۰
۱
رشد مصرف نهايي دولتي كه به نظر قائم‌مقام بانك مركزي كه «بخش‌هايي از اين هزينه‌هاي مصرفي دولتي مثل بهداشت و آموزش به طور مستقيم در رفاه خانواده نقش دارند. ۷.۳ درصد در ۶ ماه سال ۱۳۹۲ كاهش داشته است كه بيانگر كاهش قابل توجه در سطح رفاه خانوارهاست. 

اكبر كميجاني يك اقتصاددان متعهد به آموزه‌هاي دانش اقتصاد است كه نخستين بار شادروان محسن نوربخش او را به بانك مركزي آورد. وي كه در حال حاضر قائم‌مقام بانك مركزي است و بنا به برخي روايت‌ها كمبود دانش اقتصادي رييس كل را جبران مي‌كند، حرف‌هاي خود را در قالب آمار و ارقام بيان مي‌كند و به خوانندگان مطالبش يا شنوندگان سخنانش به طور غيرمحسوس علامت مي‌دهد كه كجا را رصد كنند و چه حرف‌هايي قابل خواندن و شنيدن است. قائم‌مقام رياست كل بانك مركزي روز ۱۰ شهريور در يست و چهارمين همايش سالانه سياست‌هاي پولي و ارزي سخنراني كرد. اين مقام ارشد بانك مركزي با وجودي كه شايد علاقه داشت، همه آمارهاي تهيه شده در بانك مركزي درباره مسايل مهم را بازگو كند، اما فرصت نشد. پس او «اسلايدهاي ارايه شده» را به مسوولان برگزاري همايش در پژوهشكده پولي و بانكي سپرد و آنها نيز اين اسلايدها را بر روي سايت خود قرار دادند. كارشناسان سايت خبري تحليلي ساعت ۲۴ با دقت در آمار و ارقام ارايه شده در اين اسلايدها، به علامـت‌هاي فرستاده شده توسط اكبر كميجاني پي بردند. وي در اين اسلايدها، پيش‌بيني كرده است كه «ارقام سال ۱۳۹۲ به طور مستقل و با روش‌هاي معمول در محاسبات فصلي حساب‌هاي ملي را برآورد كرده» و «برآورد محقق» - يعني آقاي كميجاني - نشان مي‌دهدكه «توليد ناخالص داخلي» به قيمت پايه (بدون نفت) در سال ۱۳۹۲ رشد منفي ۳ درصد را تجربه خواهد كرد.

رفاه خانواده
قائم‌مقام بانك مركزي با ارايه ارقام شاخص‌هاي مهمي مثل «مصرف نهايي خصوصي»، «مصرف نهايي دولتي» و «تشكيل سرمايه ثابت ناخالص» و ارتباط دادن آنها با شاخص رفاه خانوارهاي ايراني نكات بيان نشده جالبي را در معرض ديد كارشناسان قرار مي‌دهد.
وي در اين اسلايدها اطلاع مي‌دهد مصرف نهايي خصوصي (بنگاه‌ها و خانواده‌ها) در ۶ ماه سال ۱۳۹۲ فقط ۷/۳ درصد رشد داشته است كه در بررسي‌هاي مجدد به ۴.۷ درصد منفي رسيده است. رشد مصرف نهايي دولتي كه به نظر قائم‌مقام بانك مركزي كه «بخش‌هايي از اين هزينه‌هاي مصرفي دولتي مثل بهداشت و آموزش به طور مستقيم در رفاه خانواده نقش دارند. ۷.۳ درصد در ۶ ماه سال ۱۳۹۲ كاهش داشته است كه بيانگر كاهش قابل توجه در سطح رفاه خانوارهاست.
در يك اسلايد ارايه شده توسط قائم‌مقام بانك مركزي «هزينه‌هاي مصرفي خانوار با نرخ به قيمت ثابت كه تعديل شده است نشان مي‌دهد كه در سال ۱۳۹۲، اين شاخص ۴.۷ درصد كاهش يافته است كه وخامت رفاه خانوارها را تا اندازه‌اي به تصوير مي‌كشد. اين شاخص در سال ۱۳۹۱ نيز ۶ درصد كاهش داشته است. اعداد اين اسلايد همچنين نشان مي‌دهد كه نرخ رشد درآمد سرانه در سال‌هاي ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ (برآورد بر اساس تجديدنظر فروردين ۱۳۹۲) به ترتيب ۱۴.۱ درصد و ۱۵ درصد كاهش را تجربه كرده است.

كاهش مصرف در اقلام
وي در اسلايدي با عنوان «تقاضاي نهايي اقتصاد» يادآور شده است: نرخ رشد هزينه‌هاي مسكن يك خانوار شهري به قيمت ثابت، در سال‌هاي ۹۱ و ۹۲ روندي كاملا معكوس با ساير اجزاي هزينه را نشان مي‌دهد. با توجه به وزن حدود ۳۰ درصدي اين قلم در هزينه‌هاي خانوار، در مجموع مانع از منفي‌تر شدن رقم كل گرديده است. با توجه به اطلاعاتي كه در دست استف مي‌توان گفت كه شاخص قيمت مسكن و رقم هزينه‌هاي مسكن از يك جنس نيستند و در نتيجه رقم هزينه‌هاي مسكن به قيمت ثابت با بيش‌گويي قابل توجهي همراه شده است.

كاهش مصرف اقلام
به گزارش ساعت ۲۴ بر اساس آمارهاي ارايه شده توسط قائم‌مقام بانك مركزي در سال ۱۳۹۲ خانوارهاي شهري (با حذف اجاره اكتسابي مسكن) و به قيمت‌هاي قايت ۶.۶ درصد كمتر به «خوراكي‌ها و آشاميدني‌ها» اختصاص داده‌اند. بيشترين كاهش مصرف برآورد شده خانوارها در سال ۱۳۹۲ مربوط به پوشاك و مسكن با ۲۶ درصد كاهش مصرف، اثاث خانه با ۱۸.۹ درص كاهش و حمل و نقل با ۱۵.۸ درصد بيشترين كاهش مصرف را تجربه كرده‌اند.
در صورتی که اطلاعات مندرج در هزينه – درآمد خانوارهاي سال ۱۳۹۲ از طرف بانك مركزي منتشر شود ابعاد تهيدست‌تر شدن مردم بيشتر آشكار مي‌گردد.
https://akhbarbank.com/vdci3qar.t1aqq2bcct.html
مشاهده نظر مخاطبان
یایک
Germany
ببخشیدا ولی ظاهرا "ما رکورد زدیم."
تازه ترین اخبار