۰
۱۸
شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۳

احتمال کاهش دوباره نرخ سود

اخبار بانک: بزودی بانک‌ها تصمیمات تازه‌ای را درباره کاهش دوباره نرخ سود بانکی خواهند گرفت و اینبار خود بانکداران در اینباره پیشقدم شده‌اند؛ اما برخی کارشناسان معتقدند زمینه کاهش نرخ سود فراهم نیست.
به گزارش اخبار بانک به نقل از مهر، بانک ها قرار است تا دو هفته آینده درباره کاهش نرخ سود بانکی تصمیم گیری کنند. این بار باز هم کاهش نرخ سود بانکی در دستور کار قرار گرفته است، برخی از بانکی ها می گویند که امکان کاهش نرخ سود بانکی تا ۱۶ درصد هم با توجه به کاهش نرخ تورم وجود دارد.

از سوی دیگر برخی از کارشناسان اقتصادی مطرح می کنند که سیستم بانکی امکان کاهش دوباره نرخ سود را ندارد و شرایط برای این امر فراهم نیست و اگر چنین کاری صوررت گیرد، به نفع سپرده گذاران و تسهیلات گیرندگان نیست، بلکه به نفع خود بانکداران است.

همیشه این بانکداران بودند که در مقابل کاهش نرخ سود بانکی مقاومت می کردند اما این بار پیشقدم شده اند که نرخ سود را حداقل دو درصد دیگر کاهش دهند و بانک مرکزی هم به نظر می رسد که از آنها حمایت می کند.

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره سیاست کاهش نرخ سود بانکی گفت: بانک مرکزی تا رسیدن به نرخ تورم سیاست کاهش نرخ سود را دنبال می کند. نرخی که برای بانک مرکزی قابل قبول است، نزدیک به نرخ تورم است.

رئیس شورای پول و اعتبار افزود: الان هنوز این نرخ با تورم فاصله زیادی دارد، ضمن اینکه سیاست کاهش نرخ سود بانکی از اهداف اصلی بانک مرکزی است و همچنان ادامه دارد.

سیدبهاء‌الدین حسینی هاشمی در گفتگو با مهر درباره این موضوع گفت: در حال حاضر سیاست کاهش نرخ سود بانکی دستوری است. زمانی می‌توان گفت که تعیین نرخ سود دستوری نیست که این نرخ از نرخ بازار تبعیت کند، این در حالی است که هم‌اکنون نرخ تمام شده در بازار آزاد در کنار بازار بانکی ۴۰ درصد است.

وی ادامه داد: در این حالت چگونه می‌توان نرخ سود در یک بازار رسمی را ۱۵ درصد تعیین کرد، در حالی که همه پول‌ها به سمت بازار آزاد شیفت می‌کند؛ لذا کاهش دستوری نرخ سود بانکی فقط به نفع بانک‌ها و سهامداران آنهاست.

مدیرعامل اسبق بانک‌های صادرات و سرمایه گفت: از طرف دیگر منافعی عاید استفاده‌کنندگان از تسهیلات یا واحدهای اقتصادی که مورد نظر سیاستگذاران اقتصادی است، نخواهد شد.

نرخ تمام شده پول چقدر است؟


وی خاطرنشان کرد: در این حالت و به طرق مختلف ممکن است که بانکداران نرخ سود را ۲۰ تا ۲۲ درصد مثلا اعلام کنند، اما با سپرده‌گذاری در حساب‌های قرض‌الحسنه به اشکال مختلف قیمت تمام شده پول ۲۸-۲۷ الی ۳۰ درصد تمام خواهد شد.

هاشمی گفت: لذا زمانی ما می‌توانیم این سیاست‌ها را اعمال کنیم که با مازاد عرضه پول مواجه باشیم، به عبارت دیگر پولی که بانک‌ها دریافت کرده‌‌اند، نتوانند تمام آن را مصرف کنند، این در حالی است که همه پول بانک‌ها مصرف شده، بر این اساس کاهش نرخ سود چه معنایی خواهد داشت.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه امکان کاهش نرخ سود وجود ندارد، گفت: روند کاهشی نرخ سود قطعا به رشد و توسعه  اقتصادی کمک می‌کند. یکی از پارامترهایی که به کاهش نرخ سود کمک می‌کند، نرخ تورم است. نرخ تورم در حال حاضر کاهش یافته اما الزاما قرار نیست نرخ سود هم کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه کاهش نرخ سود بستگی به پارامترهای مختلفی دارد، افزود: باید تعادل در بازار پول برقرار باشد، یعنی تقاضا برای عرضه و تقاضای پول در حد تعادلی باشد، اما از آنجا که سیستم بانکی‌مان دسترسی به منابع بین‌المللی ندارد و بخش زیادی از منابعش چه در بخش دولتی و چه خصوصی مصرف شده،

