سخنگوی مرکز مبادلات ارزی خبر داد: برای دانشجویان غیربورسیه حداکثر ماهانه هزار دلار برای اقامت و سالانه حداکثر 15 هزار دلار برای شهریه ارز به نرخ مبادلهای اختصاص مییابد.
جزییات اختصاص ارز به دانشجویان غیر بورسیه اعلام شد
9 آبان 1391 ساعت 12:49
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی خبر داد: برای دانشجویان غیربورسیه حداکثر ماهانه هزار دلار برای اقامت و سالانه حداکثر 15 هزار دلار برای شهریه ارز به نرخ مبادلهای اختصاص مییابد.
صمد کریمی در گفتوگو با خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اعلام این خبر گفت: بهطور کلی و در مجموع برای اقامت دانشجویان غیر بورسیه سالانه حداکثر ۱۲ هزار دلار ارز به نرخ مبادلهای در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه مشتریان و متقاضیانی که به مرکز مبادلات ارزی مراجعه میکنند به ترتیب به شعب بانکها هدایت میشوند، اظهار کرد: تا روز پنجشنبه همه مشتریان و متقاضیان مرکز مبادلات به شعب بانکها هدایت میشوند که البته این کار از مدتی پیش آغاز شده بود و بانکهایی مثل ملت و کشاورزی این کار را انجام داده بودند و ۹ بانک دیگر نیز اضافه شده و این کار در چند بانک باقیمانده نیز تا روز پنجشنبه انجام میشود.
کریمی تاکید کرد: متقاضیان نباید به مرکز مبادلات مراجعه کنند وکافی است به شعب ارزی بانک های خصوصی و دولتی در تهران و شهرستان مراجعه کنند.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی ادامه داد: همچنین مرکز مبادلات ارزی کشور کماکان در فاز سوم براساس وظایف و مسوولیتهای محوله با رویکردی جدید ادامه فعالیت خواهد داد به طوری که کلیه تقاضاهای ارز براساس ثبت سفارشهای انجام یافته از طریق ادارات مرکزی بانکهای کشور به نمایندگان بانکهای مزبور در مرکز ارسال و آنها در تعامل با بانک مرکزی نسبت به تامین ارز اقدام خواهند کرد.
کریمی ادامه داد: به عبارت دیگر نمایندگان بانکها به نیابت از مشتریان کد تخصیص ارز را از نمایندگان بانک مرکزی اخذ کرده و اطلاعات مربوطه را به صورت الکترونیکی در اختیار شعب و واحدهای ذیربط خود جهت اخذ ریال از مشتریان، خرید ارز از بانک مرکزی و در نهایت انتقال وجوه ارزی به بانک کارگزار خارجی انجام می دهند.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی اضافه کرد: مرکز مبادلات ارزی پذیرای مشتریان سیستم بانکی وهمچنین صادرکنندگان جهت انجام راهنماییهای لازم و رفع مشکلات احتمالی در فرآیند تامین ارز در کشور خواهد بود.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی گفت: متقاضیان باید توجه داشته باشند که میزان عرضه و منابع ارزی ما آن چیزی است که نهادها و شرکتها به مرکز مبادلات عرضه میکنند و ما براساس حجمی که داریم اختصاص میدهیم ولی در برخی ارزها تقاضا نسبت به عرضه بیشتر است از جمله در دلار و یورو.
کریمی با بیان این مطلب افزود: در برخی مواقع به متقاضیان توصیه میکنیم که واحدهای ارزی خود را تغییر داده و تعویض کنند و راهکارهایی نیز به آنها ارائه می دهیم.
کریمی با بیان اینکه اتحادیه اروپا و آمریکا تحریمهای یک جانبهای علیه ایران وضع کردند گفت: مشخص است ما چه الگوی تجاری در دنیا داریم و واردکنندگان و فعالان نیز مدام اطلاعات خود را آبدیت میکنند و از سویی اطلاع داریم که روابط تجاری ما با اتحادیه اروپا به چه صورتی است بنابراین وقتی این رویکرد را داریم چرا این اصرار وجود دارد که تعداد کثیری از ثبت سفارشها به یورو باشد.
وی ادامه داد: از سویی تعدادی از تقاضاهای ارز از قبل وجود داشته و در حال حاضر هم متقاضیان جدیدی داریم و ولی اولویت اول ما اولویتهای دارویی است که سعی میکنیم به آنها ارز پرداخت کنیم و پس از آن به اولویتهای سه تا پنج ارز پرداخت خواهیم کرد.
همچنین سخنگوی مرکز مبادلات ارزی درباره اولویت کالایی گروه هشتم گفته بود: با توجه به تغییراتی که اتفاق افتاد و نقطه نظراتی که بخش خصوصی و دولتی و همچنین اصناف، اتحادیههای دولتی و فعالان اقتصادی داشتند مقرر شد که گروه کالایی هشتم مجددا مورد بازبینی و غربالگری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار بگیرد.
وی افزود: بدیهی است که به محض این که این موضوع نهایی شود آن را به بانک مرکزی ارسال خواهند کرد و ما در پورتال ارزی لحاظ میکنیم و بعد از آن براساس لیست اعلامی نسبت به تامین ارز اقدام میکنیم.
کد مطلب: 7282