به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک به نقل از فارس، ابراهیم نکو در خصوص مباحث اقتصاد مقاومتی در بودجه سال۹۲، اظهار داشت: مناسب بود قبل از اینکه بودجه توسط رئیس جمهور و دولتمردان به مجلس ارائه شود، نشستهایی با مجموعهای از اقتصاددانان برگزار میشد تا بندهای بودجه با اقتصاد مقاومتی همخوانی داشته باشد.
* زیربنای اقتصاد مقاومتی در بودجه ۹۲ قابل مشاهده نیست
نکو گفت: به نظر بنده باید تعریف درستی از اقتصاد مقاومتی داشته باشیم تا چارچوب و روح بودجه بر اساس آن پیریزی و انتظارات مورد نظر را برآورده و در آن راستا حرکت کرد که متأسفانه در بودجه سال ۹۲ زیربنای اقتصاد مقاومتی قابل مشاهده نیست.
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی باید به گونهای در بودجه لحاظ شود تا از مصارف مدیریتی کاسته شود و احساس بنده این است که با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری آن توجه و نگاه ویژه به اقتصاد مقاومتی در بودجه دیده نشده است.
وی با بیان اینکه هر چند توجه به بحث افزایش مالیات و عدم وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه مشاهده میشود، افزود: اما توجه ویژه به بخش تولید که در مدت زمان کوتاه رشد چشمگیری داشته باشد، کمتر دیده میشود.
نکو بیان کرد: باید با استفاده از منابع غیرنفتی و با افزایش مالیات به صورت هدایت شده در جهت افزایش اشتغالزایی و تولید و در نتیجه در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کرد تا براساس یک برنامه زمانی در هر بودجه نسبت به تقویت آن اقدام شود.
* نرخ ارز به صورت شناور در بودجه تعیین شده است
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نرخ ارز در بودجه سال آتی، عنوان کرد: نرخ ارز به صورت شناور در بودجه تعیین شده و منطقی است که در قالب نرخ مرکز مبالات منظور میشد که هم میتوانست در آینده جوابگو باشد و هم آن نرخ ارزی که به رسمیت شناخته شده است براساس آن مبادلات صورت میگرفت.
وی اضافه کرد: نرخ مرکز مبادلات میتواند مبنای خوبی برای نرخ ارز در بودجه باشد و در آینده پس از بررسی بیشتر بودجه بهتر میتوان جزئیات آن را نقد کرد.