حسینی هاشمی تصریح کرد: در عین حال ساختار بازار سرمایه ما نیز خوب و مناسب نیست، لذا منابع قابل تصرف وام‌دهی در حداقل خود قرار دارد، ولی تقاضا به شدت افزایش یافته، به طوری که برآورد می‌شود تقاضا برای پول از سیستم بانکی در بازار رسمی دو برابر میزان عرضه است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی این میزان دو برابر باشد قطعا نرخ سود کاهش پیدا نخواهد کرد، چون کاهش نرخ سود تکافوی عرضه و تقاضا را نمی‌کند و به همین دلیل بالاتر خواهد بود. در عین حال اگر سیاست کاهش نرخ سود دستوری باشد، به ضرر سپرده‌گذاران و از طرف دیگر به نفع خود بانک‌هاست.

احمد طاهری بهبهانی مدیرعامل بانک سامان نیز در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه نرخ سود به صورت دستوری تعیین نمی‌شود و تعیین آن در حال حاضر در اختیار کانون بانک‌های خصوصی و شورای عالی بانک‌های دولتی قرار دارد، گفت: نرخ سود به زودی تعیین خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر کانون بانک‌های خصوصی و شورای عالی بانک‌های دولتی در حال مطالعه بر روی این موضوع هستند. مدیران عامل بانک‌ها هم مطالعاتی در این باره دارند و امیدواریم طی یکی دو هفته آینده نتایج اعلام شود.
https://akhbarbank.com/vdciwya5.t1apu2bcct.html
مشاهده نظر مخاطبان
سپرده گزار
هر روز یک حرف جدید از ادمهای جدید..بر این تبل بکوبید..مردم سزاوار اینهمه ازار نیستند به خدا
حسین
ادمهای جدید کدوم ادمهای جدید بعضی از مسئولین سالهاست زندگی معمولی را تجربه نکرده اند.اصلا تورم را به معنای واقعی فراموش کرده اند.اگه تورم نیست چرا حقوق کارمندان دولت را افزایش می دهید مگر بقیه مردم ادم نیستند
Iran, Islamic Republic of
دوستان کاهش نرخ سود یعنی خروج پول و نقدینگی از بانکها اشکالی نداره بذار به خیال خودشون که تورم دارن تک نرخی میکنن سود رو هم پایین بیارن
برای درک واقعیت یک سری به بانکها بزنید مثلا بانک سپه من چندی پیش یه چک مبلغ بالا نقد کردم چنان اسرار میکردن که بیا سپرده بانکی با کارت با سود فلان مقدار برات باز کنیم
حالا شما برید امتحان کنید و بگذارید مسئولان ما همچنان ادامه دهند
و نتیجه کار هم طولی نمیکشد مشخص میشود
اقتصاددان
فقط قیمت برنج را نگاه کنید امسال از 10 هزار تومان شده 13 هزارو پانصد تومان یعنی 35 درصد افزایش . قیمت گوشت گاو از 27 هزار تومان شده 38 هزار تومان یعنی 40 درصد افزایش کرایه خانه ها همگی 25 تا 30 درصد افزایش و رهن ها را پس میدهند و طلب کرایه دارند . هر چی را میبینم 25 تا 40 درصد افزایش داشته حالا چطور دوستان میگویند 12 درصد من نمیدانم . واقعا خجالت داره . راستی آقای سیف بعد از 3 سال فهمیدی چند حقوق میگیری من میدانم و دیدم فیشتان را 75 م تومان
چی بگه ادم
Iran, Islamic Republic of
مسلمان نباید بداند برای کاری که انجام می دهد چقدر دارد حقوق میگیرد تا خدای نکرده کم وزیاد نباشد. رئیس بانک مرکزی کشور میگه نمیدانم چقدر حقوق واقعا ادم می ماند چه بگوید
اشکان
اخبار بانک در درگاه عدل الهی پاسخگو هستید اگر متن من را نگذارید

