۰
۲
دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۵
بین الملل/

ایران پس از تحریم، نوستالژی ها زنده می شوند

اخبار بانک: با لغو تحریم هایی که گریبانگیر ایران شده است شرکت های انرژی غربی اولین گروهی هستند که جذب ایران می شوند. ایران چهارمین ذخایر نفت جهان و دومین ذخایر گاز جهان را دارد.
ایران پس از تحریم، نوستالژی ها زنده می شوند
به گزارش خبرنگار «اخبار بانک»، نزداک گزارش داد؛ بلیط های با ارزش سرمایه گذاری در بازار نفت و گاز ایران به اندازه منابع طبیعی دیگر این کشور نظر سرمایه گذاران و مشاوران را جلب نکرده است: ایران جمعیتی حدود ۸۰ میلیون نفر دارد که دستشان از تجارت و معاملات جهانی در سال های اخیر کوتاه شده است.

ایرانی ها عاشق بیرون غذا خوردن، خرید کردن و مصرف کردن هستند و این میل برندهای داخلی و بین المللی را متوجه خود کرده است. در دنیای پس از تحریم علاوه بر هیدروکربن، نفت و گاز ایران می توان بازار جذابی باشد.

شاید در ابتدا شرکت های اروپایی از رقبای آمریکایی جلوتر باشند زیرا رژیم تحریمی اروپایی نسبت به ایران سبک تر بوده و نگرانی شرکت های آمریکایی در این زمینه بیشتر است.

اما گفته می شود برندهای آمریکایی برای ایرانی ها نوستالژیک تر هستند که در دراز مدت فرصت بهتر شرکت های آمریکایی در بازار ایران را نشان می دهد. خیلی از ایرانی ها از سوار شدن بیوک و کادیلاک خاطره دارند و هنوز بعد از ۳۷ سال به دستمال کاغذی می گویند کلینکس که برند تولیدی تگزاس بود.

در ایران کارت های اعتباری وجود دارد اما خبری از مسترکات، ویزا و امریکن اکسپرس نیست و بانک های خارجی فعالیت های بسیار محدودی در ایران دارند.

اگر بانک های خارجی به ایران بازگردند که البته یک پروسه آهسته خواهد بود استقراض و هزینه های صرف شده مصرف کنندگان می تواند رشد اقتصادی را افزایش دهد که خود باعث جلب توجه هرچه بیشتر سرمایه گذاران خواهد شد.

حتی در زمان بحران در سال ۲۰۱۲ ایرانی های ۷۷ میلیارد دلار برای خوراک، ۲۲ میلیارد دلار برای پوشاک و ۱۸.۵ میلیارد دلار برای گشت و گذار هزینه کردند.

بر اساس آخرین توافقات انجام شده جزئیات باید تا ۳۰ ماه ژوئن آماده شود. سپس تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا فقط در صورت پایبندی ایران به تعهداتش برداشته می شود و در غیر اینصورت بازگشت داده خواهند شد. این به معنای باقی ماندن ریسک های قانونی تجارت با ایران است.

در صورتی که سناریوی دوم رخ دهد سرمایه گذاری های انجام شده در ایران برای سرمایه گذاران ارزش تصور شده را نخواهند داشت.
البته ناگفته نماند که برخی از شرکت های خارجی در صنایع تحریم شده بخصوص شرکت های کالای مصرفی اروپایی علی رغم فشارهای زیاد در ایرن فعالیت داشته و موفق هم بوده اند.

مشارکت شرکت Danone در تولید آب معدنی دماوند بزرگترین برند آب معدنی ایرانی یکی از این نمونه ها است. این شرکت در سال ۲۰۱۲ سهام خود از ۴۰ درصد را به ۷۰ درصد افزایش داد.

با تمام این اوصاف تحریم هایی که سه سال پیش باعث جدایی ایران از سیستم مالی جهانی شد مشکلاتی بوجود آورده است.

برند مواد غذایی نستل دو سال پیش به دلیل مشکل خارج کردن پول از ایران وادار به کاهش فعالیت هایش شد. به گفته سخنگوی این شرکت در حال حاضر تعداد ۵۳۰ کارمند در ایران برای این شرکت فعالیت دارند که هدف سرمایه گذاری بلند مدت بوده است.

شرکت تلفن همراه آفریقایی MTN در سال ۲۰۰۵، ۴۹ درصد از سهام ایرانسل را خرید اما ضعف ریال به سوددهی این شرکت لطمه وارد کرد.

از طرفی هواپیمایی اتحاد اعلام کرد پروازهای سه بار در هفته ابوظبی به تهران را به پروازها هر روزه تغییر داده است.

این تصمیم به منظور بهره بردن از فرصت مسافرت های ایران-آمریکا با پیش بینی لغو تحریم ها صورت گرفت. پروازهای روزانه دسترسی ایرانیان به صدها شهر آمریکا را فراهم می کند.

همانطور که گفته شد تحریم های آمریکایی بسیار سختگیرانه تر از تحریم های اروپایی است. در عین حال برخی از شرکت های آمریکایی برای ورود به بازار ایران تلاش می کنند.

شرکت های ایرانی دبی قراردادهایی برای فروش لپ تاپ های HP در ایران دریافت کرده اند.

در مجموع به گفته وکلا و مسئولان شرکت ها محتمل ترین سناریو در لغو تحریم ها، ورود تدریجی و قابل توجه سرمایه های خارجی خواهد بود. کسانی که در گذشته فعالیتی در این بازار آسیایی نداشته اند برای تحقیق بازار، پیدا کردن شرکای داخلی و درک محیط قانونی به زمان نیاز دارند.

مهمان نوازی، گردشگری، تهیه و توزیع، مواد غذایی و معدن کاری ایران در چشم جهان از جذابیت ویژه ای برخوردار است. به گفته مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خصوصی واقع در دبی SOKOTRA توسعه در هر زمینه ای ممکن است تنها نیاز به تمرکز و پیدا کردن بهترین شرکای داخلی دارد.
https://akhbarbank.com/vdcjv8et.uqetvzsffu.html
مشاهده نظر مخاطبان
بعد لغو تحریم هم اتفاقی نمیوفته
میگن یارانه 10 برابر نمیشه، راسته مگه نه
تازه ترین اخبار