۰
اخبار بانک: جدیدترین آمار اقتصادی بانک مرکزی از کاهش بدهی بانک‌ها به این بانک و افزایش 34 درصدی سرمایه‌گذاری‌های مدت‌دار نزد بانک‌ها حکایت دارد. این گزارش نشان می‌دهد با توجه به تمامی مشکلاتی که برای اقتصاد وجود داشته و رکود در کشور گسترده شده، هدفگذاری و نشانه‌روی‌ها برای خروج از رکود انجام‌شده هرچند که راه دشواری برای گذار درپیش است. کاهش ارزش معاملات بازار سهام و فروش نرفتن اوراق مشارکت منتشرشده نیز نشان‌دهنده همین امر است.
افزایش 34 درصدی سپرده‌های مدت‌دار در کشور
به گزارش اخبار بانک، نگاهی به آمار کلی مندرج در این نشریه نشان می‌دهد که نقدینگی در اسفندماه 94 به رقم 10172.9 هزارمیلیارد ریال رسید که نسبت به‌ سال قبل از آن (93) 30 درصد رشد نشان می‌دهد.

حجم پول نیز در این مدت ١٣٦٧,١‌ هزار‌میلیارد ریال بوده که نسبت به ‌سال ٩٣ برابر ١٣.٢‌ درصد رشد را تجربه کرده است، ضمن آن‌که میزان شبه‌پول نیز در این مدت ٨٨٠٥.٨‌ هزار‌میلیارد ریال بوده که رشد ٣٤.٢‌ درصدی را نشان می‌دهد. نگاهی به خالص دارایی‌ها و بدهی‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در این مدت حکایت از آن دارد که در مدت یادشده مجموع دارایی بانک‌ها به رقم ٢٠٤٠٢,٨‌هزار‌میلیارد ریال رسیده است که رشد ٢٥.٢‌درصدی را نسبت به ‌سال ٩٣ نشان می‌دهد.

این دارایی‌ها شامل دارایی خارجی، اسکنان و مسکوک، سپرده‌های قانونی و دیداری نزد بانک مرکزی، بدهی بخش دولتی اعم از دولت و شرکت‌های دولتی، بدهی بخش غیردولتی و سایر دارایی بانک‌هاست. آمار این بخش نشان می‌دهد که بدهی‌های بخش دولتی به رقم ١٢١٨,٣‌ هزار‌میلیارد ریال رسیده که ١١٩١.٣‌ هزار‌میلیارد ریال آن که مربوط به دولت بوده، ١٨.٦‌ درصد رشد داشته و ٢٧‌هزار‌میلیارد ریال آن مربوط به شرکت‌ها و موسسات دولتی است که در این بخش شاهد کاهش ٢٣.٩‌ درصدی نسبت به ‌سال ٩٣ هستیم.
درباره بدهی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی نیز این آمار نشان می‌دهد سپرده‌های بخش غیردولتی به رقم ٩٨٠٠,٩‌ هزار‌میلیارد ریال رسیده که رشد ٣١.٢‌ درصدی را نسبت به ‌سال ٩٣ نشان می‌دهد.

سهم سرمایه‌گذاری مدت‌دار از این بخش ٨١٨٧,٤‌ هزار‌میلیارد ریال و بخش قرض‌الحسنه ٤٦٩.٨‌ هزار‌میلیارد ریال است که به ترتیب ٣٤.٢‌ درصد و ٢٠.٢‌ درصد رشد را نشان می‌دهد.
بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز به رقم ٨٣٦,١‌ هزار میلیارد ریال رسیده که کاهش ٢.٦‌ درصدی را نشان می‌دهد که ١٦.٦‌ درصد آن مربوط به بانک‌های تجاری، ٦٨.٥‌ درصد مربوط به بانک‌های تخصصی و ١٤.٩‌ درصد مربوط به بانک‌های غیردولتی است.

