گزارش/پس از حذف اسامي موسسات چه اتفاقي افتاد؟

گوش سپرده گذارن به هشدارهاي بانک مرکزی بدهکار نیست

2 بهمن 1392 ساعت 11:05

پس از گذشت 11 روز از هشدارهای بانک مرکزی مبنی از غیر مجاز بودن تمامی بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در شرف تاسیس به نظر می رسد تب این هشدار خوابیده است.


به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك ، هفته گذشته بانک مرکزی در اقدامی ضربتی پس از حدود ۴ ماه سکوت از ابتدای استقرار دولت یازدهم، نام بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در شرف تاسیس را بی سر و صدا از سایت خود حذف کرد!

اقدامی که ابتدا و در شروع این غائله توسط یکی از پایگاه های خبری تحلیلی (اخبار بانک به نشانی www. akhbarbank.com) رسانه ای و به سرعت به تیتر اول روزنامه ها و خبرگذاری های بزرگ تبدیل شد.

پس از رسانه ای شدن خبر مذکور موجی از نگرانی در مدیران و کارکنان بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در شرف تاسیس بوجود آمد بطوری که دو بانک و موسسه مالی و اعتباری بلافاصله مستندات خود مبنی بر طی شدن روند تاسیس دائمی خود را بر روی خروجی سایت های خود منتشر کردند.

همچنین مدیران شش موسسه مالی و اعتباری و دو بانک در شرف تاسیس به سرعت خود را به ساختمان بانک مرکزی واقع در خیابان میردامانده رسانده تا با برگزاری جلساتی بصورت کدخدامنشانه موضوع حذف نام نهاد های تابعه خود از سایت بانک مرکزی را رفع و رجوع کنند.

البته تا حدودی به آنچه می خواستند رسیدند و پس از گذشت چند روز بانک مرکزی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد موسسات و بانک های مذکور تا چند روز آینده و پس از کامل کردن مدارک و مستندات خود مجوز نهایی را از بانک مرکزی دریافت خواهند کرد.

همزمان با این موضوع بانک مرکزی هشدار و شوک دیگری به سپرده گذاران وارد کرد و بصورت کاملا جدی که تاکنون سابقه نداشته از مردم و شهروندان خواست سپرده های خود را در موسسات و بانک ها مجاز سرمایه گذاری کنند و در صورت بروز مشکل در موسسات بانک مرکزی هیچ گونه تعدی در قبال مشکلات احتمالی بوجود آمده نخواهد داشت.

در این بین برخی از شهروندان در روزهای نخست اطلاعیه بانک مرکزی مبنی بر غیر مجاز بودن ۶ موسسه مالی و اعتباری و دو بانک در شرف تاسیس از ترس ورشکست شدن نهاد های مذکور به موسسات مراجعه و خواهان دریافت سپرده های خود شدند.

برخی دیگر از شهروندان نیز با بی اعتنایی نسبت به هشدارهای بانک مرکزی معتقدند که این اطلاعیه و هشدارهای بانک مرکزی چندین بار دیگر نیز اعلام شده و هیچ اتفاقی برای موسسات نیفتاده است.

این بی تفاوتی تا آنجا پیش رفت که برخی معتقد بودند از آنجا که سرمایه ها از بانک ها به سمت این موسسات مالی و اعتباری سرازیر شده است برای بازگشت سپرده ها به بانک های دولتی این اطلاعیه ها صادر می شود.

مشاهدات میدانی خبرنگار ما از سطح شعب برخی از این موسسات مالی و اعتباری از سطح شهر مشهد حکایت از بازگشت به شرایط عادی این موسسات پس از سه روز پر التهاب روزهای نخست اعلام رسمی غیر مجاز بودن این موسسات دارد.

کارمند یکی از این موسسات در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرد در روزهای نخست برخی از مشتریان بصورت کاملا محتاطانه به بانک مراجعه و پس از رویت شرایط عادی شعب بدون اینکه سرمایه گذاری و سپرده خود را بردارند از شعب خارج می شدند.

برخی دیگر از مشتریان نیز سپرده های خود را از این موسسات خارج و پس از اینکه مشکلی بوجود نیامده است مجددا سپرده های خود را به این موسسات بازگردانده اند.

سپرده گذاران چه می گویند؟

صحبت های برخی از سپرده گذاران که به یکی از شعبات موسسات مالی و اعتباری آمده بودند حکایت از عدم اعتماد مردم به هشدارهای بانک مرکزی دارد.

سپرده گذاری می گوید بانک مرکزی بهتر است به جای هشدارهای گاه و بیگاه خود که تنها موجب التهاب در جامعه شده و آرامش را از مردم می گیرد برخورد جدی با این موسسات کرده و این غائله را برای همیشه ببندد.

سپرده گذار دیگری معتقد است بانک ها برای پرداخت وام سخت گیری های فراوانی می کنند اما موسسات بهتر وام پرداخت کرده و از اقدامات بانک مرکزی در برخورد با موسسات ناخرسند بود.

سپرده گذار دیگری نیز بر این عقیده بود که اگر بانک ها دولتی سود بهتری را پرداخت کنند پول خود ار به آنجا می برد و در موسسات سرمایه گذاری نمی کند.

فرد دیگری نیز بر این عقیده بود در صورتی که این موسسات تحت نظات بانک مرکزی نیستند باید عبارت فوق ار سردرب شعب برداشته شود.

کارمندان موسسات مالی و اعتباری چه می گویند؟

کارمندان موسسه مالی و اعتباری نیز معتقدند بانک مرکزی باید هرچه زودتر تکلیف خود را با این موسسات روشن کند.

یکی از کارمندان این موسسات معتقد است سال گذشته تعدادی از موسسات مالی و اعتباری و همچنین تعاونی اعتبارها با هم ادغام شدند که نتیجه خوبی در بر داشت بهتر است بانک مرکزی نیز در سال جاری نیز این کار را ادامه دهد.

وی معتقد است هر از چند گاهی با هشدارهای بانک مرکزی اعصاب و روان پرسنل این موسسات به هم می ریزد و این عدم ثبات در شغل می تواند اثرات اجتاعی بسیاری داشته باشد.

بانک ها چه می گویند؟

بانک ها نیز از شرایط بوجود آمده رضایت ندارند و معتقدند بانک مرکزی باید هرچه زودتر وضعیت این موسسات مشخص و نرخ های سود سپرده های یکی شود.

پرسنل یکی از بانک های خصوصی می گوید سردگمی موجود در بین سپرده گذاران به هیچ وجه به صلاح نیست و موجب بی اعتماد ی شهروندان به شبکه بانکی کشور می شود.

به هر صورت از شرایط موجود نه بانک ها دولتی و غیر دولتی و نه پرسنل موسسات مالی و اعتباری و نه سپرده گذاران راضی هستند و بانک مرکزی باید هرچه سریعتر نسبت به حل مشکلات فوق اقدام نماید.


کد مطلب: 20772

آدرس مطلب :
https://www.akhbarbank.com/news/20772/گوش-سپرده-گذارن-هشدارهاي-بانک-مرکزی-بدهکار-نیست

پایگاه خبری تحلیلی اخباربانک
  https://www.akhbarbank.com