۰
در هفته گذشته مهم‌ترین پدیده‌ای که در بازار آزاد وجود داشت، ثبات قیمت دلار پس از تمدید مذاکرات هسته‌ای بود. اتفاق مهم دیگر در هفته گذشته، عبور نرخ رسمی دلار از مرز ۲۶۰۰ تومان در آخرین روز تیرماه بود. عدم نوسانات دلار و ثبات موجود در بازار، از طرفی باعث نارضایتی تعدادی از فعالان غیر رسمی بازار شد که تلاش می‌کردند از نوسانات موجود در بازار جهت کسب سود استفاده کنند، اما از سویی دیگر، این ثبات باعث رضایت نسبی تعدادی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان بود که همواره خواستار ثبات در بازار بوده‌اند.

دلار در روز نخست کاری هفته گذشته (یکشنبه، به دلیل تعطیل بودن روز شنبه) در بازار آزاد با قیمت۳۱۳۰ تومان به فروش رسید و پس از آن در سه روز متوالی در نرخ ۳۱۳۵ تومان ثابت ماند، اما در روز انتهایی کاری هفته گذشته، قیمت دلار در بازار آزاد به ۳۱۴۰ تومان رسید که افزایشی ۱۰ تومانی نسبت به ابتدای هفته را نشان می‌داد. در طول هفته گذشته نرخ دلار در بازار آزاد دارای نوسانات بسیار جزئی و پلکانی بود. گروهی از فعالان بازار علت افزایش جزئی قیمت دلار در روز انتهایی هفته گذشته را تعطیلات عید فطر در هفته جاری و افزایش تقاضا برای ارز مسافرتی در این هفته دانسته‌اند. به همین دلیل بازار خرید و فروش در بین فعالان غیررسمی گرم بود. عده‌ای از این فعالان اعتقاد داشتند قیمت دلار در روزهای هفته آینده افزایش خواهد یافت و به همین دلیل اقدام به خرید ارز می‌کردند. گروهی دیگر از آن جایی که اعتقاد داشتند این افزایش اگر هم وجود داشته باشد، جزئی خواهد بود، اقدام به فروش قسمتی از دلار خود می‌کردند. این دسته از فعالان احتمال می‌دهند پس از تعطیلات هفته جاری قیمت دلار باز هم کاهش خواهد یافت و از سوی دیگر در صورت نوسان هم، تغییرات آن مثل هفته گذشته جزئی خواهد بود.

افزایش نرخ رسمی دلار

بانک مرکزی روز پنج‌شنبه نرخ رسمی دلار را ۲۶ هزار و ۲۰۱ ریال اعلام کرد که نسبت به روز پیشین (چهارشنبه) ۳۴ریال افزایش یافته است. به‌طور کلی نرخ رسمی دلار در هفته گذشته ۱۲۵ ریال افزایش پیدا کرده است. روز سه‌شنبه هفته گذشته دلار رسمی نرخ۲۶۰۰ تومان را رد کرد تا همچنان نرخ رسمی دلار به نرخ رسمی ارز در بودجه (۲۶۵۰ تومان) نزدیک‌تر شود و از طرفی دیگر اختلاف نرخ رسمی دلار با نرخ دلار در بازار آزاد به حدود ۵۰۰ تومان برسد. به‌طور کلی همان طور که «دنیای اقتصاد» پیش از این اشاره کرده بود، میزان واگرایی در سیستم چندنرخی ارز رو به کاهش و قیمت‌ها به سمت همگرایی در حال حرکت است.در هفته گذشته هر سکه طرح جدید با نرخ ۹۵۵ هزار تومان کار خود را آغاز کرد؛ ولی در انتهای هفته با ۴هزار تومان کاهش به ۹۵۱۰۰۰ هزار تومان رسید. عده‌ای از فعالان بازار علت کاهش قیمت سکه را افت بهای اونس جهانی و همچنین کاهش تقاضا در بازار عنوان می‌کنند. با این حال محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه طلا و جواهر در هفته گذشته پیش‌بینی کرده است که با انتهای ماه رمضان بازار از حالت رکود خارج شود و شاهد افزایش داد و ستد در این بازار باشیم.
ma7sddtmlp49hcj7gugd.jpg
https://akhbarbank.com/vdcao6nu.49nmy15kk4.html
تازه ترین اخبار