بازار سرمایه، کاهش ارزش معاملات

بازار سرمایه در‌ سال ٩٤ هم روزهای پر از تنشی را پشت سر گذاشته است. یعنی با وجود رشد ٢٨,٣‌درصدی شاخص کل و دیگر شاخص‌های بازار سرمایه نسبت به ‌سال گذشته اما ارزش معاملات بازار سرمایه در‌ سال ٩٤ نسبت به‌ سال گذشته چیزی حدود ١٢.٧‌درصد کاهش داشته است. گرچه ارزش کل بازار درهمین مدت ٢٢.٤‌ درصد نسبت به ‌سال گذشته افزایش داشته است.البته یک نکته مهم دیگر هم وجود داشته که در‌ سال ٩٤ نسبت به ‌سال ٩٣ بیشتر شاخص‌های بازار سهام رشد مثبت داشته‌اند، حتی تعداد شرکت‌های واردشده به بورس هم افزایش داشته است. شاخص دیگر تعداد سهام معامله شده نیز در ‌سال ٩٤ نسبت به ‌سال قبل حدود ٣٧.٩‌ درصد افزایش داشته است. کل اوراق مشارکت منتشرشده در‌ سال ٩٤ حدود ١٠٨٢٣٩.١‌ میلیارد ریال است که چیزی نزدیک به ٤٩٦٣٩.٤‌ میلیارد ریال آن به فروش رفته است.

براساس همین گزارش ۴۳۳ هزار‌میلیارد تومان صرف هزینه‌های جاری و ۷۹ هزار‌میلیارد تومان هم صرف هزینه‌های عمرانی شد. هزینه‌های جاری دولت در‌ سال ٩٤ به ١٧٠‌هزارو٦٨٨‌میلیارد تومان رسید که حدود ٧ هزار‌میلیارد تومان از بودجه مصوب بیشتر است و رشد ١٨,٧ درصدی نسبت به بودجه جاری ‌سال ٩٣ را نشان می‌دهد.

هزینه‌های جاری دولت در سال‌های ٩٢، ١١٩ هزار و ٧٦٤‌ میلیارد تومان و ‌سال ٩٣ هم ١٤٣ هزار و ٨٣١‌ میلیارد تومان بوده است. رشد هزینه‌های جاری دولت در‌ سال ٩٣ نیز ٢٠‌ درصد بوده است.هزینه جاری ١٧٠ هزار‌میلیارد تومانی دولت در ‌سال ٩٤ درحالی است که درآمد دولت در این ‌سال تنها ١١٢ هزار‌میلیارد تومان بوده که ٧٩ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی و ٣٣ هزار‌میلیارد تومان سایر درآمدها بوده است. دولت در ‌سال گذشته برای جبران کمبود درآمدهای خود، ٦٧ هزار‌میلیارد تومان از درآمد نفت برداشت کرده است. درحالی طی سه‌سال گذشته ٤٣٣ هزار‌میلیارد تومان صرف هزینه‌های جاری دولت شده که در این مدت تنها ٧٩ هزار‌میلیارد تومان به پروژه‌های عمرانی پرداخت شده که سهم ٥,٥ برابری هزینه‌های جاری نسبت به عمرانی را نشان می‌دهد.

 بودجه عمرانی دولت در ‌سال ٩٤ به ٢٧ هزار‌میلیارد تومان رسید که ٢٠ هزار‌میلیارد تومان از بودجه مصوب ٤٧ هزار میلیارد تومانی ‌سال گذشته کمتر است و بودجه عمرانی ‌سال گذشته ٧,٥‌ درصد از بودجه عمرانی ‌سال ٩٣ هم کمتر شد. بودجه عمرانی دولت در سال‌های ٩٢، ٢٢ هزار میلیارد تومان و ‌سال ٩٣، حدود ٣٠ هزار‌ میلیارد تومان شده بود.
https://akhbarbank.com/vdcji8ex.uqexizsffu.html
تازه ترین اخبار