۰
۲۰
اخبار بانک: دولت بار دیگر پرونده دریافت مالیات از سپرده‌های بالای بانکی را روی میز آورده و می‌گوید که قرار است از پول‌های تنبل، مالیات بگیرد. حال باید منتظر رفتار سپرده‌گذاران کلان بانکی بود. پرونده دریافت سود از سپرده‌های بانکی بار دیگر بر روی میز آمده است.
چه کسانی مشمول دریافت مالیات از سپرده‌هایشان می‌شوند؟
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک به نقل از مهر،این اولین باری نیست که دولت موضوع اخذ مالیات از سپرده های مردم در بانکها را مطرح می‌کند و بر این باور است که افرادی که سپرده های بالایی را در نظام بانکی داشته و آنها را به گردش درنمی آورند، باید مالیات بدهند.

کرکره ها پایین، حجره‌ها تعطیل، نرخ سود هست!

واقعیت آن است که نرخ سود بانکی، مدتها است که به رقیبی برای سرمایه گذاری در کار و تولید تبدیل شده است. مدت زمان کمی نیست که مغازه داران و تولیدکنندگان، یکی پس از دیگری کرکره های مغازه‌ها و کسب و کارهای خود را پایین می‌کشند و با پول آن، بدون اینکه دغدغه بیمه و مالیات داشته باشند، سود بانکی می گیرند و به قول خودشان، دغدغه‌ای هم ندارند؛ البته شاید چاره‌ای هم برای آنها باقی نمانده بود. اوضاع کسب و کار آنقدر در ایران بد است که کمتر کسی می‌تواند با شرایط کنونی، ادامه مسیر داده و تولید داشته باشد.

حتی گاهی خود فعالان اقتصادی و تولیدکنندگانی که هنوز هم آنقدر به کار خود پایبند هستند که همه مشکلات را به جان خریده‌اند می‌گویند که تولیدکننده یا باید عاشق باشد یا دیوانه. آنها بر این باورند که علیرغم همه این مشکلات، این کشور نیاز به کار و تولید و اشتغال دارد؛ در نهایت همه سختی‌هایش را هم به جان می‌خرند و صبح به صبح، دم مغازه و کارخانه خود را آب و جارو می‌کنند. اما برای همه، این شرایط فراهم نیست. بسیاری از صاحبان کسب و کارهای بازاری، مدتها است که کرکره حجره‌هایشان را پایین کشیده اند و دل به سودهای رنگارنگ نظام بانکی بسته اند.

اکنون اما بار دیگر دولت گفته که می‌خواهد ایده دریافت مالیات از سپرده های بانکی را عملیاتی کند؛ اینکه کی، چگونه و با چه نرخی، هنوز البته مشخص نیست. تمام این ها در شرایطی است که بسیاری از مسئولان عالیرتبه نظام بانکی و وزارت امور اقتصادی هم موافق با این موضوع هستند و به نوعی، چراغ سبز را به سازمان امور مالیاتی نشان داده اند.

حتی سال گذشته، علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی هم به صراحت موافقت خود را با دریافت مالیات از سپرده های بانکی اعلام کرد. او معتقد است که نرخ سود سپرده های بانکی با توجه به تورم بسیار بالا است و بنابراین پول بدون زحمتی که از این طریق برای صاحبانش به دست می‌آید، حتما باید مشمول اخذ مالیات شود؛ این در شرایطی است که قطعا، بسیاری از صاحبنظرانی که با اجرای دریافت مالیات از سپرده های بانکی موافق هستند، معتقدند که باید آن دسته از سپرده هایی که ارقام بالایی دارند، مشمول دریافت مالیات شوند، نه سپرده های اندکی که صاحبان آنها برای گذران امور زندگی، اندک پس انداز خود را به بانکها سپرده اند.


برنامه دولت دقیقا برای مالیات سپرده بانکی چیست؟

اکنون مقامات دولتی می‌گویند که از سه ماه قبل، کار ساماندهی اطلاعات سپرده های بانکی را آغاز کرده و جلساتی را هم با بانکهای دولتی و خصوصی داشته اند تا به یک جمع‌بندی و اجماع برای اخذ اطلاعات لازم از حساب‌های بانکی برسند. هر چه باشد، یکی از مخالفان اصلی اخذ مالیات از سپرده های بانکی، بانکها هستند که می‌ترسند، این موضوع برایشان دردسرساز شده و به خروج بیش از گذشته منابعشان بیانجامد. تمام اینها در شرایطی است که اکنون هم نظام بانکی با مشکل خروج سپرده‌ها مواجه است و همین امر هم سبب شده که هر طرحی در این رابطه با شک و تردیدهای خاص خود در نظام بانکی همراه باشد.

