برداشت وجه از دستگاههای خود پرداز در هر نقطه از دنیا شامل پرداخت کارمزد میشود اما بطور کلی اگر فرد کارت بانک را در دستگاه همان بانک استفاده کند مجبور به پرداخت هزینه نیست.
اختصاصي/
کارمزد برداشت پول از عابر بانك ها در نقاط مختلف دنیا
29 شهريور 1393 ساعت 15:54
برداشت وجه از دستگاههای خود پرداز در هر نقطه از دنیا شامل پرداخت کارمزد میشود اما بطور کلی اگر فرد کارت بانک را در دستگاه همان بانک استفاده کند مجبور به پرداخت هزینه نیست.
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري «اخبار بانك»، استفاده از دستگاههای خودپرداز (ATM) شامل کسر هزینههایی است که بانکها و شبکههای داخل بانکی برای استفاده از این دستگاه از حساب افراد برداشت می کنند.
دو نوع کارمزد متفاوت برداشت وجه از دستگاه ATM وجود دارد. "اضافه بها" یا "هزینه تسهیلات" که دستگاه ATM بانک آن را از دارنده کارت، بابت پوشش هزینه تراکنش، تعمیرات و تامین نقدینگی دستگاه، برداشت میکند. از نظر قانونی باید پیش از برداشت پول، کسر این هزینه بصورت برچسب روی دستگاه یا نمایش روی صفحه، به مشتری اطلاع داده شود و مقدار آن می تواند متفاوت باشد.
دومین نوع کارمزد برداشت وجه دستگاه خودپرداز، هزینه "خارجی" است و زمانی از فرد کسر می شود که از دستگاهی خارج از شبکه ATM کارت استفاده کند و برخلاف نوع قبلی، هزینه توسط دارنده دستگاه یا بانک مرتبط، طراحی نشده و بنابراین در زمان و مکان اجرای تراکنش کسر آن نمایش داده نمیشود.
ناگفته نماند که برخی از دستگاهها بدون هزینه، تراکنش را انجام می دهند یعنی اگر مشتری کارت بانک را در دستگاه همان بانک استفاده کند مجبور به پرداخت این هزینه نیست که البته در اغلب نقاط دنیا همین قانون حکم فرماست.
مقدار کارمزدی که فرد برای برداشت پول از بانکی خارج از شبکه کارت خود یا همان هزینه "خارجی" متحمل می شود نیز دو دسته است: مقدار هزینه ای از طرف موسسه مالی فرد بخاطر عدم استفاده از دستگاه آنها کسر می شود و مقدار هزینهای که دستگاه برای انجام کار برداشت میکند که همین هزینه دوم رفتن به عابر بانک در هر جای دنیا را گران قیمت کرده است. در نهایت با توجه به اینکه فرد از کدام بانک و چند بار در سال پول برداشت میکند، سالیانه صدها دلار هزینه استفاده از دستگاه را پرداخت می کند.
کارمزد برداشت از دستگاه خودپرداز غیر شبکه بانکی در کشورهای مختلف:
چین
اگر فردی بخواهد از بانکهای غیر از بانک خود وجه برداشت کند با هر بار برداشت مبلغ ۲ یوان از حساب او کم میشود. اما اگر با کارت و دستگاه یک بانک کار کند مبلغی پرداخت نخواهد کرد.
آلمان
این مقدار در آلمان بین ۴-۵ یورو است.
هنگ کنگ
در هنگ کنگ ۱۵-۳۰ دلار هونگ کونگ از حساب فرد کسر می شود.
آمریکا
در آمریکا با توجه به کشف سود بالقوه هزینه های تراکنش، مقادیر آن در سالهای اخیر افزایش یافته است و اکنون از ۳ تا ۶ دلار و حتی در برخی موارد بیشتر است. در مواردی که هم بانک (برای استفاده از ATM خارج از شبکه) و هم دارنده دستگاه ATM (همان اضافه بها) کارمزد کسر کنند، کل هزینه برداشت از حساب به ۱۱ دلار هم می رسد.
یکی دیگر از انواع کارمزدهای نوظهور در آمریکا مقدار وجهی است که فرد برای برداشت بیش از سقف مجاز، متحمل میشود. برخی از گزارشات نشان دهنده کاهش استفاده از ATM با توجه به هزینه های زیاد آن در این کشور هستند.
مقدار کارمزد برداشت وجه برخی از بانکهای بزرگ آمریکا
کد مطلب: 26791