به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك،مظفر پوررنجبر امروز در مراسم بهرهبرداری از فاز اول پروژه تامین تجهیزات انتقال شبکه شرکتهای مخابرات استانی به ذکر توضیحاتی درباره فعالیتهای شرکت مخابرات ایران پرداخت و در خلال صحبتهای خود به طور تلویحی به مشکلاتی که به تازگی برای این شرکت ایجاد شده نیز اشاره کرد.
وی اظهار کرد: مخابرات متولی اصلی ارتباطات کشور به شمار میرود و میتواند صنعت ارتباطات را به اعلاترین نقطه یا تا اسفل السافلین ببرد.
پوررنجبر ادامه داد: اکنون اگر صنعت ارتباطات مشکلی دارد مقصر آن مخابرات است اما میتوان ارتباطات را توسعه داد به شرطی که مخابرات یکپارچه و مدیرانی هماهنگ داشته باشیم.
مدیر عامل مخابرات ایران با بیان اینکه شرایط جدید شرکت مخابرات شرایطی گذرا محسوب میشود، اظهار کرد: سر گنج همواره دعواست و شما مدیران مخابراتی، مخابرات را به گنج تبدیل میکنید طبیعی است که این گنج هواخواهان زیادی داشته باشد اما مشکل اینجاست که این هواخواهان ارزش این گنج را پایین میآورند.
وی ادامه داد: با وجود مشکلات تحریم، با سختی تجهیزات مورد نیاز خود را تامین کردیم تا شبکه ارتباطی کشور را توسعه دهیم اما حالا یک دست داخلی هم ما را تحریم میکند.
پوررنجبر گفت: اکنون باید هزینه آموزش برخی افرادی که به تازگی آمدهاند را بدهیم و در مصاحبهها شاهدیم که گاه گفته میشود قرار است گوش مخابرات را بگیرند؛ غافل از این که اگر مخابرات درآمدی هم داشته باشد نیمی از این درآمد به دولت اختصاص پیدا میکند.
وی ادامه داد: آنچه گفته شد مشکلاتی است که اطمینان دارم به زودی و ظرف سه تا چهار ماه آینده برطرف خواهد شد و تصمیماتی درست اتخاذ میشود.
مدیر عامل مخابرات ایران اظهار کرد: تصمیماتی که گاهی گرفته میشود ناشی از آن است که مدیران، اطلاعات درستی ندارند یا این که از آثار تصمیماتی که میگیرند اطلاع درستی نداشته و نمیدانند چه آثار مهلکی بر اثر این تصمیمات به جا میماند.
پوررنجبر اظهار کرد: اکنون باید سرویسهای مختلف ارائه دهیم و در خانهها پهنای باند دو مگ داشته باشیم دیگر زمان آن نیست که ما مشکل پهنای باند در خانهها را داشته باشیم؛ به هر صورت همه این اتفاقات خواهد افتاد و انشاءالله شرکت مخابرات با شاکله یک مخابرات قوی و متحد به اهداف خود خواهد رسید و به شکل قویتری ظاهر خواهد شد.
مدیر عامل مخابرات ایران افزود: بحث توسعه شبکههای ارتباطی بحثی قدیمی است که با این وجود هر چه بیان شود قدیمی نمیشود.
وی ادامه داد: اخیرا در یکی از مجلات این گونه عنوان شده بود که سهم پهنای باند و توسعه ارتباطات در برخی کشورهای توسعه نیافته حدود ۱.۵ درصد است که این رقم در کشورهای پیشرفته تا ۱۰ درصد هم پیش می رود به همین دلیل ارتباطات مقولهای است که در توسعه و رشد اقتصادی کشورها اثر مستقیم دارد اما کدام ارتباطات؛ آنچه ما اکنون ما در دست داریم یا آنچه که به دنبال آن هستیم؟
پوررنجبر افزود: امروز نباید ذهن ما به این سو برود که صنعت ارتباطات و ICT در تلکام و تلکام را در مخابرات و مخابرات را در شبکه خلاصه کنیم.
