به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك به نقل از اقتصاد آنلاين، مبادلات طلا در چند روز اخیر در بازارهای جهانی با نوسان محدودی دنبال شد، این در حالی است که گزارش مربوط به اعلام نرخ بیکاری و افزایش هزینههای مصرف کننده در ماه دسامبر تا حدودی به صورت مجزا شرایط نوسانی را برای دادوستدها ایجاد کرده بود.
البته پایداری اونس در مرز مشخص باعث شده بود همچنان گمانه زنیها در خصوص وضعیت فعلی ادامه پیدا کند. اعتقاد تحلیلگران بر این است اگر دادههای منتشر شده در خصوص نرخ بیکاری پایینتر از سطح مورد انتظار بود چه بسا بازار تغییرات رو به بالایی را تجربه میکرد، اما در شرایط فعلی سطح قیمتها به گونهای است که افت و خیزها ادامه داشت که آن هم به تبع از تغییر محسوس دادههای اعلام شده در خصوص تازهترین نشست کمیسیون FOMC که بیشتر حول محور تولید ناخالص داخلی سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۲ و سیاستهای پولی بود با تغییر همراه شد.
البته دادههای منتشر شده در خصوص افت میزان نرخ خرده فروشی در آلمان و افزایش بازده اوراق قرضه در ایتالیا روی روند مبادلات در بازارهای مالی تاثیرگذار بود. در شرایطی که اغلب تحلیلگران بر این باورند به احتمال زیاد طلا به عنوان ابزاری ساده در نقش حصاری در برابر تورم در قبال نوسانات بازار ارز در کشورهای نوظهور مورد استفاده قرار خواهد گرفت، بانک بیانپی پاریباس پیشبینی کرد: میانگین قیمت هر اونس طلا امسال به ۱۷۹۰ دلار خواهد رسید. این رقم در گزارش قبلی این موسسه در حدود ۱۸۶۵ دلار اعلام شده بود.
موسسه HSBC نیز در گزارشی اعلام کرده طلا در محدوده مثبتی باقی میماند، اما این وضعیت تنها برای کوتاه مدت است در حالی که ارزیابی مجدد نشان میدهد بهبود اقتصادی ایالات متحده و سیاستهای پولی بانکهای مرکزی جهان شرایط را برای ادامه صعود قیمتها فراهم میکند.
براساس گزارش این موسسه، سطح تقاضای فیزیکی طلا در محدوده بالایی باقی میماند و برای یک ماه آینده این محدوده یک هزار و ۷۵۰ دلار به ازای هر اونس خواهد بود. البته رابطه مستقیمی بین افزایش قیمت طلا و نرخ تورم و بی ثباتیهای اقتصادی وجود دارد و در مجموع معادلات به گونهای است که نشان میدهد قیمتها با تحرکات مثبتی از سر گرفته خواهد شد.
موج افزایشی یا کاهشی قیمتها؟
در بازارهای داخلی تغییرات بازار بیشتر به سمت بالا بوده، این در حالی است که اخبار و گزارشهای منتشر شده از آینده نشان میدهد باز هم میتوان شاهد خیزش جدیدی از قیمتها باشیم. آغاز دور جدیدی از محدودیتهای بین المللی از سوی ایالات متحده، پیشنهاد گروه ۱+۵ برای مذاکره دو طرف در ماه فوریه پس از لغو مذاکرات ماه ژانویه و اخبار جدیدی مبنی بر عدم اجرایی شدن فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها در سال جاری از جمله پارامترهایی است که روی روند دادوستدها و تصمیم بازار میتواند تاثیرگذار باشد.
تحلیلگران با اشاره به افزایش قیمت دلار طی هفته جاری معتقدند اخبار و گزارشهای رسمی و غیر رسمی از حوزه سیاست و اقتصاد روی موج افزایشی قیمتها تاثیرگذار بوده است؛ این در شرایطی که با توجه به شرایط فعلی احتمال شروع دور دیگری از تحرکات قیمتی و پس از آن ثبات قیمتها در همان محدوده وجود دارد؛ البته در عین حال که افزایش قیمتها میتواند برای بازار ترسیم شود اصلاح قیمتها نیز میتواند استراتژی نهایی فعالان قرار گیرد.
نزدیک میفروشند، دور میخرند
بازار قراردادهای آتی سکه نیز به تناسب بازار نقدی ارز و سکه و برخلاف تغییرات اندک بازار طلای جهانی شاهد موج دیگری از افزایش قیمتها آن هم با دامنه نوسان بیش از ۵ درصد بوده است. به نظر اغلب فعالان، در شرایط کنونی باید در انتظار وضعیت پیش روی بازار نقدی بود زیرا اغلب سرمایه گذاران تصمیم گرفته اند در سررسیدهای دور خرید کنند و در سررسیدهای نزدیک با جابهجایی موقعیتهای خرید و فروش متناسب با نزدیک شدن قیمتها به بازار نقدی موقعیت فروش بگیرند.
تحلیلگران بر این باورند نباید از فشار روانی افزایش سطح تقاضا با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و ایام عید غافل ماند زیرا در هر صورت اخبار و گزارشهای منتشر شده به گونهای شده که دلار در سطوح پایین قیمتی فروشنده ندارد و در سطوح بالا نیز اغلب خریداران در فکر معامله هستند.
به تناسب همین فشارهای روانی در بازار ارز، در بازار سکه نیز قیمتها با افزایش همراه شده و به نظر میرسد به دلیل فشارهای روانی موجود نه صرافیها ارز میفروشند و نه بازار تصمیم به گرفتن موقعیتهای فروش برای سکه گرفته است.
البته اخبار مربوط به مباحث هستهای کشورمان و صحبتهای دو طرف مذاکرهکننده نشان میدهد نمیتوان به یقین نسبت به توافقات امیدوار بود و در عین حال باید در انتظار تصمیمات جدید باشیم.