۰
۲۵
سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۸
رئیس قوه قضاییه خبر داد:

تصفیه حدود ۹۸درصد از سپرده‌ موسسات مالی

اخبار بانک: رئیس قوه قضاییه، با اشاره به تلاش دولت ، مجلس و دستگاه قضایی برای حل مشکل سپرده گذاران موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، توقیف اموال این موسسات را برای جلوگیری از حیف و میل اموال مردم عنوان و ابراز امیدواری کرد که با همت همه دستگاه های مربوطه، اموال موجود از این موسسات به شکل عادلانه و بر حسب میزان سپرده‌ها میان سپرده گذاران تقسیم شود.
تصفیه حدود ۹۸درصد از سپرده‌ موسسات مالی
به گزارش اخبار بانک به نقل از روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به عملکرد موسسات مالی و اعتباری و بعضی از بانکها تصریح کرد: به واسطه عملکرد این موسسات و بانکها، برخی سپرده گذاران گرفتار مشکلاتی شده اند. اولاً باید بپذیریم که بانک مرکزی در گذشته به وظایف خود درست عمل نکرده و کم کاریهایی داشته است. با این حال با بروز برخی مشکلات، بانک مرکزی، مجلس، دولت و قوه قضاییه برای حل این مشکلات وارد میدان شدند و جلساتی داشته ایم که بانک مرکزی اخیراً تلاش‌های خوبی داشته است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: برخی موسسات مالی با سوءاستفاده از اعتماد مردم وجوهی را جمع آوری کرده اند اما این وجوه را در جایی غیر از محل خود سرمایه گذاری کرده و سودهای غیرعادی و غیرمعقول هم پرداخت می کردند. مردم باید هوشیار باشند که نفس پرداخت سودهای کلان و خارج از چارچوب مقررات بانکی کشور، نشان دهنده یک مشکل است و چنین سودهایی غالباً از طرق طبیعی حاصل نمی شود بلکه بخشی از سپرده های مردم است که در قالب سود پرداخت می شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اقدامات اولیه دستگاه قضایی در برخورد با مواردی که سپرده گذاران دچار مشکل شده اند، اظهار کرد: ما در گام اول تلاش کردیم که با توقیف اموال این موسسات، جلوی حیف و میل اموال مردم را بگیریم. گرچه برخی افراد متأسفانه همین قدم صحیح، قانونی و شرعی را معکوس جلوه داده‌اند و در برخی از شعب این موسسات در پاسخ به سپرده گذاران که وجه خود را مطالبه کرده اند پاسخ داده می شود که نمی توانیم پول شما را بدهیم زیرا قوه قضاییه آن را توقیف کرده است! این در حالی است که اگر ما طبق قانون اقدام به توقیف این اموال نمی کردیم، همین میزان از دارایی های موجود موسسات نیز که متعلق به مردم است توسط مدیران این موسسات حیف و میل می شد و از بین می رفت.

آیت الله آملی لاریجانی یکی دیگر از اقدامات دستگاه قضایی در این موضوع را شناسایی اموال این موسسات و تلاش برای تقسیم عادلانه این اموال بین سپرده گذاران برشمرد و اظهار کرد: این بخش کار به دلیل نحوه پرداخت سودها و میزان اموال بانکها بسیار پیچیده است. به همین دلیل برای طراحی ساز و کاری جهت تقسیم عادلانه اموال موسسات میان سپرده گذاران، جلسات متعددی را شخصاً با رئیس بانک مرکزی و برخی اعضاء هیئت رئیسه مجلس داشته ام. در حال حاضر با تلاشهای بسیار، نزدیک به ۹۸ درصد سپرده ها تصفیه شده است و تنها ۲ درصد باقیمانده که البته بلحاظ مبالغ سپرده‌ها میزان قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد.

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: تمام تلاش ما این است که اجازه ندهیم اموال مردم از بین برود یا اموال موسسات بصورت غیرعادلانه تقسیم شود. البته نباید فراموش کنیم که کار قوه قضاییه یک کار اجرایی نیست و پولی هم در اختیار ندارد که بخواهد به سپرده گذاران بدهد. حتی اگر دستگاه قضایی چنین مبلغی را نیز در اختیار داشت به لحاظ قانونی نمی توانست اموال عمومی را دراختیار موسسات خصوصی قرار دهد تا بدهی خود را پرداخت کنند.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه متخلفان، ضامن پرداخت بدهی ها و خسارتها هستند، به سپرده گذارانی که دچار مشکل شده اند اطمینان داد که دستگاه قضایی، دولت، مجلس و بانک مرکزی تمام همت خود را معطوف حل این مشکل کرده اند و پای کار هستند تا این مسئله به بهترین وجه حل شود و البته مسلماً مدیران متخلف این بانکها را نیز به مجازات مقرّره خواهند رساند.