آنگونه که مقامات سازمان امور مالیاتی می‌گویند، قرار بر این است که از طریق بانکها، اطلاعات مربوط به سپرده‌ها به سازمان مالیاتی ارائه شود. علی رستم‌پور، مدیرکل سازمان امور مالیاتی در این رابطه می‌گوید که بانکها نگران اجرای ناهماهنگ این موضوع هستند و دغدغه دارند که مبادا برخی از بانکها اطلاعات سپرده ها را به سازمان مالیاتی ندهند و در مقابل، سپرده های بیشتری را جذب کرده و رقابتی نابرابر را رقم زنند؛ به همین دلیل، همه بانکها این نکته را مطرح می‌کنند که در صورت ارائه هماهنگ این اطلاعات به سازمان، مشکلی با اجرای این طرح ندارند.

وی می‌افزاید: در صورتی که فرآیند دریافت اطلاعات با مشارکت ناقص تعدادی از بانکها صورت گیرد، این بیم وجود دارد که سپرده‌ها از بانکهایی که با سازمان مالیاتی همکاری کرده‌اند، خارج شود.؛ این در حالی است که سازمان مالیاتی نیز به بانکها اعلام کرد بر اساس قانون، اگر قرار باشد اطلاعات سپرده‌ها از بانکها دریافت شود باید تمام اطلاعات بدون کم‌ و کاست به سازمان تحویل شود و اگر قرار باشد پالایشی هم صورت گیرد، توسط خود سازمان انجام می‌شود.

آن طور که از فهوای کلام مسئولان سازمان امور مالیاتی برمی‌آید، سپرده های بالای ۵۰۰ میلیون تومان در مرحله اول، مشمول دریافت مالیات می‌شوند و جای نگرانی برای سپرده‌گذاران خرد نیست. به همین دلیل اکنون سازمان امور مالیاتی، تفاهم نامه هایی را با بانکها طراحی کرده که بتواند بر مبنای آن، شرایط را برای اجرای موفق این طرح فراهم کرده و شاید هم تضامین لازم را بگیرد.


چه کسانی مشمول دریافت مالیات از سپرده هایشان می‌شوند؟

یک مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی در گفتگو با مهر گفت: دریافت سود از سپرده های بانکی هنوز به صورت جدی مطرح نشده است و هر اقدامی که قرار باشد انجام گیرد، باید تائید مجلس را داشته باشد.

وی می‌افزاید: قرار نیست که دریافت مالیات از سپرده های بانکی بدون هیچ مقدمه ای اجرایی شود، بلکه به طور قطع نظام بانکی و سازمان امور مالیاتی، به صورت شفاف برنامه خود را اعلام خواهند کرد. بنابراین مردم نگران نباشند.

