۰
۱۳
اخبار بانک: ساماندهی موسسات مالی و اعتباری با هدف زمینه سازی برای نظارت بیشتر، از مباحث قدیمی بانک مرکزی است که از سال ها پیش پیگیری و هر مقطع، به شیوه ای از سوی رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد.
فشار بانک مرکزی به موسسات مالی قانون محور/ قانون گریزها در حاشیه
بهمن موسوی: ساماندهی موسسات مالی و اعتباری با هدف زمینه سازی برای نظارت بیشتر، از مباحث قدیمی بانک مرکزی است که از سال ها پیش پیگیری و هر مقطع، به شیوه ای از سوی رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد.

این که تمرکز بر روی این نهادهای پولی حتماً احساس ضرورت برای نظارت افزون تر بر عملکرد آنان بوده و یا اینکه تحت فشار بانک ها، طرح تحمیل و اجرای پرشتاب آن نیز مورد تاکید قرار دارد، قابل تامل و نیازمند بررسی است.

اما آنچه که هم اکنون باید برای علاقه مندان و منادیان اهمیت توجه به چرخش و جذب و کارکرد پول در جامعه ایران، باید شفاف سازی شود و دلسوزان حوزه اقتصادی درباره باید و نبایدهای آن به داده های درستی دست یابند، رویکرد بانک مرکزی به این مقوله مهم است.

بانک مرکزی معتقد است بخش قابل توجهی از نقدینگی مردم در خزانه موسسات مالی و اعتباری انباشته شده و این اعداد درشت باید هم از حیث سوق آنها به سمت مصارف درست و هم از لحاظ جهت گیری موسسات به بخش های اثرگذار در اقتصاد مورد توجه قرار گیرد.

اعتقاد سومی هم در بانک مرکزی وجود دارد که در مصاحبه ها و گفته های مدیران ارشد آن منعکس است، آنها می گویند: باید از اصل سپرده های موجود به خوبی صیانت و دارایی مردم را از خطر دور نگه داشت.

با این صورت مسأله، حق با بانک مرکزی است و مواردی که بدان اشاره و اصرار دارد نیز مردم پسند و برخوردار از صورت و سیرت منطقی است، اما مشکل در حل این مسئله است، یعنی آیا در نگاه و سیاست گذاری بانک مرکزی، بین آنهایی که قانون و قواعد را کاملاً رعایت کرده اند و موسساتی که اعتنایی به بخشنامه ها و دستورالعمل های این بانک ندارند، تفکیک قایل هستند؟

آیا تلاش موسسات منضبط و برخوردار از کارکرد منطبق با سیاست های بانک مرکزی، در مقایسه با مجموعه هایی که اصلاً توجهی به سخنان، متولیان نظام پولی کشور ندارند، مورد توجه و دقت، هست؟

آیا برای موسساتی که برای تامین سپرده قانونی نزد بانک مرکزی به آب و آتش می زنند و موسساتی که اصلاً به این مهم نمی اندیشند، تفاوتی قایل هستند؟

شواهد تایید می کند که این گونه نیست، آنچه از رفتار مدیران بانک مرکزی می شود، تحلیل کرد، این است که موسسات مالی و اعتباری قانون محور، ضابطه مند و عملگرا که هم خود را موظف به گام زدن در چارچوب های طراحی شده از سوی مراجع رسمی و هم کوشش خود را متوجه عمل کردن خواسته های اعلام شده، می دانند، بیشتر مورد بی مهری قرار می گیرند.

در همين آخر سال گذشته ۵ موسسه و بانك در آستانه دريافت مجوز و ورود به بورس بودند و اتفاقا بيشترين فشار به همين گروه وارد شد. به عنوان مثال دو تا از همين موسسات به مشكل خورده و بانك مركزي هيچگونه كمك در جهت حل مشكل به ان‌ها نكرد در حالي كه موسسات بي اعتنا به اين بانك در فضاي پولي كشور راحت تنفس مي كنند.

به عبارت دیگر، چون نمایندگان این موسسات را هر روز پشت در اتاق خود می بینند و هر لحظه مجبورند به حرف آنها که برای طی کردن پروسه سخت صدور مجوز، به آنها مراجعه می کنند، گوش فرا دهند، یادشان می آید که باید برای این جماعت فکری کرد و دستوری داد و اقدامی نمود و سپس دست به قلم می برند فرمانی می دهند که موسسه پیرو ضابطه و درگیری های قانونی در فشار بیشتر و معضل افزونتر قرار گیرد.

