به گزارش «اخبار بانک»، دکتر شهید زاده در سومین مرحله از همایش سراسری روسای شعب این بانک سخن می گفت، با اعلام مطلب فوق،بر هم سویی حرکت بانک با سیاستهای پولی و مالی دولت تأکید کرد و افزود: در اجرای همین سیاستها ، اضافه برداشت از بانک مرکزی را نهفقط ممنوع که حرام اعلام کردیم و تصمیم گرفتیم با تلاش بیشتر، سهم خود را از منابع مالی در بازار پول و سرمایه بیشتر کنیم و بر مبنای همین سهم بیشتر، با پرداخت تسهیلات به توسعه بخش کشاورزی کمک کنیم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با تلاش شبانهروزی همکاران توانستیم با افزایش منابع ، اضافه برداشت از بانک مرکزی را به حد اقل برسانیم. البته آنچه از اضافه برداشت ها باقی مانده است، مربوط به دولتهای نهم و دهم و سیاستهای گذشته است که باید تلاش کنیم، آن را هم به حداقل برسانیم. در این زمینه پیشنهادهایی هم به بانک مرکزی ارایه داده ایم و امیدواریم با قبول پیشنهادهای بانک کشاورزی به ساختار مالی بانک کمک شود.
رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی به نتیجه یک تحقیق دانشگاهی در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت : طبق این تحقیق مشخص شده است اثر رابطه حجم پول و سرمایه گذاری بیش از اثر نرخ پول در سرمایهگذاری است و همین تحقیق ما را موظف و مکلف میکند که در پرداخت تسهیلات در مسیر این تحقیق علمی حرکت کنیم و خوشبختانه با تلاش همکاران ساعی در بانک کشاورزی و حمایتهای دولت تدبیر و امید این حرکت را آغاز کرده ایم.
دکتر شهیدزاده ضمن اشاره به اقداماتی که در بانک آغاز شده است افزود: وظیفه داریم که با کمک های فنی و مالی به واحد های تولیدی که طی سال های اخیر افت تولید داشته اند رسالت اقتصادی و اجتماعی خود را ایفا کنیم. یکی از این واحدها ، شرکت معظم کشت و صنعت کارون است که سال ۱۳۸۴ بیش از ۱۸۲ هزار تن تولید شکر داشت ولی با سوء مدیریت و تدابیر نادرست و سیاستهای غلط اقتصادی در سال۱۳۹۲ به۸۱ هزار تن تولید رسیده است.
دکتر شهید زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روسای شعب امکان اثر بخشی بانک کشاورزی را فراهم می کنند و این شعب هستند که باعث تولید،ایجاد شغل،توسعه بخش کشاورزی و رونق اقتصاد کشور می شوند.
وی افزود: هدف دیگر ما این است که دسترسی بخش کشاورزی به منابع را فراهم کنیم و نقش روسای شعب در اجرای این مأموریت بسیار سرنوشت ساز و حساس است.
وی در تشریح نقش بانک کشاورزی در اقتصاد کشور،توسعه بخش کشاورزی را از وظایف ذاتی این بانک معرفی و خاطر نشان کرد: دسترسی به خدمات (رشد فراگیر شبکه شعب روستایی اعتباری و شهری)،توسعه خدمات نوین بانکداری الکترونیک، خدمات ارزی و .... جزو فعالیت های تجاری و یکی دیگر از نقش های بانک کشاورزی است.
دکتر شهیدزاده با اشاره به موضوع مسئولیت اجتماعی بانک کشاورزی به عنوان نقش اختیاری این بانک،اجرای طرح های کودکان و نوجوانان،زنان،روستاییان ، کشاورزان و فارغ التحصیلان کشاورزی را از مهم ترین فعالیت ها در این زمینه برشمرد.
وی اضافه کرد: بانک کشاورزی با اجرای نقش سیاستی خود از طریق پشتیبانی تولید؛ ضمن ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی، به حفظ منابع پایه تولید کمک کرده است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی با تشریح نقش چند وجهی روسای شعب گفت: روسای شعب بانک ها در کیفیت اجرایی کل بانک بیشترین نقش را دارند. روسای شعب موفق در هر محلی که باشند ( روستایی، اصلی – مرکزی و شهری ) این مهارت خود را در خدمت بانک به کار می برند و موفقیت کل مجموعه را رقم می زنند.
وی با بیان اینکه تاثیری که روسای شعب بر فعالیت بانکی دارند از نقش کلیدی آنان در حوزه مدیریتی نشات می گیرد گفت: مدیریت تجهیز و تخصیص منابع، نظارت بر حد نصاب هایی که در برنامه تجاری شعب (BP )تعیین شده، مدیریت سرمایه انسانی شعب و ارتباط با مشتریان به عنوان یک مولفه مهم و نقطه تمایز یک بانک با دیگر بانک ها، از جمله این وظایف هستند.
