معاون امور اعتباری و سرمایهگذاری بانک توسعه تعاون از پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی به متقاضیان مسکن بخش تعاون در تهران و کلان شهرها خبر داد.
جزئیات وام مسکن 30 میلیون تومانی بانک توسعه تعاون
16 شهريور 1393 ساعت 11:21
معاون امور اعتباری و سرمایهگذاری بانک توسعه تعاون از پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی به متقاضیان مسکن بخش تعاون در تهران و کلان شهرها خبر داد.
به گزارش «اخبار بانك» به نقل از ايسنا، سیدباقر فتاحی با تشریح جزئیات اعطای تسهیلات مسکن بانک توسعه تعاون، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده برای یک واحد مسکونی به ازای هر متر مربع بین ۷۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان است و تسهیلاتی که شبکه بانکی پرداخت میکند درصد پایینی از نیاز یک واحد مسکونی را پوشش میدهد.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن شرایط فعلی در بانک توسعه تعاون، بسته سیاستی مسکن و ساختمان را پیشبینی کردهایم که به موجب آن میتوانیم بخشی از نیازهای اتحادیهها، شرکتهای تعاونی و متقاضیان مسکن بخش تعاون را برطرف کنیم؛ این بسته سیاستی صرفا شامل حال اتحادیهها و شرکتهای تعاونی مسکن است و تسهیلات مذکور به ازای هر نفر واحد مسکونی پرداخت میشود.
معاون امور اعتباری و سرمایهگذاری بانک توسعه تعاون در توضیح میزان وام و تسهیلات پرداختی اظهار کرد: کلیه متقاضیان مسکن مشروط بر اینکه عضو اتحادیهها یا تعاونیهای مسکن باشند میتوانند با یکسال سپردهگذاری از تسهیلات مذکور استفاده کنند که در تهران و کلان شهرها به ازای هر نفر واحد مسکونی حداکثر ۳۰۰ میلیون ریال، در سایر مراکز استانها ۲۵۰ میلیون ریال و در شهرستانها تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال را پیشبینی کردهایم که تامین اعتبار کنیم.
فتاحی مدت زمان مشارکت بانک برای احداث واحدهای مسکونی را ۱۸ ماه ذکر کرد و گفت: این میزان تا ۶ ماه دیگر نیز قابل تمدید است و حداکثر دوران مشارکت ۲۴ ماه در نظر گرفته شده است.
وی نرخ سود تسهیلات اعطایی را بر اساس بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی ۲۲ درصد و مدت بازپرداخت تسهیلات پس از دوران مشارکت را ۷ سال ذکر کرد و گفت: متقاضیان میتوانند طی ۸۴ ماه اقساط را بازپرداخت کنند.
معاون امور اعتباری و سرمایهگذاری بانک توسعه تعاون در بخش دیگری از گفتوگو با ایسنا درباره شرایط اعطای تسهیلات بانک توسعه تعاون اظهار کرد: یکی از شرایط این است که زمین خریداری شده حتما باید به اسم شرکت تعاونی و دارای پروانه بهرهبرداری از تعاونی باشد، شرایط دیگری هم مدنظر است از جمله اینکه مدیران تعاونیها دارای چک برگشتی یا بدهی و مطالبات غیر جاری به شبکه بانکی نباشند.
وی درباره تضامین مورد نیاز بانک نیز گفت: بانک بابت تضمین تسهیلات خود تنها محل اجرای طرح را به عنوان ضمانت میگیرد و پروژه مسکونی که به مرور ساخته میشود به عنوان تضمین در اختیار بانک قرار داده میشود.
فتاحی همچنین درباره فرایند مشارکت بانک در ساخت و ساز تعاونیهای مسکن اظهار کرد: دوران مشارکت به این نحو است که تعاونیهای مسکن ابتدا زمینی را به نام شرکت خریداری میکنند که بر اساس آن باید حداقل ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند پس از آن به بانک توسعه تعاون مراجعه کرده و درخواست خود را برای دریافت تسهیلات به بانک ارائه میدهند.
این مقام مسوول در بانک توسعه تعاون ادامه داد: پس از تشکیل پرونده و بررسی مدارک و مستندات و اطمینان از شرایط دریافت وام، بانک وارد مشارکت با آن شرکت تعاونی میشود و در طول ۲۴ ماه با منابعی که در اختیار تعاونی میگذارد و منابعی که از محل آورده اعضای تعاونی حاصل میشود تا ۷۰ درصد میزان سرمایهگذاری پروژه را تامین اعتبار و شروع به ساخت پروژه میکند.
فتاحی تصریح کرد: پس از ساخت، پروژه تحویل اعضا شده و بازپرداخت تسهیلات از این تاریخ به مدت ۷ سال قابل تقسیط است.
معاون امور اعتباری و سرمایهگذاری بانک توسعه تعاون از جمله مدارک مورد مطالبه بانک را صورتهای مالی تعاونی، پروانه بهرهبرداری و نقشه ساختمان مورد احداث ذکر کرد.
وی با بیان اینکه رکود در بخش مسکن بر دیگر بخشهای اقتصاد سایه میافکند، ادامه داد: بر اساس برآوردها حداقل ۱۵۰ رشته به صورت مستقیم با بخش مسکن در ارتباط هستند و اگر بخش مسکن را از رکودی که در چند سال گذشته به آن دچار شده بیرون بیاوریم به تحرک بازار مسکن کمک کردهایم.
به گفته فتاحی در بخش مسکن همواره قیمت تمام شده مسکن و تسهیلات بانکی جزو نگرانیهای مردم بوده است و بر همین اساس وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی موضوع را در دستور کار خود قرار داده و درصددند تا پرداخت تسهیلات مسکن را متناسب با قیمت تمام شده مسکن بالا ببرند.
وی در پایان با اشاره به محدودیت منابع بانک توسعه تعاون اظهارکرد: بسته سیاستی بانک توسعه تعاون تا پایان امسال قابل اجرا خواهد بود و پس از بازنگری در صورتی که اثرات و نتایج مورد نظر حاصل شود بر اساس شرایط روز مدت پازپرداخت را افزایش و مبلغ تسهیلات را بر مبنای تصمیمات جدید دولت در حوزه مسکن تغییر خواهیم داد.
کد مطلب: 26388