۰
۱۰
اخبار بانک: قائم مقام بانک مرکزی با اعلام این‌که دیر یا زود باید منتظر اقدامی اصلاحی و در راستای کاهش نرخ سود سپرده از سوی بانک‌ها بود، گفت که احتمال دارد کاهش نرخ سود سپرده تا قبل از اتمام سال اتفاق افتد، چرا که مسیر و جهت‌گیری در همین راستاست.
به گزارش اخبار بانک، به نظر می‌رسد که روزهای پایانی امسال آبستن اتفاقاتی تازه برای شبکه بانکی در حوزه سود باشد آنهم در شرایطی که روال سال‌های اخیر به گونه‌ای بود که سیاست‌گذار پولی ترجیح داده تصمیم‌گیری در این زمینه را به اوایل سال بعد منتقل کند. نمونه بارز آن کاهش نرخ سود بانکی در اردیبهشت‌ماه سال جاری و سال گذشته بود به‌طوری که در هر دو مورد با وجود تاکید بر کاهش سود در نیمه دوم سال ترجیح بر موکول شدن این موضوع به ابتدای سال بعد بود.

براین اساس نرخ سود سپرده که در اواخر سال ۱۳۹۲ با وجود قرار گرفتن تورم در روند کاهشی به طور مخربی بین بانک‌ها افزایشی شده و حتی تا مرز ۳۰ درصد هم پیش می‌رفت در اردیبهشت‌ماه سال گذشته ساماندهی شد و سود سالانه به ۲۲ درصد و روزشمار به ۱۰ درصد کاهش یافت.

همچنین در ابتدای امسال سود سپرده یکساله به ۲۰ درصد و سود تسهیلات تا ۲۴ درصد کاهش پیدا کرد تا بتواند تا اندازه‌ای به تورمی که تا ۱۵ درصد کاهش یافته بود نزدیک شود.

اما بعد از هیجان مجدد برای کاهش نرخ سود در نیمه دوم امسال و ادامه‌ی بررسی‌ها در شورای پول و اعتبار برای ساماندهی منطقی سود بانکی با ایجاد شرایط و زمینه های لازم، اخیرا برخی منابع آگاه در شبکه بانکی خبر دادند که بعید نیست بانک‌ها تا قبل از انتهای امسال در مورد کاهش نرخ سود تا مرز ۱۸ درصد تفاهم کرده و به مرحله‌ی اجرا برسد. موضوعی که البته در آخرین اظهارات قائم مقام بانک مرکزی مورد تایید قرار گرفته است.

کمیجانی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت درباره تایید و یا رد اخباری مبنی بر"احتمال کاهش نرخ سود بانکی تا قبل از اتمام سال جاری"، عنوان کرد که در حال حاضر این بحث در جلسات شورای پول و اعتبار مطرح شده و اخیرا هم در دستور کار شورا بوده است. در عین حال که در جلسه‌های آتی نیز گزارش‌های کارشناسی در این زمینه ارائه خواهد شد.

وی با اعلام این‌که تا پایان سال جاری خبرهای خوبی در حوزه سود بانکی خواهیم داشت، ادامه داد: در ادامه‌ آثار مثبتی که در کاهش نرخ سود بازار بین بانکی انجام شده، دیر یا زود باید منتظر باشیم که از سوی بانک‌ها اقدام اصلاحی و در راستای کاهش نرخ سود سپرده‌ها انجام شود.

قائم مقام بانک مرکزی تاکید کرد: احتمال دارد که تا پایان سال کاهش نرخ سود سپرده اتفاق افتد چرا که مسیر و جهت‌گیری در همین راستا است.

کمیجانی با اشاره به این‌که روند کاهشی نرخ سود که از پیش آغاز شده برای رسیدن به سطحی حوالی تورم کار مشکلی در پیش دارد، یادآور شد: اما انتظار براین است تا در شش ماه آینده نتیجه اجرای برنامه‌هایی که در این رابطه انجام شده در اصلاح سود مشاهده شود.

به گزارش ایسنا، در حالی در روز گذشته بانک مرکزی برای برگزاری مجمع عمومی این بانک میزبان رییس جمهور بود که روحانی به عنوان رییس مجمع ضمن اعلام درخواست‌هایی از شبکه بانکی کاهش نرخ سود و تناسب سازی آن با تورم را خواستار شده و مورد تاکید قرار داد که در این رابطه قائم مقام بانک مرکزی توضیحاتی ارائه کرد.