به گفته این مقام مسئول، به طور قطع دریافت مالیات از سپرده های بانکی، مشمول سپرده های خرد که جنبه پس اندازی برای گذران زندگی را دارد، دریافت نخواهد شد.
https://akhbarbank.com/vdcjxtei.uqexxzsffu.html
مشاهده نظر مخاطبان
صاحبان سپرده که دارا ی وام میباشند و اقساط میپردازند چه؟
ایرانی
دوباره بازارهای موازی چون سکه،ارز،زمین،آپارتمان،باغشهر،دلالی،بهره بازاری و... به اوج خواهند رسید.
محمد
بااینکار اکثر سرمایه گزاران کلان به فکر انتقال سرمایه خود به کشور های همجوارودور خواهندافتاد.
بذارید به مرگ طبیعی بمیریم. فقط همین
Iran, Islamic Republic of
احسنت ..... ولی بعید میدونم ..
علی
هیچکس از پرداخت مالیات واهمه ندارد اگر مالیاتها جلوی چشم ملت و بصورت شفاف هزینه شود . متأسفانه نه درآمدهای نفت بصورت شفاف هزینه میشه و نه درآمدهای مالیاتی . این است که کسی دوست ندارد مالیات بدهد و فرار مالیاتی با استخدام حسابداران زبده ، در این امور ، امروز امریست رایج . همه در حال دزدی از هم هستیم و این تأسف باره
چه طور اقای روحانی گفته به حسابهای بانکی شخصی نباید سرک کشید
حمید
عزیز کجایی الان دور دومه اون مال دور اول بود تموم شد
اکبر
دولت بیشتر از اینکه تمرکز روی رونق اقتصادی و بهبود بخشیدن به وضع معیشت مردم باشد به فکر کسب درآمد مفت از اندوخته مردم است، جالب اینکه زما نی که مردم گرسنه هستند و ضرر میدهند باز هم دولت و اداره دارایی طلبکار مردم است.
بجای کیسه دوختن از پول مردم برای خود فکر ایجاد رونق اقتصادی با اون همه پول نفت گاز و مالیات باشید.
از حق مردم از جیب مردم واسه غیر ایرانی هزینه نکنید، بجای کسب درامد بیشتر برای خود فکر رفاه و ایجاد آسایش برای مردم باشید، حق این مردم به هیچکس روا نیست
مهران
Germany
گل گفتی
احمد
دمت گرم داداش
علی
کاملا حرف حق بدی عزیزم
اکبر اقا گل گفتی
نیما
Luxembourg
الان آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، بنگاههای عظیم اقتصادی »دولت با تفنگ« همه مالیاتاشونو دارن میدن دیگه؟ دولت زورش به مردم عادی میرسه فقط ...
عمو صمد
این دولتمردان فقط دنبال یه راهی هستند که این چندرقاز یارانه ای که میدن یه جوری از ملت بکنند
به فکر تورم سه رقمی هم نیستند.
میلاد
Romania
دولت و کشور ورشکسته اینم چند صباحی مانند کارتون رابین هود با مالیات از مردم گذراندید بعد چی حتما میایید داخل خانه ها از مبل و گاز و و.... هم مالیات میگیرید من که دارم سپرده ام را میبرم اکراین با سود 18 درصد بی دردسر زندگی مردم را بهم ریختید بجای جنگ با دنیا بفکر مردم بدبخت باشید کشتید ما رو با این کارهاتون سال 97 ورشکستگی کامل کشور و تورم 400 درصد
یاحق
بهمن
بازم دست میخوان بکنن تو جیب مردم.
اقتصاد
Romania
این طرح فعلا حالا حالاها نشدنی هست
اولا خیلی ها پولی که در حساب دارند مالیات آن را پرداخته اند و درآمد داشته اند مثل پیمانکاران مغازه دارها کارخانه داران و ... و عملا مجدد بخوان از سپرده آنها مالیات بگیرند نشدنی هست
دوما اقتصاد الان اینقدر بیمار و بانکها با دادن وامهای بیشمار اینقدر تشنه پول هستند که کوچکترین طرحی به خروج وسیع سپرده های بزرگ و متوسط به سمت ملک دلار و طلا و ... میشود که دچار تورم شدید در آن بخش میشود در هیچ جای دنیا از سپرده مالیات نمیگیرند هر چند در چند کشور انگشت شمار که تورم 0 درصد دارند سالیانه مبلغی کارمزد نگهداریپول میگیرند
در نتیجه اگر دولت اینکار را انجام بدهد دست به خود کشی اقتصادی زده با این همه تحریم
با سپاس
مظلوم
اینکار رو باید از سال ۵۷ اجرا میکردین نه حالا که بانکها جایی واسه سرمایه گذاری ندارن ودر مرحله بعدی احتمالا هر سپرده گذاری که قدش زیر ۱۶۰ باشه سپردش ظبط خواهد شد
طاسم
Iran, Islamic Republic of
بنده مهندس ناظر ساختمان هستم شیراز اشتباهی اظهارنامه مالیاتی صفر ردکردم برای 99...15 میلیون درآمد داشتم.خودم میدونستم مشمول مالیات نیستم..برداشتن 30 درصد یعنی 4/200 جریمم کردن !!!!! بعنوان کتمان حقیقت درآمدی... اولاً کتمان سهوی بوده... ثانی کدوم درآمد ۱۵ میلیون؟!!!!!!! ثالثا حقوقی سی درصد ه نه من ... رابعاً..سی درصد مالیات متعلقه جریمه نقدی میشن...کدوم متعلقه..مالیاتی بمن تعلق نمیگیره که بخان سی درصدش جریمه بکنن... اداره مالیات داره چکار می‌کنه به مردم دقیقاً...این ظلم نیست ...؟ بدبختی هیچی هم ندارم نه خونه ماشین ویلا باغ زمین موتور دوچرخه...هیچی ...هیچی آس و پاس ...غلط کردم درس خوندم... بورکینافاسو خونده بودم احترامم بیشتر بود تا اینجوری بخاد دولت تیغم بزنه ...میری هم اداره دارایی خیابان ساحلی میگن باید پرداخت کنی!!! دم شما گرم دولت تدبیر و امید.. زورشون به پولدارا نمیرسه یقه بیگناهان رو میگیرن....خرم آن روز که از این کشور ویران بروم
تازه ترین اخبار