اخبار بانک: وقتی شغلی نداری و هزینه های زندگی دائماً در حال افزایش هستند به سختی می توان از پس مخارج ساده زندگی هم برآمد.
اختصاصی/
۱۸ کشور با بالاترین شاخص فلاکت مشخص شدند/ونزوئلا اول و ایران دهم
12 مهر 1394 ساعت 9:49
اخبار بانک: وقتی شغلی نداری و هزینه های زندگی دائماً در حال افزایش هستند به سختی می توان از پس مخارج ساده زندگی هم برآمد.
به گزارش خبرنگار «اخبار بانک» به نقل از بیزینس اینسایدر، شاخص فلاکت که ترکیبی از نرخ بیکاری و تورم است نشانگر اقتصادی است که
" آرتور اکان " اقتصاددان تبیین کرده است. هرچه این عدد بزرگتر باشد کشور فلاکت بیشتری دارد.
این شاخص منتقدانی دارد اما تحقیقات گسترده نشان می دهد که نرخ بیکاری بیش از تورم بر شادی تاثیر دارد (شاید هم بر ناراحتی!).
بر این اساس ۱۸ کشور بعنوان کشورهایی با بالاترین فلاکت مشخص شده اند که اطلاعات لازم برای تهیه فهرست از فکت بوک جهان CIA سال ۲۰۱۴ گرفته شده است. برخی از کشورها هم با بیکاری زیاد و هم با تورم افسار گسیخته دست و پنجه نرم می کنند در برخی دیگر یکی از این دو بیش از دیگری مورد آسیب است.
۱۸. تونس
شاخص فلاکت: ۲۰.۱درصد
تورم سی پی آی : ۴.۹درصد
نرخ بیکاری: ۱۵.۲درصد
روزی تونس داستان موفقیتی در آفریقا و خاورمیانه لقب داشت اما امروز و از زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ با چالش های زیادی رو به رو شده است. چالش بزرگ دولت این کشور اطمینان به سرمایه گذاران و شرکت ها و تحت کنترل گرفتن بودجه و کسری تجاری است.
۱۷. جامائیکا
شاخص فلاکت: ۲۰.۷درصد
تورم سی پی آی : ۷.۱درصد
نرخ بیکاری: ۱۳.۶درصد
اقتصاد این کشور وابستگی زیادی به خدمات دارد از جمله صنعت گردشگری. متاسفانه در این کشور میزان سنگین جرایم و فساد و نرخ بیکاری زیاد باعث ارتکاب جرم های بیشتری می شود. دولت باید از طرفی نظم مالی برقرار کند تا بتواند دیون خود را پرداخت کند و از طرفی می خواهد مشکل جدی افزایش جرم را حل کند.
۱۶. کرواسی
شاخص فلاکت: ۲۰.۸ درصد
تورم سی پی آی : -.۰۲درصد
نرخ بیکاری: درصد
این کشور از زمان بحران سال ۲۰۰۸ هرگز نتوانست بطور کامل نجات یابد. مشکلات دراز مدت بزرگی از جمله توسعه منطقه ای ناپایداری، جو سرمایه گذاری پر چالش و نرخ زیاد بیکاری در این کشور وجود دارد.
۱۵. اوکراین
شاخص فلاکت: ۲۰.۹درصد
تورم : ۱۲.۱درصد
نرخ بیکاری: ۸.۸ درصد
اقتصاد اوکراین در سال ۲۰۰۸ و زمان بحران اقتصاد ضربه های محکمی خورد در نهایت در سال ۲۰۱۰ شرایط بهتر شد و در نهایت با الحاق کریمه به روسیه شکست خورد. فساد سیاسی و اصلاحات ناکافی باعث بازماندن این کشور از رشد شده است.
۱۴. مغولستان
شاخص فلاکت: ۲۱.۷درصد
تورم : ۱۲.۹ درصد
نرخ بیکاری: ۸.۸ درصد
اقتصاد مغولستان با ریسک های اقتصادی کوتاه مدت زیادی رو به رو است. سیاست های پولی و مالی این کشور مناسب نیست و باعث افزایش تورم می شود.
۱۳. مصر
شاخص فلاکت: ۲۳.۵درصد
تورم : ۱۰.۱درصد
نرخ بیکاری: ۱۳.۴درصد
اقتصاد مصر از سال ۲۰۱۱ با کاهش رشد مواجه شد صنعت گردشگری و تولید مصر بخصوص از این جریانات آسیب دید. بعلاوه کاهش درآمدهای مبادلات خارجی و کنری رشد باعث ناپایداری امور مالی شده است.
۱۲. اسپانیا
شاخص فلاکت: ۲۴.۱درصد
تورم : منفی۰.۲درصد
نرخ بیکاری: ۲۴.۳ درصد
در بحران اقتصادی اسپانیا دچار تورم منفی شد. در سال ۲۰۱۴ اولین سال با رشد مثبت اقتصادی بود. نرخ بیکاری با سریع ترین سرعت در حال کاهش است و هزینه های استقراض کمتر از اوج خود در سال ۲۰۱۲ هستند. تورم هم در حال کاهش است.
۱۱. یونان
شاخص فلاکت: ۲۵.۵درصد
تورم : منفی۱.۳درصد
نرخ بیکاری: ۲۶.۸درصد
داستان بزرگ تابستان سال ۲۰۱۵ جنگ یونان و سیریزا با طلبکاران اروپایی بود. متاسفانه علاوه بر مشکلات اقتصادی این کشور، ناپایداری وضعیت آن در حوزه یورو اطمینان سرمایه گذاران را کاهش داده است.
