بازار ارز این روزها در شرایطی با التهاب مواجه شده است که در بازار آزاد با هفت نرخ متفاوت فروخته میشود؛ مسئلهای که به دلال بازی و افزایش قیمتها دامن زده و منجر به بینظمی بازار ارز شده است.
بررسیها از بازار آزاد نشان میدهد که یورو در بازار رسمی با کاهش قیمت همراه شده اما در بازار غیر رسمی نزدیک به ۶۰۰۰ تومان قیمت دارد. همچنین پوند به عنوان یکی از ارزهای رایج، طی دو هفته گذشته با افزایش قیمت روبرو شده است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که قیمت دلار سیر کاهشی دارد گفت: هیچ رئیس بانک مرکزی ای نرخ دلار را اعلام نمی کند و اصولا سوال درباره نرخ دلار هم رسمی غیر معمول است که فقط در در کشور ما مطرح می شود.
در دومین روز معاملات بازار،قیمت دلار با نوسان یک تومانی 4 هزار و 467 تومان شد،حال آنکه نرخ سکه با 12 هزار تومان افزایش کماکان در مسیر افزایش قرار دارد.
در حالی که فزایش قیمت سکه و ارز رکوردزنی کرده و به بالاترین حد خود رسیده است،سود 15 درصدی سپرده بانکی در شش ماه گذشته از تمامی بازارهای موازی سرمایه گذاری عقب افتاد و جذابیت خود را برای سرمایه گذاران خرد و کلان از دست داده است.
برای سومین روز متوالی در بازار آزاد، خرید انواع ارز به ویژه دلار با دشواری همراه شده و در اکثر موارد خریداران این بازار ناکام میمانند. نکته جالبتر اینکه از امروز (سهشنبه) خبر از کم شدن عرضه انواع سکه و متوقف شدن خرید و فروش آن داده شد.
بسیاری ازصرافیها اصلا با نام نیما به عنوان سامانهای برای نظام یکپارچه سازی معاملات ارزی آشناییندارند و برخیدیگر هم این سامانه را فاقد اطلاعات مناسب برای تعیین نرخ ارز اعلام میکنند.
دادستان تهران از انسداد 1300 حساب با مانده 37 میلیارد تومان مربوط به اخلالگران بازار ارز خبر داد و گفت: گردش مالی این حساب ها 6 هزار میلیارد تومان بوده است.
معاون حقوقی و رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران از دستگیری فردی در عملیات برخورد پلیس با سوداگران ارز خبر داد که بیش از ۲۰۰ هزار یورو همراه خود داشته است.
مرتضی ایمانی راد می گوید:«سال آینده سیاسی ترین سال برای اقتصادایران خواهد بود و پیش بینی ها حکایت از آن دارد که التهابات بازار ارز همچنان ادامه داشته باشد.»
مدیرعامل موسسه مطالعات اقتصادی بامداد گفت:«نتایج بررسی های انجام شده نشان می دهد که سال آینده تورم 15 درصد خواهد بود که سبب می شود قیمت ارز و طلا افزایش یابد.»
در حالیکه کارشناسان،ضعف مدیریت و سیاستگذاری را عامل نوسانات بازار ارز میدانند، جهانگیری با برگزاری جلسه محرمانه با مدیران بانکی، خواستار خروج تقاضاهای سفتهبازانه از بازار ارز شد.
چرا وزراء و مقامات ارشد کشورهای مختلف به صرف انجام کوچکترین خطا، هم عذرخواهی کرده هم استعفا میدهند اما مقامات ارشد ایرانی که اقتصاد یک کشور را بهم میریزند، حاضر به عذرخواهی و استعفا نیستند؟