۰
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۶

پیش‌بینی وضعیت امروز بورس

بورس تهران معاملات نخستین روز کاری هفته را با رنگ سرخ آغاز کرد و با گذر از دقایق ابتدایی تحت تاثیر ضعف طرف تقاضا و نگرانی نسبت به تداوم رکود در بازار، رفته‌رفته شتاب عرضه‌ها بالا گرفت و طیف وسیعی از نمادها (بیش از 80 درصد کل بازار) با کاهش قیمت و بی‌مهری خریداران روبرو شدند. در نتیجه این رویداد، شاخص کل با افت 37 هزار واحدی تا ارتفاع دو میلیون و 764 هزار واحدی عقب نشست.
البته میزان افت شاخص حدود 40 هزار واحد بود اما با گشایش همراه با صف تقاضای برخی از نمادهای پتروشیمی نظیر نوری، شفن، بوعلی، جم و شگویا، بخشی از این افت شاخص جبران شد. ارزش معاملات حوالی 6.5 همت گزارش شد که نشان از بی‌رمقی بازار داشت و رقمی بالغ بر 1.4 همت (معادل 21 درصد از معاملات خرد) از چرخه بازار خارج شد.

بازار شنبه را در حالی پیش بردیم که گشایش نمادهای پتروشیمی (فروش سهام جهت حضور در صفوف خرید این نمادها) منجر به تحرکات منفی در نمادهای پرتراکنش و در ادامه کلیت بازار شده است. البته در یکساعت پایانی بازار دیروز به واسطه ارزندگی قیمت‌ها تحرکات کمی بیشتر شد اما نه به قدری که انتظار تغییر مسیر بازار ایجاد شود. هنوز آن انگیزه و انرژی کافی برای برگشت به مدار رشد دیده نمی‌شود و به نوعی شاهد رکود در بازار هستیم. به نظر بخشی از مشکل امروز ما، نزدیک شدن به پایان سال باشد. همانطور که پیشتر هم عنوان شد، عموما بهمن‌ماه به دلیل نزدیک شدن به پایان سال، ماه پر حاشیه و پرعرضه‌ای از سوی حقوقی‌ها بوده و همین مساله باعث می‌شود تا برای مدتی درگیر اصلاح باشیم. (در پایان گزارش امروز درباره دوره اصلاح بازار نکاتی بیان خواهد شد.)

اما در حوزه سیاسی، طی روزهای اخیر پالس‌های جالبی از سوی ایران و آمریکا صادر شده اما نه‌تنها بازار سرمایه و بازار طلا و ارز که هیچ‌یک از بازارها واکنش درخور توجهی به این سیگنالها نشان ندادند. این مساله به شکل واضحی نشان می‌دهد که هنوز کسی بحث مذاکره و توافق و تغییرات سیاسی را باور ندارد. این مساله هم نشات‌گرفته از اتفاقاتی است که در این سالها رخ داده و باعث شده مردم به اخبار مثبت واکنشی نشان ندهند و منتظر سیگنال‌ها و اتفاقات قطعی‌تری بمانند. بنابراین باید کمی صبور بود تا این پالس‌های مثبت، تبدیل به اخبار دقیق‌تر و روشن‌تری شود. اما برندگان بازی آن دسته از افرادی هستند که با پیش‌بینی اتفاقات و رویدادهای فعلی به فضای آتی وزن بدهند و مسیر جریان پول در بازارها را پیش‌بینی کنند. طبیعتا هر سرمایه‌گذاری نان ریسک‌پذیری خود را نوش جان خواهد کرد.

امیدواریم هر اتفاقی اعم از سیاسی و غیرسیاسی که رخ می‌دهد، در گام نخست اثرات مثبتی بر فضای زندگی و معیشت مردم داشته باشد و در ادامه منجر به اتفاقات مثبت در اقتصاد و در راس آن بازار سرمایه شود. شک نکنید در این راستا صداهای زیادی بلند خواهد شد. صدایی‌هایی که در این سالها بواسطه استفاده از نعمت رانت در راستای دورزدن تحریم‌ها، حسابی کلفت و خشن شده، به محض اینکه حس کنند سفره‌هایشان در حال برچیده شدن است، نعره‌های بلند و گوش‌خراشی سر خواهند داد. به نظر به پیچ تاریخی حساسی در صحنه سیاست و اقتصاد رسیده‌ایم که نقش همه در رویدادهای پیش رو موثر خواهد بود.  

اما در پایان این گزارش قصد داریم 3 موضوع مهم را مورد بررسی قرار دهیم. موضوع اول، مربوط محرک‌های بازار است. در گزارش صبح روز گذشته، بطور مفصل درخصوص 3 محرک مهم بازار (تحولات سیاسی، اخبار و حواشی گروه خودرو و بازگشایی پتروشیمی‌ها) بحث شد. البته فعلا پتروشیمی‌ها تبدیل به محرکی برای افت شده‌اند ! به‌نظر به‌ این گزینه‌ها می‌توان شفافیت بیشتر بازار ارز (کاهش بیشتر اختلاف بین دلار آزاد و نیما) را هم اضافه کرد. به‌خصوص که ثبات دلار نیما در سطوح فعلی و رسیدن دلار آزاد به کانال 83 - 84 هزار تومانی باعث شده تا برخی نگران شوند که نکند دوباره دولت مسیر سرکوب دلار توافقی را در پیش گرفته است. البته با شناختی که از وزیر اقتصاد داریم، چنین رویدادی را محتمل نمی‌دانیم. لذا اگر طی هفته‌های پیش رو، ثبات دلار آزاد و بطور همزمان رشد محدود دلار توافقی را داشته باشیم، بازار از این رویداد حس قوی و مثبتی خواهد گرفت.
 
https://akhbarbank.com/vdcd5j0n.yt05s6a22y.html
تازه ترین اخبار