وی با اشاره به این‌که از نظر تئوریک رابطه تنگاتنگی بین سه نرخ تورم، سود بانکی و ارز وجود دارد، توضیح داد: در سطح اقتصاد کلان نرخ تورم معرف قیمت کالا و خدمات، نرخ ارز معرف ارزش پولی برحسب پول‌های جهان‌روا و خارجی در بازار و همچنین معرف معاملات تجاری و کالایی است. در این میان نرخ سود بانکی نیز بیانگر هزینه سرمایه و منابع مالی بوده که در اساس آنها نرخ تورم قرار دارد.

کمیجانی با بیان این‌که نرخ سود بانکی در واقع متاثر از نرخ تورم است، یادآور شد: این در حالی است که در خرداد‌ماه سال ۱۳۹۲ نرخ تورم در حدود ۴۴ و در مهرماه آن سال با قرار گرفتن در روند کاهشی به حدود ۴۰ درصد رسیده است، اما در ادامه با اجرای اقدامات سیاستی در حوزه مالی و پولی و ایجاد انضباط مالی در نهایت این نرخ کاهشی شده و در پایان سال به حدود ۳۴ درصد رسیده است.

این در حالی است که دولت توانست با سیاست‌های پولی و اعتباری که بانک مرکزی به اجرا درآورد به همراه اصلاح در بودجه سال ۱۳۹۲ و ساماندهی تامین مالی مسکن مهر به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل تورم از سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۳ بتواند این متغیر را کنترل کرده و اکنون به کمتر از ۱۳.۲ درصد برساند.

قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: پس در شرایطی که تورم کاهش یافته انتظار براین است که نرخ سود بانکی نیز همراه با آن کاهش پیدا کند، اما به هر حال به لحاظ فنی و تجربی نیز یکسری تعهداتی بر سر راه بانک‌ها وجود دارد که هزینه تمام شده منابع آنها را گران‌تر کرده و زمان لازم است تا بانک‌ها بتوانند از سپرده‌ها و منابع پرهزینه‌ای که در پیش دارند عبور کنند.

وی با بیان این که یادمان است که در اواخر سال ۱۳۹۲ و ابتدای سال ۱۳۹۳ چگونه بانک‌ها توانستند به مرور سپرده‌های چندساله با سود ۲۵ درصد را کنار گذاشته و به سمت سپرده‌های یکساله و روزشمار با سودهای مصوب شورای پول و اعتبار حرکت کنند، بنابراین تاکید رییس جمهور نیز بر این است که حدود دو سال که سپری شد برای کاهش نرخ سود و تناسب‌سازی آن با شرایط اقتصادی کافی است و باید در این زمینه اقدام کرد.

کمیجانی با اشاره به این‌که با اقداماتی که بانک مرکزی انجام داده و برنامه‌های اتخاذ شده در شورای پول و اعتبار توانستیم به ویژه در بازار بین بانکی حرکت گسترده‌ای انجام داده و نرخ سود را از ۲۹ درصد در فروردین‌ماه امسال به حدود ۱۹ درصد کاهش دهیم، بنابراین انتظار می‌رود نرخ سود بانکی نیز روند کاهشی را در پیش داشته باشد.

