۰
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۲

بررسی عملکرد صنعت بیمه در 9 ماهه سال 95

اخبار بانک: انتشار عملکرد نه ماهه صنعت بیمه نشان می دهد برخی شرکتهای بیمه ترجیح داده اند همچنان با شیب ملایم طی طریق کنند، برخی نیز گام ها را سریع تر برداشته اند و البته بودند شرکتهایی که با اتکاء به برنامه ترمیم مالی توانستند روند افزایشی نسبت خسارت را کنترل کنند و شرکتهایی که همچنان از رهایی بازمانده اند و آژیر خطر را نواخته اند.
بررسی عملکرد صنعت بیمه در 9 ماهه سال 95

به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، بررسی ها نشان می دهد بیمه دولتی ایران همچنان در کسب سهم بازار گوی سبقت را ربوده اگر چه که نسبت به مدت مشابه سهم بازار این شرکت کاهش یافته است.

نکته قابل تامل در شرکتهای دولتی واگذار شده مربوط به سهم بیمه البرز است که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته در مقابل بیمه آسیا با روند افزایشی توانسته سهم بازارش را افزایش دهد و بیمه دانا نیز با حرکت ملایم پس از بیمه آسیا حرکت می کند.

ذکر این نکته ضروری است که نرخ رشد خسارت پرداختی در بیمه آسیا نسبت به بیمه دانا و البرز کمتر بوده و بیمه دانا در میان خصولتی ها بالاترین نرخ رشد خسارت پرداختی را به خود اختصاص داده است.

نکته قابل تامل دیگر نحوه عملکرد شرکتهای خصوصی است در این راستا تحلیل امار عملکردی نه ماهه سال جاری نشان می دهد بیمه میهن در حالیکه در سال 94 نیز در مرز هشدار قرار داشت اما طی نه ماهه مورد بررسی نحوه عملکردش از مرز هشدار گذشته و چه بسا آژیر خطر را برای صنعت بیمه به صدا درآورده است.

بیمه میهن در حالی طی سال جاری دوران پر التهاب مدیریتی را از سر گذراند که با وجود ابقاء موسی الرضا بر کرسی مدیر عاملی این شرکت اما همچنان سیر نزولی را می پیماید در حالیکه طبق گزارش بیمه مرکزی رتبه توانگری مالی این شرکت یک پله سقوط کرد ، واکاوی آمار نه ماهه هم بیانگر آن است که نسبت خسارت این شرکت به شدت افزایش یافته در عین اینکه کمترین میزان حق بیمه تولیدی را به خود اختصاص داده است.

بر اساس این گزارش ، شرکت دیگری که نحوه عملکردش از مرز هشدار عبود کرده بیمه حافظ است به طوریکه علاوه بر کاهش رتبه توانگری ، افزایش قابل توجه نسیت خسارت را برای خود رقم زده است.نکته حائز اهمیت در خصوص این شرکت بیمه ای تلاطمات مدیریتی دو سال اخیر است در حالیکه هنوز بدون مدیر عامل اداره می شود.

البته بیمه ملت نیز افزایش نسبت خسارت را تجربه کرده است. در کنار شرکتهایی چون بیمه حافظ و میهن که روند نا امید کننده ای در نسبت خسارت را در عملکرد خود ثبت کردند بودند شرکتهایی هم هستند که با عمل به برنامه ترمیم مالی خود توانستند بهبود را رقم زنند .

در حالی که بیمه نوین طی بیش از یکسال گذشته نسبت خسارت بالایی را تجربه کرد؛ اما امار نه ماهه نشان می دهد این شرکت بیمه ای توانسته خسارت ها را کنترل کند به طوریکه نسبت خسارت را 23.94درصد کاهش  و به 48 درصد رسانیده است .

در گزارش حاضر به بررسی عملکرد 9 ماهه اول سال 1395صنعت بیمه می­ پردازیم. جهت مقایسه بهتر شرکت های مربوطه در دو گروه بررسی می شوند.

در شکل 1 حق بیمه تولیدی، خسارت پرداختی و نرخ رشد و نسبت خسارت شرکت های بیمه ایران، آسیا، البرز و دانا ارائه شده است. بیشترین حق بیمه تولیدی و به تبع آن خسارت پرداختی متعلق به بیمه ایران بوده است. حق بیمه تولیدی بیمه ایران معادل 77199556 میلیون ریال و نرخ رشد آن 10.82 درصد نسبت به سال گذشته و خسارت پرداختی معادل 50560091 میلیون ریال و نرخ رشد آن 21.2 درصد  گزارش شده است. نسبت خسارت پرداختی که نسبت خسارت واقع شده به حق بیمه عاید شده است برای بیمه ایران 65.49 درصد بوده است. نسبت خسارت 9 ماهه اول سال 94 برای بیمه ایران 59.88 درصد بوده است که معادل 5.61 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. لازم به ذکر است که میانگین نرخ رشد حق بیمه تولیدی کل صنعت 21.33 درصد، میانگین نرخ رشد خسارت پرداختی 24.87 درصد و میانگین نسبت خسارت کل صنعت نیز 58.11 درصد گزارش شده است. آمار مربوطه سایر شرکت ها در شکل 2 ارائه شده است.