دکتر شهیدزاده تصریح کرد: شعب به عنوان کلیدی ترین و محوری ترین مراکز راهبردی بانک شناخته می شوند یعنی جایی که مشتریان روستایی، اعتباری و شهری بانک می توانند تمام توانمندی ها، ظرفیت ها و تمایز های بانک را بی واسطه مشاهده کنند و ارزیابی خود را از عملکرد کل بانک پس از تماس و تعامل با یک شعبه بیان کنند. بنابراین شعب بانک سفارتخانه ها و روسای شعب سفیران بانک تلقی می شوند.
وی در ادامه؛ مدیریت حجم بالای تقاضا و ترافیک شعبه، تسهیم منابع مالی محدود به کل فعالیت های شعبه ای، تقسیم کار صحیح و ایجاد محیط خلاق و نوآور و جلب رضایت شغلی کارکنان را نقش های ویژه روسای شعب دانست و گفت: گوش دادن فعال، تفکر انتقادی، نظارت و کنترل، درک مطلب و سخنرانی و مذاکره مهارت های موردنیاز یک رئیس شعبه است.
دکتر شهیدزاده در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر ضرورت اجرای برنامه های حمایتی از رئیس شعبه برای تحقق اهداف بانک خاطر نشان کرد: حمایت های اطلاعاتی و انگیزشی، حمایت از نظام شایسته گزینی،ایجاد فضای رقابت سالم به منظور دسترسی به عملکرد های برتر،حمایت از روسای شعب در برابر تعارضات بیرونی، حمایت از نهاد خانواده و معرفی بانک به عنوان پشتوانه خانوادگی و حمایت در تجهیز و تامین ابزارهای رقابتی از مهم ترین برنامه های حمایتی از روسای شعب است.
وی در بیان انتظارات از روسای شعب بانک گفت: انتظار می رود با تکیه بر توانمندی ها و ظرفیت های روسای شعب یک رکورد تاریخی ثبت شود و با استقرار سودآوری پایدار در بانک(تداوم در سود) زمینه دستیابی به رتبه مطلوب از نظام بانکی در سهم بازار نیز فراهم شود.
دکتر شهید زاده با تأکید بر مدیریت پایدار ریسک اعتباری به عنوان یکی دیگر از انتظاراتی که از روسای شعب متصور است به موضوع تصویر سازی مناسب از بانک اشاره کرد و گفت:ایجاد تصویر ذهنی مطلوب و ماندگار از بانک کشاورزی در ذهن عموم مشتریان مستلزم تعامل سازنده با همه گروه های مشتریان است و وظیفه اصلی روسای شعب، نمایاندن تصویر مناسبی از بانک در جامعه است.
وی با بیان اینکه یک شعبه، نمایانگر کل بانک است و رئیس شعبه از منظر مشتری حکم مدیرعامل بانک را دارد متذکر شد: رئیس شعبه، به عنوان فردی که مسئولیت کامل تمامی اتفاقات درون شعبه را دارد، باید بر تمام قوانین مسلط باشد و ارزش های اصلی بانک را در جامعه به نمایش بگذارد.
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: کارکنان بانک کشاورزی ، بهترین ، پاک ترین و شریف ترین انسان ها هستند و من به وجود همه آنان افتخار می کنم.
وی افزود: موفقیت های بانک ، متعلق به همه کارکنان است و ما وامدار همه آنان هستیم که با وجود نواقص و کاستی ها ، ثابت قدم بوده اند و در راه پرافتخار فتح قله موفقیت ، لحظه ای درنگ نکرده اند.
دکتر شهید زاده خاطر نشان کرد: اهمیت دادن به نیروی انسانی با انگیزه و باسواد که گره گشای بانک در بسیاری از مشکلات هستند و همه کسانی که صاحب ابتکار نو هستند باید مورد توجه قرار گیرند و به ایده های خوب جامعه عمل پوشیده شود.
وی گفت: سلامت ، وجدان و انگیزه کاری در میان کارکنان بانک کشاورزی موج می زند و به همت کارکنان ، این بانک وضعیت مطلوبی دارد و پیش بینی می شود در سال جاری به لحاظ جذب منابع و سودآوری وضعیت خوبی داشته باشد.
مدیر عامل بانک کشاورزی با اشاره به ظرفیت های این بانک در حوزه بین الملل گفت: با توجه به رفع تحریم ها و استقرار نظام اقتصادی جدید باید در استان های دارای ظرفیت برای افزایش سودآوری و توجیه ارائه خدمات به مشتریان بزرگ، توسعه شعب ارزی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر شهید زاده در خاتمه سخنانش بر انضباط مالی، تعین تکلیف اموال تملیکی و بازرسی به منظور پیشگیری از وقوع اشتباهات تأکید کرد.