این قصه پرغصه، از همان اوایل وجود داشته و با تغییر مسئولان همچنان با قوت و قدرت ادامه دارد.

با زبان صریح تر باید گفت، موسساتی که برای توجه به مواضع مدیران بانک مرکزی، بخشنامه های صادره و مصاحبه های منتشر شده از سوی مسئولان این مرجع، وقت نمی گذارند و همچنان به رویه خود در هر موردی که به سرمایه گذاری و قبول سپرده مربوط می شود، ادامه می دهند، از حاشیه امنیت بیشتری برخوردارند.

بانک مرکزی می گوید: صاحبان نقدینگی انباشته وارد بازار ارز نشوند و نظام ارزی کشور رامختل نکنند، برخی موسسات وارد می شوند، موضوع برای بانک مرکزی ثابت می شود و عکس العمل نشان نمی دهد.

کارشناسان اقتصادی فریاد برمی آورند که، حضور برخی بانک ها و موسسات اعتباری در بازار موادغذایی به افزایش تورم، بیشتر شدن مشکلات شهروندان و اختلال در اقتصاد داخلی کمک می کند و این تهدیدکننده است، این مسئله روشن می شود و آن برخی موسسات و بانک ها از سوی نهادهای مسئول شناسایی می گردند، اما همچنان با قوت به کار خود ادامه می دهند و حتی تذکر هم دریافت نمی کنند.

به عبارت دیگر، در سال های اخیر، بانک مرکزی برای هدایت و ادب کردن موسساتی که قانون را دور می زنند، به موسسات قانون محور سیلی می زند و به درب می گوید تا دیوار بشنود.

اگر ایده سامان دادن به رفتار مالی موسسات اعتباری امری درست باشد، که هست، انتظار می رود، چارچوب و ساختار منطقی، علمی، عادلانه و مبتنی بر یک روند معقول، برای عملیاتی کردن آن، طراحی شود.

قطعاً بانک مرکزی در جایگاه رفیع، بالاترین مقام پولی کشور، باید نگاه یگانه ای به زیرمجموعه های خود داشته باشد و در مطالبات اداری و اجرایی خود، برای کردار درست بانک ها و موسسات شأن لازم را قایل و برای متخلفان نیز بدون تبعیض اقدام کند.

اگر این اتفاق رخ دهد، قطعاً آثار صواب آن بیشتر و بهتر در اقتصاد نمودار و بهره مندی آن هم افزونتر خواهد شد.

بر این باوریم، هرنوع نظارتی اگر بر وحدت رویه و برخورد واحد و رفتار مبتنی بر عدالت طراحی نشود، به طور حتم راه را برای جولان قانون گریزان و در منگنه قرار گرفتن ضابطه مندان باز خواهد کرد.

انتظار می رود، بانک مرکزی، در این روند و راهی که در پیش گرفته است، با تاکید بر پاسخگویی به موسساتی که انطباق بیشتری با سیاست های دولت دارند، راه را برای بازگردان بی اعتناها به ریل رسمی و اصلی و تقویت ضابطه مندان در حوزه فعالیت های پولی باز کند،

الان به نظر می رسد، آنهایی که کمتر به حرف بانک مرکزی می کندد، مصونیت بیشتری دارند.
https://akhbarbank.com/vdciprap.t1apv2bcct.html
مشاهده نظر مخاطبان
علی
تکلیف موسسه میزان چی شد ؟ چرا هیچکس جوابگو نیست ؟ فکر کنم تا واسه یکی اتفاق ناگواری نیفته مسئولین به فکر نمیفتن ....
علی آقا تو این مدت تا دلت بخواد اتفاقات ناگوار افتاده که با سند و مدک میتونم حرفم رو ثابت کنم، از فوت وسکته تا بی اعتبار شدن و بی آبرو شدن افراد، از هم پاشیده شدن خانواده ها، درگیری افراد فامیل با هم،ضرر و زیان سر فسخ معامله ها و امثال این تا دلت بخواد زیاده ولی متاسفانه نه چشمهایی هست که ببینه و نه گوشهایی که بشنوه. ما شکایتمون رو به خدا می بریم. تو رو به شرفت منتشر کن
Iran, Islamic Republic of
چه مي خواست بشود ؟!
نظر دولت و بانك مركزي آن اين بود كه اين موسسه را به عمد ورشكسته كنند كه كردند
اكنون هم با اين كه مي توانند سر و ته قضيه را به هم بياورند و مشكل مردم را حل كنند نمي كنند تا وجهه بانكهاي خصوصي در پيش ملت لجن مال شود تا همه از ترس . پولشان را در بانكهاي دولتي بگذارند تا دولت بتواند با درست كردن آمارهاي دروغين . بگويد كه اقتصاد خوابيده و ركودي اي كه براي ما درست كرده است . گل و بلبل شده است !