 

شکل 3 تعداد بیمه نامه های صادره و تعداد موارد خسارت و نرخ رشد آنها را نشان داده است. بیمه ایران 15394026 بیمه نامه صادر کرده که 18174490 مورد خسارت داشته است. نرخ رشد تعداد بیمه نامه ها بیمه ایران در 9 ماهه اول سال 95 معادل 13.06 درصد و نرخ رشد تعداد موارد خسارت 33.24 درصد بوده است. آمار مربوط به سایر شرکت های بیمه در شکل 4 ارائه شده است.

در شکل 5 سهم حق بیمه تولیدی، خسارت پرداختی، تعداد موارد بیمه نامه صادره و تعداد موارد خسارت از کل بازار نشان داده شده است. برای بیمه ایران سهم حق بیمه تولیدی به عنوان بخش دولتی معادل 38.51 درصد کل بازار بوده است که 61.49 درصد باقی مانده سهم به بخش غیر دولتی تعلق گرفته است. سهم خسارت پرداختی بیمه ایران در 9 ماهه اول سال 95 از کل بازار معادل 43.4 درصد گزارش شده که سهم 56.6 درصد باقی مانده خسارت پرداختی مربوط به بخش غیر دولتی است. در بخش بیمه نامه صادره سهم بیمه ایران از کل بازار معادل 39.82 درصد، در بخش تعداد موارد خسارت سهم آن معادل 79.16 درصد بوده است. برای بخش غیر دولتی نیز سهم بیمه نامه صادره از کل بازار 60.18 درصد و سهم تعداد موارد خسارت پرداختی از کل بازار معادل 20.84 درصد گزارش شده است. آمار مربوطه برای سایر شرکت ها در شکل 6 نشان داده شده است.

 

در ادامه شرکت ها را در سه گروه دولتی یعنی بیمه ایران، دولتی های واگذار شده یعنی بیمه آسیا، البرز و دانا و بخش خصوصی که سایر شرکت ها را در بر می­ گیرد، طبقه بندی شده اند. که آمار آنها در شکل ها 7 تا 11 ارائه شده است.

 

در 9 ماهه اول سال 95 معادل 38.51 درصد از حق بیمه تولیدی، 39.82 درصد از تعداد بیمه نامه ها، 43.4 درصد از خسارت پرداختی و 79.16 درصد از کل تعداد موارد خسارت بازار به بخش دولتی تعلق گرفته است که رشد هر کدام به تفکیک در شکل 7 ارائه شده است.

 

در بخش بیمه های دولتی واگذار شده در دوره زمانی ذکر شده 24.65 درصد از حق بیمه تولیدی کل بازار، 22.19 درصد از تعداد بیمه نامه های صادر شده، 26.17 درصد از خسارت پرداختی کل بازار و 6.81 درصد از تعداد موارد خسارت به این شرکت ها تعلق گرفته است. که نرخ رشد هر کدام در شکل 7 نشان داده شده است.

در بازه زمانی ذکر شده 36.85 درصد از حق بیمه تولیدی، 38 درصد از تعداد بیمه نامه های صادر شده، 30.43 درصد از خسارت پرداختی کل بازار و 14.03 درصد از تعداد موارد خسارت در بخش خصوصی صورت گرفته است. نرخ رشد هر کدام از این متغیرها در شکل 7 نشان داده شده است.

 

 

در بخش بیمه زندگی، کل حق بیمه تولیدی معادل 26273999 میلیون ریال گزارش شده که معادل 13 درصد از کل حق بیمه صادره 9 ماهه اول سال 95 بوده که رشد آن معادل 38 درصد بوده است. همانطور که ذکر شد نرخ رشد حق بیمه تولیدی کل صنعت 21 درصد بوده است.

تعداد بیمه نامه های صادره بخش زندگی معادل 2095681 بوده که 5 درصد کل بیمه نامه های صادر شده است که نرخ رشد آن 21 درصد بوده است. نرخ رشد بیمه نامه صادره کل 9 درصد بوده است.

خسارت پرداختی در بخش زندگی معادل 8428316 میلیون ریال بوده که 7 درصد کل خسارت پرداختی است نرخ رشد آن 37 درصد بوده است. نرخ رشد خسارت پرداختی کل 25 درصد گزارش شده است.

تعداد موارد خسارت در بخش زندگی 274050 بوده که 1 درصد از کل تعداد موارد خسارت بوده است و نرخ رشد آن 38 درصد بوده است. نرخ رشد تعداد موارد خسارت کل 30 درصد است.

و در نهایت نسبت خسارت بخش زندگی 32 درصد و نسبت خسارت کل 58 درصد گزارش شده است.

https://akhbarbank.com/vdcgnu9n.ak9zz4prra.html
تازه ترین اخبار