چرا مردم دلارها را به بازار نیاوردند؟

14 شهريور 1397 ساعت 10:13

یک کارشناس اقتصادی معتقد است: «رکود در اقتصاد وجود ندارد، زیرا هنگامی که نرخ رشد اقتصاد مثبت باشد، در نتیجه رکودی وجود ندارد. رکود در دولت نهم و دهم وجود داشت، زیرا نرخ رشد اقتصاد منفی بود و اقتصاد در سرپایینی قرار گرفته بود.»


به گزارش اخبار بانک به نقل از خبرآنلاین، مهدی تقوی، اقتصاددان در پاسخ به این پرسش که بهتر است در شرایط کنونی برای این‌که تیم اقتصادی دولت بهتر عمل کند، نهادگراها روی کار باشد یا لیبرال‌ها؟ در واقع اقتصاد کشور بهتر است دست چه جریان فکری بیفتد؟ گفت:‌ اصلا نمی‌دانم اکنون لیبرال‌ها و یا نهادگراها در جامعه چه کسانی هستند، بنابراین دولت باید برنامه‌ریزی کند که کدام گروه (لیبرال‌ها یا نهادگراها) چه قسمت و بخشی را اداره کنند.

وی افزود: اما باید در نظر داشت که لیبرال‌ها ممکن است اقتصاد را مانند نظام سرمایه‌داری اداره کنند که برای ممانعت از این مساله، دولت می‌تواند ترکیبی از این گرو‌ه‌ها را تشکیل داده و امور را به آنها بسپارد. 

این اقتصاددان درباره این موضوع که گفته می‌شود شاهد رکود در بسیاری از بخش‌ها هستیم، ‌تاکید کرد: رکود وجود ندارد، زیرا هنگامی‌که نرخ رشد اقتصاد مثبت باشد، در نتیجه رکودی وجود ندارد؛ رکود در دولت نهم و دهم وجود داشت، زیرا نرخ رشد اقتصاد منفی بود و اقتصاد در سرپایینی قرار گرفته بود.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در مورد نوسانات نرخ ارز و سکه و طلا ادامه داد:‌ در مورد افزایش نرخ طلا و سکه باید گفت این مساله به طور معمول متاثر از نرخ بازارهای جهانی است که امکان دارد در سایه آن قیمت سکه و طلا افزایش یابد، اما در مورد بالا رفتن نرخ ارز باید گفت در گذشته صرافان ارز می‌فروختند و اگر کسی برای خرید دلار مراجعه می‌کرد، بسیاری از این صرافان می‌گفتند دلار نداریم؛ در حالی که در میادین و... عده‌ای از جوانان بیکار با سر و وضع معمولی مشغول فروختن دلار بودند و در نیتجه صرافان با این گفته که دلار ندارند، زمینه‌های افزایش قیمت دلار را فراهم کردند و قیمت ارز را بالا بردند.

تقوی تصریح کرد: ‌در نهایت با بدتر شدن اوضاع بازار ارز،‌ بانک مرکزی وارد ماجرا شد و نرخ ارز را به ۴۲۰۰ تومان تغییر داد؛ البته در این مسیر به عهده‌ای نیز دلار ۴۲۰۰ تومانی نیز پرداخت شد، اما اکنون دلار در بازار به قیمت ۱۱ هزارتومان خرید و فروش می‌شود.

وی خاطر‌نشان کرد: در روز ۱۱شهریور نرخ خرید دلار ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان بود و دلار در این روز به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش رسید و حتی ممکن است نرخ دلار در روزهای آینده باز هم  بالاتر رود که این مساله از نظر اقتصادی اصلا توجیه ندارد.

این اقتصاددان بیان کرد: ‌براساس بررسی‌های بنده در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۶ هر دلار استرالیا ۳هزار و ۸۵۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۳هزار و ۸۸۰ تومان به فروش رسیده؛ در حالی که در ۱۰ شهریور ۹۷ دلار استرالیا به قیمت ۸هزار و ۵۰ تومان خرید و فروش شده و دلار آمریکا نیز اکنون به قیمت  ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش می‌رسد که نرخ‌هایی بسیار عجیب و غریب و دور از ذهن است.

تقوی در مورد تاثیر ابلاغ و اجرای بسته ارزی دولت برای کنترل نرخ بازار گفت:‌ احتمالا اگر مردم حرف‌های دولت را قبول داشتند، ‌دلارهای خود را به بازار می‌آوردند و بدین صورت نرخ ارز کاهش می‌یافت، اما عکس این ماجرا اتفاق افتاد و حتی ممکن است در روزهای آینده نرخ ارز بالاتر رود.
 


کد مطلب: 62857

آدرس مطلب :
https://www.akhbarbank.com/news/62857/چرا-مردم-دلارها-بازار-نیاوردند

پایگاه خبری تحلیلی اخباربانک
  https://www.akhbarbank.com