بورس ایده نیز با توجه به اقدامات انجام شده و فراهم کردن بسترهای معاملاتی آن تا دو ماه دیگر افتتاح میشود.
صالح آبادی: تا سال ۹۵ ابقا شدم
افتتاح بورس ایده در فرابورس ایران تا دو ماه دیگر
22 شهريور 1392 ساعت 11:44
بورس ایده نیز با توجه به اقدامات انجام شده و فراهم کردن بسترهای معاملاتی آن تا دو ماه دیگر افتتاح میشود.
به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك به نقل از فارس،علی صالحآبادی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از ابقای خود تا پایان سال ۹۵ خبر داد و مهمترین اولویتهای بازار سرمایه در نیمه دوم سال ۹۲ را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه جذب سرمایهگذاریهای خارجی یکی از اولویتهای مهم بازار سرمایه است، تصریح کرد: جذب سرمایهگذاریهای خارجی به دو بخش ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاران خارج از کشور، تقسیم میشود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه ایرانیان مقیم خارج از کشور و سرمایهگذاران خارجی دو بخش اصلی ورود به بازار سرمایه را تشکیل میدهند، گفت: بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور اکنون در بورس سرمایهگذاری کردهاند و بخش دیگری هم که خارجیها هستند به تناسب موقعیت از مزایای بورس ایران استفاده میکنند.
وی ادامه داد: افراد خارج از کشور که ایرانی نیستند با مراجعه به سازمان سرمایهگذاری خارجی تحت حمایت قانون قرار گرفته و از مزایای سرمایهگذاری در ایران استفاده میکنند.
صالحآبادی گفت: این افراد در صورت عدم تمایل به استفاده از قوانین مزایای سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایران، صرفا با ارائه شناسنامه همانند ایرانیان داخل اقدام به خرید و فروش کنند.
* دیگر اولویتهای مهم بازار سرمایه در سال جاری
رئیس سازمان بورس اوراق و بهادار با تشریح دیگر اولویتهای بازار سرمایه در سال جاری به بحث تأمین مالی با توجه به شرایط درآمد نفتی اشاره کرد و افزود: در شرایط فعلی بنگاهها باید به بازار سرمایه رفته و از ابزارهای مختلف تأمین مالی همانند اسناد خزانه اسلامی استفاده کنند.
صالحآبادی ادامه داد: در قانون تا سقف ۶ هزار میلیارد تومان اجازه انتشار اوراق اسناد خزانه اسلامیة(اوراق رهنی تسهیلات مسکن) داده شده و اینکه چقدر از این میزان استفاده شود، بستگی به تصویب و ابلاغ آییننامه این اوراق است.
وی با اعلام این خبر که پیش نویس آییننامه انتشار اوراق اسناد خزانه اسلامی در حال تهیه است، خاطرنشان کرد: در صورت تصویب این آییننامه راه برای انتشار این اسناد باز میشود.
* راهاندازی مؤسسات رتبهبندی اعتباری
علی صالحآبادی راهاندازی مؤسسات رتبهبندی اعتباری را از دیگر اولویتهای مهم بازار سرمایه در سال جاری دانست و تاکید کرد: مؤسسات رتبهبندی پس از طی مراحل مختلفی ایجاد خواهد شد و وظیفه اصلی آنان اعلام رتبه اوراق بهادار و یا اوراق مشارکت و اجاره است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر اوراقی از ریسک بالایی برخوردار باشد با نرخ بیشتر و در صورت پایین بودن ریسک آن با نرخ کمتری منتشر خواهد شد؛ رتبهبندی اوراق بر مبنای نظر مؤسسات رتبهبندی خواهد بود.
وی پیش از این در همایش یکروزه نقش مؤسسات رتبهبندی در اقتصاد کشور، گفته بود که بازار سرمایه کشور پیشرفت خوبی با همکاری همه نهادها و فعالان این حوزه داشته است و مؤسسات رتبهبندی هم به عنوان حلقه آخر و تکمیلی نهادهای مالی محسوب می شود که از پیچیدهترین نهادهای حوزه مالی است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بعد از بحران مالی جهانی اهمیت این مؤسسات بیشتر شده و مقررات کاملتری برای آنها وضع شده است، تإکید کرد: برای راهاندازی مؤسسات رتبهبندی مطالعات زیادی انجام و مقررات ۴۰ صفحهای در دست تدوین شده است.
صالح آبادی افزود: رتبهبندی در کشور وجود ندارد و از وجود ضامن که عمدتا بانکها و شرکتهای تأمین سرمایه است ، برای پوشش ریسک استفاده میشود، اما برای تأمین مالی گستردهتر و ارتقای آن، بانکها و شرکتهای تأمین سرمایه این ظرفیت را دارند که در آینده اوراق بهادار زیادی متناسب با ریسک و نرخ مختلف منتشر کنند.
