به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك به نقل از ايسنا، دکترعلی صالح آبادی از منتفی شدن بازار آتی ارز خبر داد و گفت:بازار آتی ارز به معنای فیوچرز ارز به طور کلی منتفی است و موضوع بورس ارز، بازار نقدی و گواهی ارزی مطرح بود که این بورس با وجود مرکز مبادلات نمیتواند راه اندازی شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی بورس انرژی توضیح داد:در این خصوص جلساتی با اعضای هیات مدیره بورس انرژی برگزار شد و در حال حاضر شرکت بورس انرژی موضوع را با مدیریت شبکه برق و شرکت توانیر دنبال میکند.
وی افزود:زمان دقیق راه اندازی بورس انرژی را باید از مسئولان شرکت پرسید زیرا سازمان بورس دستورالعمل معاملات این بورس را در شورای بورس تصویب کرده و دستورالعمل پذیرش و تسویه آن نیز به زودی تصویب میشود.
وی اظهار کرد:لذا سازمان بورس اقدام خاصی ندارد که در این خصوص انجام دهد و سایر مراحل اجرایی آن با بورس انرژی خواهد بود با این حال ممکن است زمان راه اندازی آن دیر یا زود شود ولی حتما تا پایان امسال راه اندازی خواهد شد.
اعلام آمادگی دو مجموعه برای حضور در بورس اموال
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار راه اندازی بورس اموال را مورد توجه قرار داد و در توضیح گفت: بورس اموال یک بورس جدید نیست بلکه یک تابلو فرعی در بورس کالای ایران است که در این بازار اموال غیر منقول مانند زمین، ملک و ساختمان معامله می شود.
دبیر شورای عالی بورس از آمادگی ۲ مجموعه برای حضور در این تابلو خبر داد و گفت:تعدادی از مجموعهها مانند سازمان اموال تملیکی و بانک سپه اعلام آمادگی کردند که اموال غیر منقول مازاد خود را در بورس کالا به فروش برسانند.
وی عنوان کرد:دستورالعمل این طرح قرار است تا هفته آینده توسط بورس کالا به سازمان بورس پیشنهاد شود که بعد از تصویب دستورالعمل توسط سازمان بورس،بورس کالا تابلو معاملات را تعریف کرده و معاملات را آغاز میکند.
ساز و کار بورس اموال
رئیس سازمان بورس تصریح کرد:ساز وکار بورس اموال به این شکل است که اشخاصی که املاک کلان دارند مشخصات را طبق فرمهایی که در بورس طراحی می شود مانند موقعیت ملک، متراژ، سند و قیمت پایه در تابلو اعلام کرده و ملک به مزایده گذاشته میشود سپس تاریخی برای عرضه مشخص شده و به خریداران اجازه میدهند که تا آن تاریخ از محل ملک بازدید کرده و بررسی خود را انجام دهند سپس در روز رقابت وارد معامله شوند.
او اضافه کرد:طبق این ساز و کار شخصی که بیشترین قیمت را ارائه دهد برنده رقابت خواهد بود و بعد از مشخص شدن برنده رقابت با معرفی بورس کالا میتواند مراحل ثبت اسناد و املاک را در دفاتر اسناد رسمی انجام دهد.
مزیت بورس اموال
صالح آبادی مزیت بورس اموال را مورد اشاره قرار داد و در توضیح گفت:مزیت این طرح این است که طبق ماده ۱۷ قانون توسعه ابزارها، فروشنده نیاز نیست تشریفات مزایده را طبق قانون مناقصات طی کند، علاوه بر این معاملات شفافیت داشته و رقابت در شرایط عادلانه انجام میشود.
وی اضافه کرد:علاوه بر این از روش سنتی به روش مدرن حرکت میکنیم ضمن این که با راه اندازی آن افراد میدانند که بازاری تحت عنوان بازار اموال غیر منقول در بورس کالا وجود دارد که مرجعیت ایجاد میکند.
صالح آبادی گفت:بنابراین هم اینکه رقابت عادلانه و شفاف شده و از بروکراسی خارج میشود میتواند روش خوبی به ویژه برای بانکها، دستگاههای دولتی و نهادههای عمومی و بخش خصوصی باشد.
همین چهار بورس را خواهیم داشت
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه اگر بازار اموال راه اندازی شود میتواند بازار جدیدی در دل بورس کالا باشد،تاکید کرد:سازمان بورس دیگر قرار نیست بورس جدیدی را راه اندازی کند و همین چهار بورس را خواهد داشت به طوری که هر توسعه ای که بخواهد ایجاد شود در دل این چهار بورس ایجاد خواهد شد.
وی افزود:زیرا با چهار بورس فعلی دو بورس اوراق بهادار و دو بورس کالایی داریم به طوری که بورس اوراق بهادار و فرابورس هر دو اوراق بهاداری بوده و بورس کالا و بورس انرژی ماهیت کالایی دارند لذا بازار جدید اگر کالایی باشد یا اوراق می تواند در این بازارها وارد می شود.
او تاکید کرد:بنابراین فعلا سیاست ایجاد بورس جدید را به عنوان یک شرکت جدید نخواهیم داشت و هر توسعهای بخواهیم انجام دهیم در دل همین بورسها انجام میدهیم.
نفتی ها به سراغ اوراق سلف نفتی نیامدند
دبیر شورای عالی بورس در خصوص به کارگیری اوراق سلف نفتی گفت:اقداماتی در سال گذشته انجام و نرم افزار تسویه معاملات این اوراق به سیستم چند ارزی مجهز شد به طوری که میتوانست به دلار معامله کرده و به ریال تسویه کند ولی وزارت نفت دیگر موضوع را پیگیری نکرد.
وی با بیان اینکه سازمان بورس همچنان آمادگی استفاده از این اوراق را دارد،یاد آورشد:البته به دلیل اینکه وزارت نفت سال گذشته به سراغ اوراق مشارکت رفت دیگر به سراغ این ابزار نیامد ولی زیرساخت آن در بورس آماده است.
خبر جدید از عرضه نفت در بورس کالا نیست
صالح آبادی در مورد سرانجام عرضه نفت خام در بورس کالا گفت:خبر جدیدی در خصوص بورس نفت و عرضه نفت در بورس انرژی نیست و بورس انرژی باید این موضوع را پیگیری کند زیرا کالایی است که قرار است در این بورس مورد معامله قرار گیرد.
وی عنوان کرد:این در حالی که سال گذشته پیگیری زیادی توسط بورس انجام شد ولی به دلایل مختلفی این کار صورت نگرفت.