البته فضا خیلی هم منفی و غیرقابل تحمل نبود و در بسیاری از نمادها، خریداران سماجت خوبی داشتند و همین موضوع سبب شد تا در نهایت 30 درصد نمادها با رخسار سبز به کار خود خاتمه دهند. ضمن اینکه در نیم ساعت پایانی بازار تلاشهایی برای متعادلسازی برخی از نمادهای مورد توجه صورت گرفت؛ اما در نهایت شاخص کل در یک روز نهچندان جالب با افت 33 هزار واحدی که بخش اصلی آن در یک ساعت نخست رقم خورده بود، تا ارتفاع دو میلیون و 468 هزار واحدی عقب نشست. ارزش معاملات تحت تاثیر زد و خورد جدی معاملهگران با رشد جدی 30 درصدی به 12.4 همت رسید و رقمی بالغ بر 1.6 همت پول توسط حقیقیها از چرخه بازار خارج شد ... !
معاملهگران از یکسو عرضههای دیروز و تحولات سیاسی پایان هفته را در ذهن خود مرور میکنند و از سوی دیگر جریان نقدینگی روزهای اخیر و اثرات رشد دلار نیمایی و خوشبینی به تحولات پیش رو میبینند و این پارادوکس دقیقا زمانی ایجاد شده که شاخص بواسطه رشد اخیر به سقف تاریخی خود رسیده و لذا طبیعی است که در این نقاط شاهد زد و خوردهای جدیتری باشیم. البته شکل و شمایل بازار تا حدودی نشان داده که سقف قبلی، صرفا یک مرز و عدد روانی است و بر خلاف گذشته، تقریبا همه اعتقاد دارند که از این سنگر عبور خواهیم کرد. تنها تفاوت دیدگاهها در این است که برخی معتقدند بازار از نیمههای هفته مجددا گارد افزایشی میگیرد و اصلاح اصلی به بعد از شکست سقف تاریخی موکول میشود و برخی دیگر معتقدند با عرضههای روز گذشته یک دوره اصلاح قیمتی و زمانی خواهیم داشت تا حریف را خسته کنیم و ناگهان با یک خبر مثبت، مقاومت را پودر میکنیم.
به نظر همین که دیدگاهها برای ادامه راه شبیه به هم شده نشان میدهد که ارتش خریدار ضعیف نیست است و لذا روند صعودی میانمدتی ادامه خواهد داشت. اگر بپذیریم که هدف از رونق بازار ایجاد پایگاهی برای جریان نقدینگی و عرضه سهام دولت، تشکیل سهام پروژهها و ... است، باید گفت که در ابتدای مسیر قرار داریم و هنوز جریان پولهای قوی سراغ بازار نیامده. امیدواریهایی این میان وجود دارد که ما را به روند پیش رو خوشبین میکند که یکی از مهمترین آنها نرخ ارز است. به شکل واضحی روشن است که دلار با گذر از سقفهای قبلی، قیمتهای کمتر از 68 هزار تومانی را به فراموشی سپرده و این یعنی دلار نیمایی مسیر همواری برای رسیدن به کانال 60 هزار تومانی خواهد داشت.
افزایش نرخ ارز و شتاب رشد دلار نیما، آرام آرام در فروش و صورتهای مالی شرکتها نمایان خواهد شد و معتقدیم هر آنچه در صورت سود و زیان و عملیات فروش سود شرکتها موثر باشد، اثری پایدار و با کیفیت داشته و جریان تابلوی سهم را تقویت میکند. در جمعبندی باید گفت که اگر اخبار منفی پیچیدهای نرسد، معتقدیم که سنگر پیشرو با جریانات ارزی اخیر تضعیف شده و بازار کار چندان پیچیدهای برای گذر از آن ندارد.