مدیرعامل فرابورس با اشاره به واگذاری اموال مازاد بانکها، شرکتهای بیمه، شرکتهای دولتی و شبهدولتی در سامانه جدید مذاکره ادغام و تملیک گفت: معافیت مالیاتی در بازار سوم در انتظار شرکتها است.
حساسیت دولت بر واگذاری بیمه البرز
9 خرداد 1397 ساعت 10:28
مدیرعامل فرابورس با اشاره به واگذاری اموال مازاد بانکها، شرکتهای بیمه، شرکتهای دولتی و شبهدولتی در سامانه جدید مذاکره ادغام و تملیک گفت: معافیت مالیاتی در بازار سوم در انتظار شرکتها است.
به گزارش اخبار بانک، امیر هامونی در نشست خبری معرفی سامانه مذاکره ادغام و تملیک فرابورس ایران گفت: مجموعه تامین اجتماعی به همراه فرابورس، همکاری مشترکی را برای واگذاری شرکتهای شستا امروز آغاز میکنند که به هرحال اتفاق بزرگی در بورس به شمار می رود.
مدیرعامل فرابورس افزود: امروز قرار است مجموعه ای از شرکتها در فرابورس عرضه شوند که بر این اساس باید، به این آمار اشاره کرد که شاخص فرابورس به ١١٠٧ واحد رسیده که به لحاظ ارزش بازاری، ١٥٣هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: از ابتدای امسال با دو درصد رشد معاملات، ٧٣ میلیارد معامله صورت گرفته است؛ این در حالی است که در بازار سوم فضایی فراهم شده که شرکتهایی که برای عرضه در بورس اجازه حضور نداشتند، ولی سهامدار اصلی آنها می خواهد آنها را خریداری کنند، حضور داشته باشند.
هامونی گفت: از زمان راه اندازی بازار سوم در فرابورس، ٤٠١ مرتبه عرضه عمده در بازار سوم صورت گرفته که بر اساس آن ٢٦٨ شرکت در این ٤٠١ مرتبه عرضه شده است. ضمن اینکه ١٠٣ میلیارد سهم در این تابلو عرضه شده اند که ارزش پایه کل این بازار به ٦٧ هزار و ٩٠٠ میلیارد تومان رسیده و البته ٢٠ هزار میلیارد تومان معامله عرضه های صورت گرفته، است.
هامونی با اشاره به دستور وزیر اقتصاد مبنی بر فروش اموال مازاد بانکها گفت: قرار بر این است که اموال مازاد بانکها و سایر شرکتهای درون پرتفوی دولت به فروش رسد؛ این در حالی است که برای انجام اقدام عملی، تابلوی مذاکره ادغام و تملیک در بازار سوم فرابورس راه اندازی شده است.
هامونی ادامه داد: حضور در بازار سوم با معافیت مالیاتی همراه است؛ در حالیکه اگر شرکتی خارج از بورس معامله شود باید ٤درصد ارزش اسمی این شرکتها را به عنوان مالیات بپردازد؛ در حالیکه از طریق ساز و کار رسمی بورس، این نرخ، به نیم درصد ارزش مالیاتی تبدیل می شود.
وی افزود: تشریفات، بسیار در این حوزه کم است و تابلویی برای ورود به مذاکره و حوزه بازاریابی برای این شرکتها راه اندازی شده است. همچنین واگذاری شرکتهای دولتی، شبه دولتی، بیمه ها و اموال مازاد بانکها در این بازار انجام می شود.
هامونی، نقش فرابورس در سامانه ادغام و تملیک را کشف قیمت دانست و گفت: قواعد حراج در معاملات در فرابورس وجود دارد که بر اساس آن اقدام خواهیم کرد و خریدار همه ریسک های مربوط به شرکت را باید به عهده گیرد.