قائم مقام بانک مرکزی این را هم گفت که با نظارت جدی‌تری که از ماه‌های اخیر بر اجرای نرخ‌های مصوب در شبکه بانکی انجام شده در حال حاضر این نرخ‌ها به طور گسترده‌ای در حال اجرا است، اما به هر حال گاهی مشاهده می‌شود که در برخی شعب به ویژه در شهرستان‌ها این الزام رعایت نمی‌شود که البته این مورد نیز باید اصلاح شده و در چارچوب ضوابط بانک مرکزی باشد.
https://akhbarbank.com/vdcjoxex.uqevtzsffu.html
مشاهده نظر مخاطبان
محمد رئالی
چون جامعه ما بانک محوره کاهش نرخ سود نوعی بازی با تورم قلمداد میشود
وامم گیرنده بدبخت
Iran, Islamic Republic of
مسئولین محترم دولت وبانک مرکزی بیائیم مردانه عمل کنیم! در دولت کنونی ونظام فعلی مدعی هستیم دیگر! .مدعی هستید تورم کاهش یافته سود هم بایستی تعدیل شود مطلوب! بیائید نرخ سود مانده بدهی تسهیلات مشتریان را نیز با کاهش دستوری نرخ سود بانکی متناظر با ان تعدیل نمائید .یعنی چی !یعنی این! من با سپرده نمودن ووثیقه قراردادن مبلغ مثلا" 100 میلیون تومان به صورت قرض از دوستان امدم واز بانک 70 میلیون گرفتم .نرخ سود سپرده مثلا" 22 درصد بود ونرخ تسهیلات با فرمول جهانی متناظر با 32 درصد! حالا شما می اید نرخ سود بانکی سپرده را کاهش می دهید ومرا پیش وام دهنده دوست واشنا به خاطر وثیقه نمودن پولش وکاهش سود دریافتی شرمنده می کنید اما سود تسهیلات 70 میلیونی فیکس وثابت وهمان 32 درصد بوده وتا اخر می بایست مثلا" 5 یا 6 سال قسط انرا بپردازم ! بابا این انصافه ! ومردانگی!حالا که سود رو کاهش دادید بیائید سود تسهیلات را بر مانده بدهی کاهش تا با جبران ضرر وثیقه گذار بتوانیم از شرمندگی بیرون ائیم!.ادامه دارد
نظری
یکی نیست به این بگه اخه مرد حسابی این کجاش خبر خوبی برای مردم این یه خبر خوبی برای شما هاست اگه می خواهید خبر خوب به مردم بدهید بیاهید مدارس را رایگان کونید بیمه را رایگان بکنید حقوقها را دو برابر کنید و صدها خدمات دیگر که می توانید به این مردم بکنید ولی نمی کنید وتنها هدفهتان نابود کردن سرمایه های غشر ضعیف ومتوسط جامعه است
MOJTABA
خبر خیلی هم بد بود.
United States
دوستان ظاهرا به محتوی صحبت اقای کمیجانی عنایت نداشتند اولا کاهش نرخ سود به منزله جلوگیری از انباشت پول در بانکها یا به عبارتی جلوگیری از عرضه پول انهم بلحاظ عدم تقاضا انهم بلحاظ بالابودن نرخ بهره بانکی که بدلیل بالا بودن قیمت تمام شده پول در بانکها میباشد و یقینا این سیاست میتواند در گردش نقدینگی و تحرک اقتصادی موثر باشد و این خبر بسیار خوبی است امیدوارم که بخوبی مدیریت شود
محسن
بله شما کار دارید یا کارمند هستید برای شما عالیه
خبرهای خوب مسخره در آوردی اخباربانک کاهش سود کجاش خبر خوبه جز اینکه بعضی ها با رانت و دلالی تسهیلات میگیرن ودیگه پس نمیدن.این وسط فقط سپرده گزاران بی نسیب میمونند.
نکته بین
با سلام.فقط اینو میدونم که اگه نرخ سود پایین بیاد بازم پولها از بانکها بیرون میادو گرونی شروع میشه سرمایه دارها به آرزوشون میرسنو مردمو بانکها میشن
حصاری
Romania
با سلام ما ملت که نفهمیدیم چطوری این دولتیها حساب و کتاب میکنند و میگن نرخ تورم روی کاغذ کاهش یافته در صورتیکه ما با اقتصاد خودمان بررسی و ورنداز میکنیم میبینیم که قیمت هر چیزیکه بالا رفته وبالاتر و پایین نیامده و میزان درآمد ملت هم ثابت بوده ملتو میگم نه سرمایه دارها و وزیر و وکیل ها رو حالا اینها میگن تورم کاهش یافته شاید کشور همسایه رو میگن.
محمد
با این کارضرربزرگی به بانکها میزنید هیچ کس نمیاد بانرخ سود پایین سپرده کند مجبور به برداشتن پول میشه بعد بیایید نگاه کنید چقد ضرربه بانکها ومردم زدید جوجه رواخر پاییز میشمارند بچرخ تا بچرخیم بانک مرکزی بااین کاریکی یکی بانکها ورشگسته میشن که الان هم هست بابا با عقل درایت جلو بروید باکم کردن سود هیچی درست نمیشه بدتر هم میشه هنوز هشت ماه سودبانکی رو کم کردین ببینین چی به روزگار مردم اوردین
تازه ترین اخبار