وی ادامه داد: البته شبکه اهمیت بسیاری دارد اما نباید این اهمیت ما را از توجه به مسائل دیگر غافل کند.
مدیر عامل مخابرات ایران ادامه داد: اکنون شبکه ما دوران تکامل تدریجی خود را به سمتی طی می کند که در آینده خصوصیات جدید پیدا خواهد کرد و به شکل نرم و سیار در خواهد آمد و جابه جایی آن انتخابی خواهد شد.
مدیر عامل مخابرات ایران همچنین اظهار کرد: در کشور ما صنعت ارتباطات به اقتضای تغییر تکنولوژی و نیازهای مردم حرکت و تحولات مختلفی راتجربه خواهد کرد و اگر این تحولات وجود نداشته باشد شرکت ارتباطی آن از بین خواهد رفت.
پوررنجبر افزود: اکنون مهمترین نقش این تحول بر عهده IT قرار می گیرد؛ بنا در گزارشهای موجود درحال حاضر it در شهرستانهای ما مغفول واقع می شود.
به گفت وی امروز ما با دنیا فاصله بسیاری داریم واین فاصله جای تاسف دارد اکنون زمان آن است که ما گزارش پیشرفتهای جدی خود را ارائه کنیم اما اکنون ما در جلسات و نشستهای خود از همگرایی صحبت می کنیم در حالی که چنین بحثهایی در دنیا سالهاست مطرح شده و کنار گذاشته شده است.
درآمد خوبي كسب كرديم و سهامداران نگران نباشند
مدیرعامل مخابرات ایران از ماندن بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تجهیزات مخابراتی در گمرک خبر داد و گفت: به غیر از مشکلات مختلفی که در زمینه تحریمها وجود دارد اکنون مدتی است سازمان تنظیم مقررات مجوز ترخیص دستگاههای ما را نمیدهد و در این میان بحث بدهی مخابرات را بهانه قرار داده است.
مظفر پوررنجبر امروز همچنين در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حتی اگر در حسابهای مخابرات و وزارتخانه اختلافی هم وجود داشته باشد من فکر نمیکنم یک منبع قانونگذار اجازه داده داشته باشد که در یک موضوع، موضوع دیگری را دخالت دهد.
وی گفت: اکنون شرکتهای مختلف نیز به واسطه قراردادی که با مخابرات داشتهاند و اعتمادی که به ما داشتهاند تجهیزات را وارد کردهاند که تجهیزات آنها نیز در گمرک مانده است.
پوررنجبر ادامه داد: در این زمینه نیز ما نشستهای مختلفی داشتیم که در این جلسات سازمان تنظیم مقررات اعلام کرد باید تمام اختلاف حسابها که به زعم آنها بدهی محسوب میشود پرداخت شود. در صورتی که ما بر این باوریم که به رگولاتوری و وزارت ارتباطات بدهی نداریم و در نهایت اختلاف حساب بین دو دستگاه وجود دارد که در این زمینه نیز قانون باید تصمیم بگیرد.
وی درباره تعرفههای تلفن ثابت و موبایل گفت: پس از انتصاب وزیر جدید، افزایش تعرفهها به نوعی با مخالفت مواجه شد و ما هم از این موضوع تبعیت کردیم اما همچنان منتظر تصمیمات جدید در این زمینه هستیم.
مدیرعامل مخابرات ایران درباره افزایش تعرفههای تلفن ثابت و همراه توضیح داد: همواره بر اساس مصوبات سازمان تنظیم مقررات عمل میکنیم و پس از لغو مصوبه این سازمان در ارتباط با افزایش تعرفهها، جلوی تعرفههای جدید را گرفتیم و آبونمان ۹۰۰ تومانی که برای اجرای طرح هم کدسازی در نظر گرفته شده بود را نیز حذف کردیم اما به هر صورت در حوزه تلفن ثابت شورای رقابت تصمیم گیرنده است و حال اگر چه ما براساس نظر وزارت ارتباطات عمل کردهایم اما همچنان منتظر تصمیمات جدید در این زمینه هستیم.
