ابهام صورت مالی پتروشیمی جم درباره ارزان فروشی پلیاتیلن سبک خطی نسبت به میانگین نرخهای معاملاتی در بورسکالا، مشخص شد، مدیر امور سهام شرکت میگوید: در این دوره به جای پلیاتیلن سبک خطی به دلیل نبود کاتالیست، گریدهای پایین پلیاتیلن سنگین تولید شده است.
به گزارش فارس، طبق صورتهای مالی، شرکت پتروشیمی جم بیش از ۴۹ هزار تن پلی اتیلن سبک خطی به ارزش ۱۴۳۹ میلیارد ریال به فروش رسانده و این میزان را به عنوان فروش پلی اتیلن سبک خطی شناسایی کرده است.
با بررسیهای صورت گرفته طبق صورتهای میاندورهای ۳ ماهه منتهی به ۳۱ خردادماه جاری و مقایسه این رقم با قیمتهای معاملاتی بورس کالا، پلی اتیلن سبک خطی شرکت چیزی بالغ بر ۳۲۶ میلیارد تومان ارزان تر فروخته شده است.
در سه ماه نخست سال ۱۳۹۲، بیش از ۳۷ هزار تن پلی اتیلن سبک خطی به ارزش ۱۳۲۸ میلیارد ریال در بورس کالا معامله شده است که میانگین هر کیلوگرم پلی اتیلن سبک خطی در برابر با ۳۵۳۴۸ ریال بوده است.
ملیحه علی فر به عنوان نماینده شرکت و مدیر امور سهام پتروشیمی جم در این باره گفت: در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۲، واحد پلی اتیلن سبک خطی شرکت پتروشیمی کاتالیست نداشته است و بدین ترتیب شرکت نتوانسته پلی اتیلن سبک خطی تولید کند و برای جلوگیری از تحمیل سربار جذب نشده در واحد پلی اتیلن سبک خطی، اقدام به تولید پلی اتیلن سنگین با گریدهای پایین کرده است.
علی فر همچنین گفت: این امر سبب شده تا نرخ فروش محصول تولیدی پایین تر از پلی اتیلن سنگین واحد پلی اتیلن سنگین باشد، بنابراین نرخ فروش پلی اتیلن سبک شرکت که در صورتهای مالی آمده در واقع باید پلی اتیلن سنگین با گریدهای پایین محاسبه شود.
نماینده پتروشیمی جم در پاسخ به این سوال که آیا قرار بود سهام با این ابهام در صورت های مالی عرضه شود، اسخ داد :این موضوع مبهم نیست و در گزارش شش ماهه در باره این موضوع شفاف سازی خواهد شد.
از قرار معلوم عرضه اولیه شرکت پس از شفاف سازی در صورت مالی ۶ ماهه انجام خواهد شد تا ابهامی در این باره وجود نداشته باشد.
از نکات قابل توجه عدم افشا و تشریح این مسئله به عنوان یکی از مشکلات فعلی و ریسکهای شرکت در جلسه اخیر معارفه بود.
بر اساس این گزارش، این موضوع که خبرگزاری فارس از نماینده شرکت پپگیری کرد، نه در صورتهای مالی شرکت و و نه در اطلاعیههای منتشر شده در کدال افشا شده است.
بنابراین گزارش، شرکت در خصوص رفع مشکل کاتالیست، زمان مشخصی را اعلام نکرده است؛ در صورت عدم رفع این مشکل همچنان ریسک اعمال هزینه در آینده و زیاندهی ناشی از آن به قوت خود باقیست.
تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری و سهام عدالت سهامداران عمده شرکت پتروشیمی جم به شمار میروند.