۰
يکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۳
بین الملل/

بانک HSBC هشدار داد: تایتانیک اقتصاد جهان غرق می شود

اخبار بانک: اقتصاد جهان به یک اقیانوس پیمای بدون قایق نجات تشبیه شده است.
بانک HSBC هشدار داد: تایتانیک اقتصاد جهان غرق می شود
به گزارش خبرنگار «اخبار بانک»، استفان کینگ اقتصاددان ارشد سومین بانک بزرگ جهان HSBC اقتصاد جهان را به کشتی تایتانیک تشبیه کرده است. وی در یادداشتی خطاب به مشتریان نوشت "ما علت سقوط بعدی را نمی دانیم اما می توانیم بگوییم در صورت برخورد با یک کوه یخ قایق نجات کافی برای نجات نیست."

در ماه های اخیر هشدارهایی در مورد از راه رسیدن رکود اقتصادی دیگر به گوش می رسد و گفته می شود دولت ها توانایی یا ذخایر مقاومت اقتصادی مثل سال ۲۰۰۸ را ندارند.

از زمان بحران مالی بزرگ، بدهی جهانی ۴۰ درصد افزایش یافته است بطوریکه اکنون در سطح جهانی ۲۰۰ تریلیون دلار بدهی وجود دارد که تقریباً سه برابر اندازه اقتصاد جهان است و قطعاً یک ماجرای تایتانیک اقتصادی برای سیاست گذاران خواهد بود.

گفته می شود ما بیش از رکودی که شش سال پیش تمام شد به رکود بعدی نزدیک هستیم. در آن زمان بدهی غیرقابل پرداخت جهانی زیادی وجود داشت (که در شش سال گذشته ۲۵درصد افزایش یافته است) و اقتصاد آمریکا به دلیل چاپ اسکناس در جهت کمک به رشد اقتصاد دچار رکود شد. در حقیقت رشد بعد از رکود اقتصادی در هیچ زمانی به اندازه زمان حاضر کم نبوده است. این ضعف باعث می شود سیاست گذاران در رویایی با بحران بعدی دست و پا بسته باشند.

"در حالی که بهبودهای قبلی اقتصادی سیاست گذاران پولی و مالی را مجهز می ساخت این دوره بهبود هم در آمریکا و هم در دیگر نقاط جهان، با فراهم نشدن مهمات لازم از دیگر دوران ها متمایز است. محرک اقتصادی سنتی اکنون بطور کامل اجرا شده است.
چهار مشکل اصلی مطرح شده در این گزارش به قرار زیر است:
حباب سهام می تواند با افزایش دستمزدها سود شرکتی را پایین بیاورد در نتیجه کاهش اعتماد مشتری ایجاد مشکلات اقتصادی کند.
صندوق های بازنشستگی و شرکت های بیمه نمی توانند برای اجرای تعهدات آینده خود نقدینگی داشته باشند که می تواند باعث نقد کردن دارایی هایی آنها شده و در محیطی با کاهش تقاضا فروش از سر هراس در ابعاد گسترده و افت قیمت دارایی را به همراه داشته باشد.

رکود در چین بانک مردم چین را وادار به پایین آوردن ارزش یوان می کند که باعث افزایش ارزش دلار و تضعیف صادرات آمریکا می شود. نرخ بهره اصلی بانک فدرال هم ۰.۲۵ درصد است بنابراین هیچ ابزاری برای کنار آمدن با این موقعیت در دست ندارد. در نتیجه آمریکا وارد رکود اقتصادی می شود.

از طرفی چنانچه بانک فدرال آمریکا در افزایش نرخ بهره تعجیل کند ماهیت شکننده بهبود در معرض خطر قرار می گیرد. در این شرایط نه دولت، نه شرکت ها و نه خانوراها توان هزینه های پرداخت بدهی با نرخ بهره بالاتر را ندارند.

کینگ در اینکه سیاست گذاران قادر به کنار آمدن با بحران اقتصادی بعدی باشند تردید زیادی دارد. از دید اقتصاددان ارشد بانک HSBC طلا قایق نجات بالقوه ای برای محافظت در برابر رکود اقتصادی تایتانیکی نیست. اگرچه به تازگی تیم فلزات قیمتی این بانک چشم اندازهای دراز مدت خوبی برای طلا پیش بینی می کنند.

تحلیل گر فلزات قیمتی این بانک در واکنش به هشدار اقتصاددان ارشد می گوید هر یک از سناریوهای استفان کینگ به نفع شمش طلا خواهد بود.
Zero Hedge
https://akhbarbank.com/vdciz3ap.t1app2bcct.html
تازه ترین اخبار