وی در ارتباط با انتخاب شرکت مخابرات به عنوان دهمین شرکت از نظر کیفیت خدمات اینترنتی اظهار کرد: نمی دانیم چرا دهمین شرکت شدیم و چطور بررسیها صورت گرفته که ما چنین رتبهای داشتهایم حتی زمانی که از دوستان پرسیدیم که این انتخاب براساس چه پارامترهایی صورت گرفته این گونه اعلام کردند که ما موظف نیستیم دراین زمینه توضیح دهیم.
پوررنجبر درباره این موضوع که اختلاف حساب یا بدهی مخابرات به وزارت ارتباطات چه مبلغی است؟ گفت: بخشی از این اختلاف حساب مربوط به زمان خصوصی شدن مخابرات می شود که در آن زمان حدود ۴۷۰ تا ۴۸۰ میلیون تومان اختلاف حساب بین ما و وزارتخانه وجود دارد که سهامداران ما اکنون بر این باورند که باید این موضوع پیگیری شود و ما هم این بحث را از طریق مجاری قانونی پیگیری می کنیم.
مدیر عامل مخابرات ایران ادامه داد: بخش دیگری از این اختلاف حساب به بحث دیتا و صوت برمی گردد که همراه اول از صوت حدود ۲۸.۱ درصد و از دیتا مبلغ دیگری را به دولت پرداخت می کند که مجموع این اعداد ۳۰ درصد میشود اما طبق پروانه این گونه مطرح شده است که این عدد ۲۸ درصدی باید برای صوت باشد و در این میان پیامک جزء بخش دیتا حساب میشود که تعرفه آن حدود ۵ درصد است. در صورتی که دوستان بر این باورند که پیامک هم جزء صوت محسوب می شود و باید با همان تعرفه ۲۸درصدی پرداختی داشته باشد که در این زمینه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان اختلاف حساب وجود دارد که لازم است قانون دراین زمینه نظر دهد.
وی درباره اختلاف حساب مخابرات با شرکت ارتباطات زیرساخت نیز اظهار کرد: اختلاف حساب ما با شرکت ارتباطات زیرساخت حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان می شود.
پوررنجبر تصریح کرد: مخابرات ایران سالانه حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان تراکنش مالی با وزارت ارتباطات دارد و در این میان خیلی طبیعی است که ۲۰ تا ۳۰ میلیارد اختلاف حساب وجود داشته باشد اما مردم نباید بابت این اختلاف حساب متضرر شوند.
مدیر عامل مخابرات ایران ادامه داد: اکنون بخش دولتی پهنای باند به ما نمی دهد و پهنای باند ما را قطع کرده است ودر چنین شرایطی ما نیز نمی توانیم به مردم اینترنت بدهیم. از سوی دیگر اکنون تجهیزاتی که ما با چهار یا پنج برابر قیمت تهیه کردهایم در گمرک نگه داشتهاند در صورتی که این اختلاف حسابها نمی تواند دلیل قانع کننده ای برای این موضوعات باشد.
وی در پاسخ به سوالی که درباره کاهش ودیعه سیم کارتها مطرح شده بود، توضیح داد: ما این موضوع را با مجلس هم مطرح کرده ایم و در این زمینه تنها حرفی که می توان زد آن که این مبلغ به عنوان حق اشتراک نزد اپراتور باقی میماند و در این میان هر فردی که چنین شرایطی را نخواست می تواند سیم کارت خود را پس دهد.
پوررنجبر در بخش دیگری از صحبتهای خود یادآور شد: با وجود مشکلاتی که وجود داشته ما رشد درآمد خوبی داشته ایم و نگذاشتهایم که در بورس و غیره سهامداران ما ضرر کنند چرا که ما یک شرکت سهامی عام هستیم واین اجازه را نمی دهیم که مردم ضرر کنند.
مدیر عامل مخابرات ایران در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: ما رابطه بسیار خوبی با وزارتخانه داشتیم و اکنون هم این وزارتخانه است که برخی مسائل را مطرح می کند اما من فکر می کنم که خود وزارتخانه در آینده این موارد را حل خواهد کرد.