رئیس سازمان بورس انتشار اوراق بهادار، اوراق مشارکت، صکوک، اجاره و سایر اوراق با نرخ ریسک متفاوت، بررسی شرکتها در ارزیابی تحلیلگران، صندوقهای بازنشستگی و بیمهها و حتی نظام بانکی را از کارکردهای مؤسسههای رتبهبندی اعلام کرد.
به گزارش فارس، مؤسسات رتبهبندی اعتباری، نهادهای مالی هستند که رتبه اعتباری شرکتها و اوراق بهادار را براساس سازوکارهای دقیق و مورد اعتماد، بررسی و در جهت اطلاع سرمایهگذاران، منتشر میکنند تا سرمایهگذاران با شناخت کافی از میزان ریسک اعتباری اوراق بهادار و تعهد ناشر به ایفای تعهدات، در خصوص سرمایهگذار در آن تصمیمگیری کنند.
با مشخص شدن میزان ریسک اوراق بهادار، تمایل سرمایهگذاران مختلف، با سطوح متنوع ریسکپذیری، به خرید این اوراق افزایش می یابد و امکان انتشار اوراق بهادار در بنگاههای اقتصادی، تسهیل میشود.
* توسعه زیرساختهای الکترونیکی بازار سرمایه
صالح آبادی افزود: توسعه زیر ساخت های بازار سرمایه مانند ایجاد ظرفیت های خوب مقرراتی و الکترونیکی، منجر به دسترسی عموم مردم به بازار سرمایه شده است.
وی همچنین با بیان اینکه توسعه زیرساختهای الکترونیکی بازار سرمایه از اولویتهای دیگر سازمان بورس خواهد بود، گفت: در این زمینه اقدامات مهمی انجام شده و به زودی نرم افزارهای جدید رونمایی خواهد شد.
صالحآبادی در توضیح جزئیات نرمافزارهای جدید معاملاتی، گفت: به زودی سامانه جدیدی جایگزین سامانه فعلی کارگزاریها خواهد شد که این سامانه جدید امکان کنترل کارگزاریها بر معاملهگران خود را بیشتر میکند.
وی افزود: این نرم افزار جدید که از سرعت و امکانات پیشرفتهای نسبت به سامانه قبلی برخوردار است توسط همکاران فناوری اطلاعات بازار سرمایه تهیه شده است.
* راه اندازی مرکز میانی صدور گواهی دیجیتال در سازمان بورس در آینده نزدیک
صالحآبادی از افتتاح مرکز میانی صدور امضای دیجیتال در سازمان بورس و اوراق بهادار خبرداد و افزود: اکنون صدور امضای دیجیتال از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام میشود که به زودی با راهاندازی مرکز میانی صدور امضای دیجیتال سازمان بورس، صدور امضای دیجیتال از طریق بازار سرمایه انجام خواهد پذیرفت.
* افتتاح بورس ایده در فرابورس ایران تا دو ماه دیگر
صالحآبادی گفت: بورس ایده نیز با توجه به اقدامات انجام شده و فراهم کردن بسترهای معاملاتی آن تا دو ماه دیگر افتتاح میشود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، خاطرنشان کرد: سازمان بورس بر اساس تصریح قانون برنامه پنجم توسعه، راهاندازی بورس ایده را به صورت جدی پیگیری و بخش عمده الزامات فعال شدن این بازار، از جمله تصویب اوراق بهادار مبتنیبر داراییهای فکری در شورای عالی بورس و زیرساختهای نرمافزاری موردنیاز برای معاملات داراییهای فکری را فراهم کرده است و با نهاییشدن دستورالعمل مربوطه در روزهای آینده، همه شرایط لازم برای عملیاتیشدن بازار داراییهای فکری در فرابورس ایران فراهم خواهد بود.
بر همین اساس، طبق گفته صالح آبادی، در بخش اختراعات و اکتشافات، افرادی که اختراعی دارند و اختراع خود را در اداره ثبت مالکیت صنعتی به ثبت رساندهاند، میتوانند آن اختراع و یا اکتشاف را در قالب patent (حق ثبت اختراع یا امتیاز نامه) در بازار داراییهای فکری عرضه کنند و صاحبان بنگاهها و صنایعی که به این اختراع نیاز دارند، میتوانند یا این اختراع را از صاحب ایده خریداری کرده و یا در تجاریسازی آن، با صاحب اختراع مشارکت کنند.
به این ترتیب تامین منابع مالی لازم برای عملیاتیکردن ایده و اختراع که اغلب، منابع مالی قابل توجهی هستند، ازطریـق بازار ایده صورت خواهد شد.
کد مطلب: 17286