فارس از بازار کالاهای اساسی در آستانه ماه مبارک رمضان گزارش می‌دهد
افزایش ۲۰ تا ۴۰ درصدی قیمت برخی کالاهای اساسی/ سفره‌ افطاری مردم باز هم آب می‌رود
گزارش‌های میدانی خبرگزاری فارس از سطح بازار نشان می‌دهد، کالاهایی همچون خرما،‌ حبوبات و مرغ که در شمار کالای پرمصرف اساسی در ماه مبارک رمضان محسوب می‌شود، افزایش ۲۰ تا ۴۰ درصدی داشته است.


این متن را همیت الان خبر گزاری فارس نیوز گذاشته است . بانک مردم چرا شما همچین گزارشاتی تهیه نمیکنید و تورم واقعی را اعلام نمیکنید . گزارش اقتصاد داه کاملا درست هست . متسفم که عام مردم از شما سایت تخصصی بیشتر میفهمند مسایل را الان تورم ولقعی حدافل 30 درصد میباشد همه چیز وحشتناک در این ماه بالا رفته است .
حسن
خدا وکیلی اگر تورم کم شده است سود را کم کنید واگر تورم زیاد شد سود را زیاد کنیدشما را قسم دادم بخاطر اینکه بدانید مردم در ارتباط با تورم نابینا نیستند و میزان تورم را لمس می کنند.
مصطفی
خدا وکیلی ! خیلی آدم دل پاکی هستی .
سهراب
اگه تورم کم شده پس چرا روزانه ریال در حال از دست دادن ارزش خودش هست و تمامی ارزا بصورت روزانه در حال گرونتر شدن هستن؟مگه جناب طیب نیا نگفتن با کاهش نرخ تورم تمامی متغیرهای اسمی از جمله نرخ سود و نرخ ارز باید کاهش پیدا کنن؟؟!!پس چرا فقط نرخ سود در حال کم شدن هست؟
مردم رو چی فرض کردین؟!
مصطفی
مردم رو تراکتور فرض کردند.
بوشهری
این کشور دیگه کشور بشو نیست.....
Iran, Islamic Republic of
اینجا تورمی که دولتی ها براساس مواد غذایی میگن تورم واقعی نیستش.دولت باسرکوبقیمت‌ها وایجاد رکودشدید فقط بدنبال فرافکنی است وهرکجادولت مداخله کرده آثارمخربش بیشتربوده
محمد رئالی
کاهش بی رویه تورم بی رویه میاره امتحانش مجانیه
محمد رئالی
کاهش بی جای نرخ سود تورم و رکود به جای میگذارد
بابا فارسى حرف بزن ! ببينيم چى ميگى !!!
کاهش تورم خیالی دستاویزی برای فشار بیشتر به سپرده گزاران بانکی است تا سپرده های خود را راهی بازار خراب ورکودی ایجاد شده وبخش مسکن کنند .چرا دولت برای کاهش سود تسهیلات بانکهای خود تلاشی نمیکند!
سپردهگذار كلان
Russian Federation
من ميليارديها تومان پول وارد كشور كردم و سپرده در بانكهاي ايران گذاشته ام و دوستان زيادي مثل من هستند . در صورت پايين آمدن سود سپرده پولها از بانك و از ايران خارج مي شود.
رضا
کاهش غیر منطقی سود یعنی بی ارزش شدن ریال وکاهش قدرت خرید میلیونها نفر از مردم که از این راه حداقل میلیونها نفر کمک خرج زندگیشان است که همین کار هم رکود بجا مگزارد چون دیگر مردم قدرت خرید ندارند وهم تورم چون ارزش پوا
ل شدیدن سقوط میکند اقایان این حساب دو دو تا چهار تاست برای درک این موضوع فقط کافیست فیش حقوقی شما را با ما عوض کنید ولو برای دو ماه تا بفهمید ما مردم چی می کشیم درضمن اگه بهانتون راه افتادن تولید وکاهش تورم اینراهش نیست که دها میلیون نفر را زیر پاتون له کنید در ضمن همه مردم سرمایه دار مغازه دار وکاسب وبساز بفروش نیستند که وضع شان خوب باشد اینو بفهمید خواهشن
تازه ترین اخبار