۱۰. ایران
شاخص فلاکت: ۲۶.۱درصد
تورم : ۱۵.۸درصد
نرخ بیکاری: ۱۰.۳درصد
بحث در مورد ایران در حال حاضر از داغ ترین بحث های اقتصادی و تجاری روز است. لغو تحریم ها احتمالی می تواند پنجره های فرصت های جدید را به هوای گرفته ایران باز کند بخصوص اینکه ایران دارای جمعیتی بزرگ، جوان و تحصیل کرده است. بعلاوه نفت ایران به زودی وارد با قدرت بیشتری وارد بازار جهان خواهد شد.
۹. صربستان
شاخص فلاکت: ۲۷.۸درصد
تورم : ۱.۷درصد
نرخ بیکاری: ۲۶.۱ درصد
صربستان با چالش های دراز مدت زیادی رو به رو است از جمله ایجاد اشتغال، مخارج زیاد دولتی (حقوق بازنشستگان، حقوق کارمندان و مراقبت های درمانی) که میزان بدهی خصوصی و دولتی را افزایش داده است و بر سرمایه گذاری های مستقیم خارجی تاثیر دارد. این کشور همچنین با مشکل فساد زیاد و جمعیت مسن رو به رو است.
۸. مقدونیه
شاخص فلاکت: ۲۷.۹ درصد
تورم :منفی ۰.۱درصد
نرخ بیکاری: ۲۸ درصد
مقدونیه گام های بزرگی به سمت استقلال برداشته است اما نتوانسته میزان سرمایه های خارجی مستقیم را مثل بالکان کشور همسایه دریافت کند. بعلاوه فساد و قوانین ضعیف مشکلات دراز مدت اقتصاد آن هستند.
۷. آفریقای جنوبی
شاخص فلاکت: ۳۱.۱ درصد
تورم : ۶.۱درصد
نرخ بیکاری: ۲۵ درصد
آفریقای جنوبی یکی از نام های بزرگ اقتصادهای نوظهور استاما رشد اقتصادی این کشور در سال های اخیر کاهش یافته و بیکاری، فقر و نابرابری مشکلات دراز مدت آن هستند.
۶. لسوتو
شاخص فلاکت: ۳۲درصد
تورم : ۳.۹درصد
نرخ بیکاری: ۲۸.۱ درصد
دولت لسوتو بزرگترین کارفرمای این کشور است. اقتصاد ان به تولید پارچه، کشاورزی و تولید وابسته است بخصوص معدنکاری الماس در سال های اخیر افزایش یافته است که به اعتقاد تحلیل گران می تواند تا پایان سال ۲۰۱۵ تولید ناخالص داخلی را به ۸.۵درصد برساند.
۵. یمن
شاخص فلاکت: ۳۵.۲درصد
تورم : ۸.۲درصد
نرخ بیکاری: ۲۷درصد
یمن یک کشور کم درآمد است و این امر تا حد زیادی به کاهش درآمدهای نفتی بستگی دارد. بعلاوه این کشور مشکلات دراز مدتی از جمله کاهش منابع آب، نرخ بالای بیکاری و قحطی مواد غذایی دارد. علاوه بر اینها در میانه جنگ است.
۴. آرژانتین
شاخص فلاکت: ۴۴.۱ درصد
تورم : ۳۶درصد
نرخ بیکاری: ۷.۷ درصد
اقتصاد آرژانتین درگیر ناپایداری و کسری مالی رو به افزایش، اقتصاد راکد، تورم بسیار زیاد و خشونت وابسته به مصرف مواد مخدر است. فصل انتخابان آرژانتین نزدیک است.
۳. جیبوتی
شاخص فلاکت: ۶۲.۹درصد
تورم : ۲.۹درصد
نرخ بیکاری: ۶۰ درصد
جیبوتی وابستگی زیادی به کمک های خارجی برای تعادل در پرداخت ها دارد و نرخ بیکاری آن ۶۰درصد است.
تورم در جیبوتی مهم نیست اما ارزش مصنوعی زیاد واحد پول آن در برابر دلار تراز پرداخت را به هم می زند.
۲. سوریه
شاخص فلاکت: ۶۷.۸درصد
تورم : ۳۴.۸درصد
نرخ بیکاری: ۳۳درصد
اقتصاد سوریه همچنان دچار مشکل است. بعد از تحریم های سال ۲۰۱۴، آسیب های زیرساختی گسترده و کاهش مصرف و تولید شرایط سوریه بدتر شد. بعلاوه هزهران پناهجوی سوری هر روز از این کشور خارج می شوند.
۱.ونزوئلا
شاخص فلاکت: ۷۰درصد
تورم : ۶۲.۲درصد
نرخ بیکاری: ۷.۸درصد
به نظر می رسد وضعیت ونزوئلا هر روز بد و بدتر می شود. کاهش قیمت نفت از سال ۲۰۱۴ علاوه بر رکود اقتصادی اقتصاد این کشور را تحت تاثیر قرار داد. تورم خارج از کنترل است و قیمت یک آی فون ۶ در ونزوئلا در حال حاضر بالغ بر ۴۷۷۰۰ دلار است. این کشور خارج از کشورهای اوپک به دنبال همتایانی است تا بتواند قیمت نفت را به ثبات برساند.
کد مطلب: 37873