زیرا معتقدیم در غیر این صورت این سیاست ها اجرایی نمیشود و وزارت اقتصاد و مجموعه دولت این امر را در دستور کار خود قرار داده است تا برنامههای اجرایی آن کاملا مشخص و با زمان بندی ارائه شود. همچنین در این راستا از نظرات نمایندگان بخش خصوصی بهرهمند شدیم که در اصلاح آن پیشبینی خواهد شد.
طیب نیا ضمن بیان این مطلب که دولت راهحل اصولی برای مقابله با تورم دارد، گفت: استفاده از سیاستهای اقتصادی مناسب یکی از این راهحلها است زیرا تورم ناشی از سیاستهای مالی و پولی انبساطی بوده که در این راستا راه حل مناسب اندیشیده شده و از ماههای گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به انضباط مالی دولت در ۶ ماه گذشته و کنترل رشد نقدینگی، تورم به صورت قابل ملاحظه ای کاهش یافته است، اظهارداشت: بر اساس گزارش مرکز آمار در فروردین سال جاری تورم ۱۷.۶ درصد شده که در خرداد سال گذشته ۴۰ درصد بوده که این امر نشان از آن دارد که سیاستهای دولت برای مقابله با تورم اصولی و صحیح است .
وزیر امور اقتصاد و دارایی اضافه کرد: دولت در حال حاضر با افزایش قیمت حاملهای انرژی مراقبت های لازم را انجام می دهد تا سوءاستفاده از این فضا برای افزایش قیمتهای نامعقول در بخش واحدها ایجاد نشود.
وی ادامه داد: به طور معمول در برخی فصول قیمت برخی کالاها افزایش مییابد و به طور مستقیم ارتباطی با افزایش حاملهای انرژی ندارد و در حال حاضر نیز مراقبت در بازار بر اساس مصوبه دولت بوده و تمام فعالیتها نظارت میشود تا از هر گونه سوءاستفاده جلوگیری شود.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند افزایش نرخ ارز با اراده دولت انجام شده است، گفت: دولت هیچ تلاشی برای افزایش نرخ نکرده و متاسفانه برخی این شایعات را ایجاد میکنند تا با ایجاد التهاب در بازار آرامش به وجود آمده در اقتصاد را مخدوش کنند.
* دولت هیچ برداشتی از صندوق توسعه ملی نداشته است
وی در رابطه با برخی اخبار مبنی بر اینکه دولت از حساب ذخیره ارزی برداشت هایی را داشته است، اظهار داشت: دولت هیچ گونه برداشتی از صندوق توسعه ملی انجام نداده است حتی در سال ۹۲ جزو معدود سال هایی است که دولت مطلقاً برداشتی از صندوق نداشت.
وی با اشاره به اینکه نه تنها برداشتی از صندوق توسعه ملی انجام نشده بلکه براساس تکالیف منابع حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه واریز شده است، افزود: ۴ میلیارد دلار نفت فروخته شده است که معادل ریالی منابع ناشی از درآمد نفت باید به خزانه واریز میشد بر همین اساس سهم صندوق حساب شده و حتی سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی نفت نیز پرداخت شده است و دولت فقط سهم خود را از این محل برداشت نموده است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی اضافه کرد: هیچگونه تعرضی به منابع صندوق نشده است و اگر فردی این موضوع را اثبات کرد حتی جایزه هم دریافت می کند. بنده به شما اطمینان می دهم که حتی یک دلار از منابع صندوق برداشت نشده است.
*مانع سفته بازی در بازار ارز می شویم
وی در ادامه در خصوص مباحث مطروحه نرخ ارز که این روزها فعالایت های اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده است نیز اظهارداشت:در زمستان گذشته نزدیک به سه ماه گاز پتروشیمیها قطع بود و به همین دلیل تولید نداشته و فعالیت نکردند. این شرکتها منابع اصلی عرضه ارز در بازار هستند و خوشبختانه با تغییر فصل عرضه گاز به پتروشیمیها آغاز شده و محصول عرضه میشود که درآمد ها وارد بازار ارز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه با تدبیر وزارت نفت امیدواریم زمستان امسال در خصوص عرضه گاز به شرکتهای پتروشیمی مشکلی نداشته باشیم، تصریح کرد: یک عامل هیجانی در بازار کاهش ارز بوده و بخش دیگر قیمت ارز این است که تصوری در میان برخی به وجود آمده که همزمان با اصلاح حامل های انرژی این موضوع منجر به افزایش نرخ ارز میشود.
به گفته وی فعالیت سفته بازی کاملا کوتاه مدت خواهد بود و به دلیل وجود بازارهای موازی و جذابیت نرخ سود سپرده بانکی قطعا مردم این مطلب را تشخیص خواهندداد و بازار سفته بازی به زودی متوقف خواهد شد و التهابات گذرا است و همچنین بازار سرمایه و بانکها بهترین محل برای تعادل بازار و سرمایهگذاری هستند.
طیبنیا با بیان اینکه نرخ ارز در شرایط خوبی به سر میبرد، تصریح کرد: درآمد ارزی دولت در ماههای اخیر در حال افزایش بوده و صادرات غیر نفتی افزایش داشته و نیز برخی محدودیتهای غیرنفتی نیز حذف شده است. همچنین درآمد نفت وضعیت خوبی دارد که روز به روز در حال بهتر شدن است و فضای بینالمللی نسبت به ایران تغییر کرده و در این فضا گشایشهای قابل ملاحظهای وجوددارد و شرایط مناسبی در بازار ارز داریم و قطعا هیجانات نرخ ارز کوتاه مدت است.
وی با اشاره به اینکه در هفته های اخیر هم گفتم بازار بورس التهابی است و برطرف خواهد شد، گفت: برای آینده بازار نرخ ارز ثبات وامنیت پیشبینی میکنیم البته جانشینهایی برای بازار نرخ ارز وجود دارد و با توجه به کاهش نرخ تورم و متعادل شدن نرخ سود در سیستم بانکی سفتهبازی در بازار ارز در آینده وجود نخواهد داشت.