۰
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۸
همزمان با افزايش نرخ بهره در روسيه

اقدامات وحشت زده بانک های مرکزی دنيا فایده ای دارد؟

اخبار بانك: افزایش غیرمنتظره نرخ بهره توسط بانکی مرکزی روسیه باعث بحث تحلیل گران بر سر امکان تاثیر بسزای حرکات "وحشت زده" مقامات شده است.
اقدامات وحشت زده بانک های مرکزی دنيا فایده ای دارد؟
به گزارش خبرنگار «اخبار بانك»، روز گذشته روسیه طی یک نشست فوری شبانه اقدام به افزایش نرخ بهره کرد. اما روسیه تنها بازار نوظهوری نیست که چنین تغییر سیاست عجولانه ای در پیش می گیرد.
 
در ماه ژانویه ترکیه یکشبه افزایش چشمگیری در نرخ وام دهی از ۷.۷۵ درصد تا ۱۲ درصد داشت. این حرکت برای دفاع از ارز تحت فشار ترکیه انجام شد و برای چندین ماه به داد لیره رسید که اخیراً به دلیل تقلای بازارهای نوظهور به کمترین نرخ مبادله در برابر دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است. 

کریستین شولز اقتصاددان ارشد بانک برنبرگ به CNBC گفت: افزایش نرخ ترکیه ممکن است بطور کامل در بحران ارز این کشور رخنه نکرده باشد اما به کاهش ارزش لیره نظم داد. نمونه دیگر، بانک مرکزی هند است که در سال ۲۰۱۳ زیر پای روپیه ایستاد و مانع سقوط آن شد. 

به گفته شولز افزایش نرخ بهره شتابزده می تواند از نظر تکنیکی تا حدی مانع سقوط ارزش شود که بدون آن، شرایط به مراتب بدتری داشت. 

وی افزود: "این افزایش نرخ فوری باید معتبر یعنی پایدار و در یک دوره زمانی همراه با دیگر اقدامات نظیر اصلاحات اقتصادی صورت بگیرد." 

برای دیدن اقدامات ناموفق از این دست باید کتاب تاریخ را تا صفحه دهه ۱۹۹۰ به عقب ورق زد. در تاریخ ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۲ معروف به "چهارشنبه سیاه" بانک مرکزی انگلستان در حال دستپاچگی نرخ بهره را از ۱۰ تا ۱۲ درصد بالا برد و قول افزایش تا ۱۵ درصد داد تا اعتماد سرمایه داران را جلب کند. اما هرگز عملی نشد. 

به گفته باب پارکر مشاور ارشد بانک کردیت سوئیس، این بهترین نمونه افزایش نرخ بهره ای است که موفق نبود و نباید به تنهایی اجرا می شد. اقدامات دیگری نظیر مداخله در نرخ مبادله ارزی، محدودیت جریان سرمایه و تغییرات اقتصاد کلان نیز باید همراه آن باشد. 

وی نیاز به تغییر جریان سرمایه را لازمه اقدامات روسیه اعلام کرد.
CNBC
https://akhbarbank.com/vdcizpar.t1a352bcct.html
تازه ترین اخبار