رئیس قوه قضاییه همچنین به مردم توصیه کرد که مطلقاً به موسسات غیرمجاز اعتماد نکنند و در عین حال با اشاره به تشدید نظارت های دستگاه قضایی بر بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی نیز موظف است با نظارتهای پیگیر خود اجازه فعالیت به موسسات غیرمجاز را ندهد. وقتی برای یک مغازه غیرمجاز، نظارت های شدیدی را اعمال می کنیم چگونه شعبات مختلف یک موسسه مالی غیرمجاز می توانند در سراسر کشور فعالیت کنند و حتی تابلو داشته باشند.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: بانک مرکزی متعهد شده است که تا پایان امسال به بانک‌ها و موسسات غیرمجاز سامان دهد؛ البته موسسات و بانک های مجاز نیز باید تحت نظارت مستمر بانک مرکزی باشند تا از بروز برخی مشکلات نظیر پدید آمدن تراز منفی یا پرداخت سودهای خارج از چارچوب مقررات نظام بانکی جلوگیری شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان این که حضور دادستانی کل کشور نیز در شورای پول و اعتبار جدی تر شده است، نسبت به سامان دهی وضعیت کنونی ابراز امیدواری کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان بانک مرکزی و مقامات عالی نظام داشته ام این موضوع را مطرح کرده ایم که واقعاً کشور چه نیازی به این همه بانک خصوصی دارد؟ بانکها حتی اگر مصداق بنگاه اقتصادی هم باشند نباید همچون بنگاه های اقتصادی که ساختمان سازی می‌کنند یا وارد تجارت خارجی می‌شوند، عمل کنند. بانکها باید خدمات بانکی ارائه کنند و کارهای اقتصادی کشور را با پرداخت تسهیلات حمایت کنند، نه اینکه خود وارد کارهای اقتصادی آنچنانی شوند. متأسفانه یک تلقی نادرست از دوران سازندگی به جا ماند که بانکهای خصوصی مورد حمایت زیاد قرار گرفتند و تبدیل به بنگاه‌های اقتصادی خاص شدند. این نادرست ترین کار در نظام بانکی کشور بود زیرا بانک باید صرفاً حافظ پول و اموال مردم و ارائه دهنده خدمات بانکی و تسهیلات در حد مجاز باشد. علاوه براین، بانکها باید کفایتشان برای پرداخت دیون مردم در حد استاندارد باشد. لذا با توجه به مجموع این مسائل باید مانع ایجاد بی حساب و کتاب بانکها باشیم، بانکهای فعلی برای ارائه خدمات بانکی به مردم کفایت می کنند.

آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر لزوم تجدید نظر در قوانین بانکی و تشدید نظارت بانک مرکزی بر بانکها و موسسات مالی، خاطرنشان کرد: مردم عزیز مطمئن باشند در جایی که کاری مربوط به قوه قضاییه است، دستگاه قضایی حتی فراتر از آن هر کمکی که بتواند خواهد کرد و آنچه تاکنون در این زمینه عمل کرده ایم نیز بهترین راه ممکن بوده است. امیدواریم با حمایت دولت و بانک مرکزی، پرداخت ها به صورت عادلانه از طریق بانک ها به سپرده گذاران صورت گیرد و این مشکل رفع شود.

براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.
https://akhbarbank.com/vdcevf8n.jh8n7i9bbj.html
مشاهده نظر مخاطبان
Germany
وقتی هیچ پولی پرداخت نمیشه چطور داره تسویه میشه؟هی درصد میره بالا
۱- با تشکراز مساعدت قوه قضاییه، پس دادن عادلانه سپرده ها جوری باشد تا یک مشتری صددرصد ودیگری صفر درصد مطالباتش را بگیرد ۲ - افضل توس وضعیتش چه میشود؟ ۳- باید برای هر شماره حساب ، محاسبه دقیق شود که چقدر وام بدهکار است یاسود طلبکار؟
مصطفی
United States
با سلام ما مال باختگان البرز ایرانیان که قرار است بانک تجارت متولی ان باشد حتی یک ریال هم پرداخت نکردن چطور می گویند ۹۸درصد تصویه شده ماکه شصدوهشت هزار سپرده گذار هستیم چیزی ندیدیم
وحید
Germany
من برا پسر سپرده باز کردم که یواش یواش جمع کنم الانم مبلغش 3200 بنظر شما این مبلغ قابل توجهیه؟
فريب خورده كاسپين
٩٨٪‏ سپرده ها تصفيه شده ؟؟؟؟؟!!!!!!
میشه ایشون به این سوال هم جواب بدن که پول این دو درصد باقیمانده چند درصد سپرده میشه؟
Australia
عجب
Romania
بالاخره چی شد؟ پول چی شد؟
بله تو این مملکت 200 میلیون میشه یک دفعه بدست آورد ولی 3میلیون نمیشه طرف 200 میلیون یا بیشتر ضرر کنه بهتر تا سه میلیون بعد شما از تقسیم عادلانه حرف می زنیین
محمددرودگر
باسلام...لطفا از شورای محترم پول واعتبار سئوال گردد.چرا مجوز موسسه ثامن جهت ادغام وعضویت سیستم شتاب را صادر نمیکند. تا ۵ میلیون سپرده گذار مشکلشان حل شود..باتشکر....درودگر
زانا
یعنی البرز ایرانیان جز دودرصد هست که درست نمیشه اک عجب شانسه بدی داریم
تصفیه سپرده ها یعنی گذراندن سپرده ها از یک صافی تا پس از تصفیه مشخص شود که چند در صد سپرده ها را می توان با مردم تسویه کرد. 98 در صد تصفیه سپرده ها معادل ده در صد تسویه سپرده ها هم نمی شود.
شما لطف کنید پرونده ارجاع شده از مجلس که ۱۸۳
نماینده تخلف بانک مرکزی رو تایید کردن نگاه کنید
محمد
آقای لاریجانی جنابعالی میفرماییدبه موسسه غیرمجازاعتمادنکنیدوسپرده گذاری نکنید مایئکه درموسسه مجازتحت نظارت بانک مرکزی سپرده گذاشتیم چرا این بلا سر ما اومدپس مشکل سپرده گذار نیست
رضا
چرا در رابطه با تعاونی ولیعصر اطلاع رسانی نمیکنید ، مگه ما ایرانی نیستیم چرا وزارت تعاون مجوز میده ولی زمانی که موسسه به مشکل میخوره میگن موسسه مجوز نداشته مگه وزارت تعاون زیر مجموعه دولت و نظام نیست پس با این حساب به دولت هم نباید اعتماد کرد
علی اقا
United States
بهتر این بود که اقایان به جای تسویه 98 در صد عددو درصدی را که با واقیت کنونی هم خوانی دارد را اعلام میکردند مثلا 80 در صد به واقعت نزدیکتر ومنطقی تر بود ..با اینکه هنوز خیلی از ان 80 درصد در صف ونوبت تسویه هستند ....
رضا
حالابقیه پول ما بعد از یکسال سرگردانی چی میشه ؟!!!!!!!بعد از یکسال هنوز نصف پول ما توی این موسسه فرشتگان (کاسپین ) گیره ۰اون مابقیش را کی می دهید؟!!!!!!!!!!!
ايمان
Iran, Islamic Republic of
يعني من جزء اون 2 درصدم!
آره ما كه نه جز اون دو درصده نيستيم
بدری نادری
سلام این فرموده ی آقای لاریجانی برای من که در ثامن سپرده دارم وهیچ دریافتی نداشتم نمی باشد نکنه دو درصد باقی مونده شامل فقط بنده هست ؟شمارا بخدا رسیدگی کنید بنده سنوات خدمتم در آموزش وپرورش را در موسسه ثامن گذاشتم حتی سودش را هفته ای چهارصد می گیرم درحال حاضر به بخشی از پولم نیاز دارم وبانک نمی دهد
احمد
Iran, Islamic Republic of
جالبه همه چه با احترام صحبت میکنن .چون میدونن در صورت اعتراض چی میشه
مثل اینکه از هیچ چیزی خبر نداره سه ساله پول مردم رو بلوکه کردن هنوزم خبری نیست
حسینی ازهرسین
United States
من 550میلیون گذاشتم موسسه افضل توس هیچ سودی هم نگرفتم کدام 98درصد من 550میلیون پول گذاشتم موسسه به خاطر خدا کاری برای ما بکنید تا به پولم برسم
احمد
Germany
باسلام نحوه ساماندهی غیراصولی  ارگانهای نظارتی بانک مرکزی موجب آشفتگی بازار پولی شده هنگامی یکباره موسسه ای راکه بیست سال سوابق فعالیت پولی واعتباری  دارد نامعقولانه درزمره موسسات غیرمجازقرارمیدهند , ابن نوع برخوردقویترین بانکهاراناتوان مینماید درحالیکه میتوانستند بابررسی ونظارت مستمر برعملکرد این موسسات  متخلفان دانه درشت شناسائی و تحت پیگرد قرارمبگرفتند نه متجاوز از پنجملیون سپرده گزار درمضیقه وفشارمالی باشند  ادغام همانندپاک کردن صورت مسئله بجای حل مسئله تلقی میشود,  موسسه ایکه با بیست سال خدمت  بااعطای تسهیلات کار آفرینی کرده هنوزسپرده گزاران آن درمضیقه
 بلاتکلیف ودر انتظار میباشد؟؟!!
ارادتمند احمد
نادرشاه حسینی ازهرسین
Germany
توراقران تکلیف سپرده گذار موسسه افضل توس که 550میلیون دارن رامشخص کنید به خدا داریم دیوانه میشم اگه خدا میپرستیدکاری بکنید
تازه ترین اخبار