اخبار بانک:اوباما در حال تضمین آراء مجلس برای حمایت از توافق تاریخی است و به نظر می رسد ایران به رهایی از محدودیت های مالی که به آن تحمیل شده بود نزدیک تر شده است.
در توافق ایران باید به فکر نفت، هواپیما و پسته بود
توافق ایران چه معنایی برای اقتصاد جهان دارد؟
13 شهريور 1394 ساعت 10:54
اخبار بانک:اوباما در حال تضمین آراء مجلس برای حمایت از توافق تاریخی است و به نظر می رسد ایران به رهایی از محدودیت های مالی که به آن تحمیل شده بود نزدیک تر شده است.
اخبار بانک: از نظر اقتصادی معنای این توافق برای جهان در گزارش بلومبرگ مورد بررسی قرار گرفته است:
۱. ایران
به وضوح ایران برنده شماره یک است. این کشور با اقتصاد ۳۸۸ میلیارد دلاری تا اوایل سال ۲۰۱۶ به رشد اقتصادی ۶ درصد خواهد رسید. (پیش بینی اقتصاددان ارشد مسائل شمال آفریقا و خاورمیانه در موسسه بین المللی مالی IIF)
توسعه اقتصادی ایران
۲. قیمت نفت
ایران بعنوان منزلگاه چهارمین ذخایر نفت جهان تولید خود را در سال ۲۰۱۶، ۸۰۰۰۰۰ بشکه در روز افزایش خواهد داد.
امروز هم یک درصد از تولید جهانی نفت در دست ایران است بنابراین تاثیر اولیه بزرگی بر اشباع تولیدات نخواهد داشت. پیش بینی می شود قیمت نفت خام در سال ۲۰۱۶، بیشتر در طیف ۴۵ تا ۶۵ دلار در هر بشکه باقی بماند.
۳. ایالات متحده آمریکا
حتی بعد از تایید و اجرای توافق تحریم های بازدارنده شرکت های آمریکایی برای معاملات با ایران پا برجای خواهد ماند. به اعتقاد " جورج عابد " مشاور ارشد و مدیر مسائل شمال آفریقا و خاورمیانه در IIF این توافق تاثیری بر رشد اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۱۶ نخواهد داشت.
وی همچنین اعتقاد دارد این توافق تاثیری در رشد اقتصاد جهانی نخواهد داشت. اما در این میان یکی از زمینه های مهم صنعت هوانوردی است. در این توافق امکان صدور مجوز فروش هواپیماهای مسافربری مطرح است و ایران برای تجدید هواپیماهای فرسوده خود به سرمایه ۲۰ میلیارد دلاری نیاز دارد.
آیا فرصتی برای بوئینگ است؟
میانگین سنی هواپیماهای ایرانی ۲۷ سال است در حالی که در امارات ۶.۲ سال است.
همچنین شرکت های آمریکایی هستند که توافق برایشان به منزله تهدید محسوب می شود. مثل پرورش دهندگان پسته کالیفرنیا. محصول پسته ایران سال گذشته ۱ میلیارد دلار ارزش داشت که با تولیدات آمریکایی قابل مقایسه است. و بر اساس این توافق مجوز صادرات پسته ایران به آمریکا صادر می شود.
۴. اروپا
برای اروپا کنار رفتن تحریم ها به معنی بازپس گیری حضور در تجارت ایران بعنوان شریک تجاری و به دست آوردن ارتباطاتی است که روزی ۳۲ میلیارد دلار ارزش داشت.
زمانی که حلقه تحریم ها شروع به تنگ تر شدن کرد تجارت ایران و اروپا به حدود ۹ میلیارد دلار کاهش داشت. با کاهش صادرات ماشین آلات و تجهیزات صنعتی اروپا به ایران چین راه خود را باز کرد. تا سال ۲۰۱۳، چین بزرگترین شریک تجاری ایران بود و ارزش مبادلات تجاری به ۴۱ میلیارد دلار رسید.
پیش از حصول توافق هیات های تجاری اروپایی سفرهای خود به تهران را آغاز کردند و رهبران تجاری به دنبال منابع جدیدی برای نفت ارزان و بازار جدیدی برای سرمایه گذاری هستند.
کم شدن واردات اروپا
وادرات اتحادیه اروپا از ایران از زمان اعمال تحریم های جدید در سال ۲۰۱۲، ۹۳ درصد کاهش داشته است.
کدام کشور اروپایی بیشترین وابستگی تجاری با ایران را دارد؟ ایتالیا بزرگترین واردکننده محصولات ایران است در حالی که آلمان اولین صادرکننده اروپا به ایران به شمار می رود.
کد مطلب: 37021