۰
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۴
علیرغم رسیدن فصل پرتقاضای طلا

باز هم انتظار افت بهاي طلا وجود دارد

از قدیم، طلا دارایی درجه یک سرمایه‌گذاران هندی بوده است و هر سال در دوره جشن‌ها، تمایل دومین خریدار طلای جهان، به این فلز زرد بیشتر می‌شود.
باز هم انتظار افت بهاي طلا وجود دارد
نسرين شمس: گروه بين الملل اخبار بانك؛ دهه تقویت طلا از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱، باعث شد سرمایه‌گذاران در بازار طلا ازدحام کنند. اما آیا اکنون با کاهش قیمت‌ها، زمان دوری کردن از آن است؟ یا باید با توجه به پدیدار شدن روند نزولی در بازار بیشتر خرید کرد؟ 

تصمیم به سرمایه‌گذاری در طلا مثل هر دارایی دیگری به روند آن در کوتاه مدت و میان مدت بستگی دارد و برای تشخیص اینکه آیا طلا درخشش بیشتری خواهد گرفت یا رنگ می‌بازد، باید چندین عامل جهانی و داخلی را در نظر گرفت. 

تصمیمات بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو)
از آنجایی که طلا در بازار جهانی به دلار مبادله می شود، تصمیم فدرال رزرو پیرامون سیاست تسهیل پولی، بهای طلا در کوتاه مدت را تعیین می کند. 

دولت آمریکا برای تحریک اقتصاد فرونشسته، نرخ بهره را نزدیک صفر نگه داشت و از طریق خرید اوراق قرضه سعی در افزایش روند رشد اقتصاد داشت. این حرکت باعث پایین ماندن ارزش دلار شد. 

اکنون روند اقتصاد در آمریکا متحول شده است و بانک مرکزی برنامه خرید اوراق را کمتر کرده و در نهایت خاتمه می دهد. در اینصورت ارزش دلار بیشتر خواهد شد که نتیجه معکوسی بر قیمت طلا دارد.
باید چکار کرد؟ 

قیمت جهانی طلا در سیر نزولی قرار دارد و پیش بینی می‌شود تا ۶-۹ ماه آینده به ۱۰۰۰ دلار نیز کاهش یابد. ضمن اینکه، افزایش نرخ بهره در آمریکا، خبر بدی برای طلا به شمار می‌رود در نتیجه، سرمایه‌گذاران جذب دیگر دارایی‌ها با عملکرد بهتر می شوند. 

اما این به معنای آن است که باید اکنون طلای موجود را فروخت؟ متخصصان جواب منفی می دهند. در دوره جشن‌های هند، بهای طلا احتملاً اندکی افزایش می‌یابد. همچنین بازار جهانی شمش در حال حاضر در وضعیت اشباع فروش قرار دارد، بنابراین در کوتاه مدت پیش از افت مجدد قیمت‌ها، یک روند صعودی را شاهد خواهیم بود. 

زمانی که قیمت‌ها به سطح ۱۲۷۰ دلار برسد فرصت مناسب‌تری برای فروش طلاست. پیش بینی می‌شود سیر نزولی از ماه نوامبر آغاز شود. 

نقره یا طلا؟
اگرچه نقره و طلا همیشه از مهمترین سرمایه ها بوده اند، اما پویایی نقره کمی با طلا تفاوت دارد. برخلاف طلا که همیشه به‌عنوان جواهرات استفاده می‌شود، نقره موارد مصرف صنعتی نیز دارد. 

ردپای آن را می‌توان در هر وسیله الکترونیکی از جمله گوشی هوشمند و تبلت پیدا کرد. همچنین نقره یکی از عناصر اصلی سلول مورد استفاده در پنل‌های خورشیدی است. 

با توجه به ۶۰ درصد تقاضای صنعتی نقره در جهان، رشد اقتصادی برای آن خبر خوبی خواهد بود. بعلاوه الگوی تولید و مصرف نقره نسبت به طلا در دراز مدت، شرایط بهتری دارد.

منبع: economic times
https://akhbarbank.com/vdciquar.t1ay52bcct.html
تازه ترین اخبار