وی ادامه داد: در فرابورس برای اطمینان از اهلیت خریدار، شرایطی فراهم شده تا این موضوع به دقت رصد شود؛ بر این اساس شورای عالی بورس در سال ۹۱ دستورالعملی را تدوین کرده که بر اساس آن، اهلیت خریدار بررسی میشود. اما یکی از مهمترین موارد بحث های مربوط به پولشویی است که در کنار بدهی معوق به بانکها، مالیات و سازمانهای دولتی، مدنظر قرار دارد.
مدیرعامل فرابورس خاطرنشان کرد: با توجه به ورود شرکتهای استارتاپی به فرابورس، تقاضای ما از سازمان بورس و اوراق بهادار این بوده که موارد اصلاحی در این دستورالعمل اهلیت لحاظ شود تا برای بازار استارتاپها و سرمایهگذاری های جسورانه جذاب باشد.
وی توضیح داد: روح آن دستورالعمل آن است که متقاضیانی که سابقه فساد و محکومیت داشتند، وارد معاملات نشوند.
هامونی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با عرضههایی که چندین بار صورت میگیرند نیز گفت: دستورالعمل متنوع کردن روشهای کشف قیمت را آماده و برای سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کرده ایم تا روشها نیز متنوع شود. اکنون بر اساس طرح حراج انگلیسی عمل میکنیم ولی انواع دیگری از طرحها هم مثل حراج ایرانی، حراج هلندی و حراج یکطرفه و دوطرفه و پلکانی هم وجود دارد که میتواند به متنوع کردن روش های کشف قیمت کمک کند.
وی ادامه داد: این روش ها اگر توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تصویب شود به دفعات عرضه کمک خواهد کرد.
مدیرعامل فرابورس همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بنیاد تعاون ناجا ۲۱ شرکت خود را برای حضور در سامانه ادغام و تملیک اضافه کرده است، گفت: همچنین در حال حاضر از شستا نیز ۳۹ شرکت معرفی شده اند که ۳۸ شرکت روی تابلو هست. از بانک سپه هم یک شرکت معرفی شده است.
همچنین مرتضی لطفی، مدیرعامل شستا نیز در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه هنوز هم اما و اگرهای زیادی در مورد خصوصیسازی وجود دارد ،چه تصمینی هست که این بار شرکتهای زیرمجموعه شستا به اهل خود واگذار شود؟ گفت: واقعیت آن است که اکنون بخش خصوصی فعال در کشور وجود ندارد و بنده با توجه به اینکه عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران هم هستم، اما این توانایی را در بخش خصوصی کشور نمی بینم؛ در حالیکه بخش خصوصی در سایر کشورهای دنیا سهم قابل توجهی از اقتصاد دارد و از دولت مطالبه گری می کند. بنابراین باید به بخش خصوصی فعال برسیم ولی واقعا به عنوان یک شرکت سرمایه گذاری با این اعتقاد که باید سهم خود را در شستا کم کنیم، وارد عرصه واگذاریها شده ایم.
وی افزود: برای شفافیت بیشتر، مکانیزم فرابورس را انتخاب کرده ایم و کاملا بر روی اهلیت افرادی که می خواهند وارد این معاملات شوند، تمرکز داریم. البته سه اولویت اصلی را هم در فرابورس در نظر می گیریم که بر اساس آن، حضور بخش خصوصی و خروج از فعالیت در حوزه بنگاههای که بخش خصوصی توانمندی دارند، حفظ سطح اشتغال و با نگاه توسعه کار را پیش می بریم.
به گفته لطفی، همانطور که همه مشاهده کردند دولت خود بر روی واگذاری های جدید حساس است و حتی واگذاری بیمه البرز را هم بنا به دلایل متقن باطل اعلام کرد. شستا بنا دارد تا در سال جاری از ۹۵ شرکت خارج شود. در این میان اهلیت افرادی که این شرکتها را خریداری می کنند بسیار برای ما مهم است و البته با دولت هم در حال مذاکره هستیم تا در این رابطه تسهیلاتی برای خریداران قائل شود.
کد مطلب: 60971