از ابتدای هفته جاری فعالیت مرکز مبادلات ارزی کشور کماکان در فاز سوم براساس وظایف و مسوولیتهای محوله با رویکردی جدید ادامه دارد به طوری که کلیه تقاضاهای ارز براساس ثبت سفارشهای انجام یافته از طریق ادارات مرکزی بانکهای کشور به نمایندگان بانکهای مزبور در مرکز ارسال و آنها در تعامل با بانک مرکزی نسبت به تامین ارز اقدام خواهند کرد.
به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك به نقل از ايسنا، نمایندگان بانکها به نیابت از مشتریان کد تخصیص ارز را از نمایندگان بانک مرکزی اخذ کرده و اطلاعات مربوطه را به صورت الکترونیکی در اختیار شعب و واحدهای ذیربط خود جهت اخذ ریال از مشتریان، خرید ارز از بانک مرکزی و در نهایت انتقال وجوه ارزی به بانک کارگزار خارجی انجام می دهند.
کلیه متقاضیان ارز به نرخ مبادله ای با ارائه اسناد و مدارک لازم از جمله اوراق ثبت سفارش براساس اولویت های کالایی میتوانند به شعب مزبور مراجعه کنند و ضرورتی به مراجعه حضوری به مرکز مبادلات ارزی ندارند، در واقع پس از انجام مذاکرات لازم بین متقاضیان ارز و بانکهای عامل درخصوص نوع ارز ، محل عرضه ، مقصد ارز و نرخ مبادله ای ، بانکهای عامل پس از کنترل اسناد و مدارک جهت دریافت کد تخصیص ارز و صدور گواهی ثبت آماری ، اطلاعات مزبور را به صورت الکترونیکی به نمایندگان بانکها در مرکز مبادلات ارزی ارسال کنند.
به تعبیری بانک مرکزی در تعامل با بانکهای عامل نسبت به تخصیص ارز و صدور گواهی ثبت آماری اقدام کرده تا بانک عامل پس از واریز ۱۰۰ درصد معادل ریالی ارز توسط مشتری نسبت به خرید ارز از بانک مرکزی و متعاقبا انتقال آن به بانک کارگزار خارجی اقدام کند.
مرکز مبادلات ارزی پذیرای مشتریان سیستم بانکی وهمچنین صادرکنندگان جهت انجام راهنماییهای لازم و رفع مشکلات احتمالی در فرآیند تامین ارز در کشور خواهد بود و به گفته سخنگوی مرکز مبادلات ارزی طی یک ماه گذشته شاهد بودیم که نوسانات نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی کشور بسیار محدود بود، ضمن اینکه ما به سمتی میرویم که عمده تقاضاها از طریق بازار بین بانکی و مرکز مبادلات ارزی کشور پوشش داده میشود، همچنین انتظار داریم دوباره برگردیم به آن دورانی که اختلاف بین نرخ مبادلهای و نرخ ارز در شبکهی صرافیهای مجاز با هم تفاوت چندانی نداشته باشد.
کریمی دربارهی پیشبینی خود از نرخ ارز و با بیان اینکه اقتصاد یک موضوع بسیار پیچیدهای است گفت: نرخ ارز، نرخی نیست که ما از الان بگوییم که دامنهاش چگونه خواهد بود، سمتوسوی نرخ ارز براساس مولفههای اقتصادی و غیراقتصادی تعیین میشود که بانک مرکزی در چارچوبهای قانونی خود و به عنوان یک سازمان تخصصی این کار را انجام میدهد.
وی گفت: با توجه به اینکه بانک مرکزی یک سازمان حرفهای و تخصصی است و پیشبینیهای لازم را درمورد نرخ ارز تا پایان سال دارد میتوانیم بگوییم آن چیزی که پیشبینیهای ما نشان میدهد دامنهی نوسانات ارز تا پایان سال ۹۱ براساس برآوردهای ما نوسانات بسیار محدودی خواهد بود.
او اظهار کرد: متقاضیان باید توجه داشته باشند که میزان عرضه و منابع ارزی ما آن چیزی است که نهادها و شرکتها به مرکز مبادلات عرضه میکنند و ما براساس حجمی که داریم اختصاص میدهیم ولی در برخی ارزها تقاضا نسبت به عرضه بیشتر است از جمله در دلار و یورو.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی گفت: پیام ما به تولیدکنندگان، مصرفکنندگان، سرمایهگذاران، واردکنندگان و فعالان اقتصادی این است که مطمئن باشند که بانک مرکزی به هیچ عنوان به دنبال نوسانات شدید نرخ ارز در اقتصاد بازار ارز ایران نیست، بلکه هدفش این است که در چارچوب نظام نرخ ارز شناور نوسانات را کنترل و مدیریت کند.
همچنین کریمی در ادامه با بیان اینکه همکاران عزیز ما در شبکه صرافیهای مجاز سعی خواهند کرد که نرخ خودشان را با نرخ مرکز مبادلات ارزی کشور همگرا کنند گفت: همه دستاندرکاران و فعالان اقتصادی، مالی و بانکی، صرافان، صادرکنندگان، واردکنندگان و تولیدکنندگان باید با نهادهای قانونی که تخصص لازم را در مدیریت نرخ ارز دارند، هماهنگ باشند و انشالله در راستای سیاستهای بانک مرکزی و همگرایی با نرخ اعلامی از سوی بانک مرکزی اقدام کنند.