انشاء الله در انتخابات آينده به اينان نشان خواهيم داد كه يك من ماست دروغشان . چند هزار من كره دارد !!!
باشد تا ببينند !!!
Iran, Islamic Republic of
تكليف سپرده هاي هزاران خانواده كه بخاطر دخالت عامدانه دولت بر عليه موسسه ميزان از بين رفت چه مي شود ؟!!!
رضا
Iran, Islamic Republic of
مسولین باید بدانند، این مردم هستند که ولی نعمت آنان هستند. از مروت و انصاف نیست که مردم را با مشکلاتی که موسسات مالی درست کرده اند به حال خود رها نمایند. تقوا و دادگری پیشه کنید و برای مشکل مردم در موسسه میزان تدبیری بنمایید.
United States
تمام این بی مهری های بانک مرکزی در حق موسسه ی میزان به نهایت خود رسید

بانک مرکزی از میزانی که در چارچوب قانون داشت مجوز خودش رو میگرفت هیچ حمایتی نکرد. بانک مرکزی طبق گفته ی اخبار بانک به موسساتی که بیشتر در مسیر قانون قدم بر میدارند سیلی محکمتری میزند
دلشکسته از بانک مرکزی و دولت
زندگیم بخاطر این سیاست های سلیقه ای بانک مرکزی داره از هم می پاشه، آی مسوولان آی دولتمردان آیا کسی هست صدای فریاد ما رو بشنوه؟
آیا کسی هست به بانک مرکزی حکم کنه که مجوز موسسات رو چرا امروز فردا کرد؟

بانک مرکزی بدان که بخاطر سیاست های شما زندگی من داره از هم می پاشه و هیچ کاری که از دستم بر نیاد لااقل اون دنیا جلوی این بانک مرکزی را خواهم گرفت

اخبار بانک تایید کن تا مدیران بانک مرکزی بدانند که از چه محبوبیتی برخوردار هستند!!!!!
بانک مرکزی رو بخاطر سیاست هایش و بروز مشکلات به خدا واگذار میکنم.

دیدار به قیامت
Iran, Islamic Republic of
خدا خيرتان دهد ، تو را به هر كه دوست داريد از آقاي تهرانفر سوال فرمائيد پس كي مجوز اين چند موسسه صادر مي شود ؟‌ايشان قول دادند مجوز موسسات نور و آرمان قطعي شده است پس كي ؟ ان شاء الله مجوز همگي موسسات صادر شود
بیزار از نظام بانکی
دوست عزیز هرچی بدبختی و دل نگرانیه از طرف بانک مرکزیه اینو بدونید بانک مرکزی زورش به موسسات نمیرسه داره با نا امن جلوه دادن اونها مردم رو دور میکنه اگه این اظهار نظرهای بیجای بانک مرکزی نبود الان میزان داشت فعالیت میکرد.گول حرفهای اینارو نخورید و کار خودتونو بکنید
مشتری سبزوار
امیدوارم چشم و گوش بزرگان کمی به نفع مردم باز شود
بالای هفتاد میلیون پول در میزان دارم و آخر این ماه چک 5 میلیونی دادم هر چی به شعبه ها مراجعه می کنم فایده ای نداره واقعا کسی صدای ما رو نمی شنوه
واقعا بانک مرکزی توانایی حل این مشکل نداره
یا قصد نداره به میزان کمک کنه
اگه می خوایید موسسه ای را نابود کنید چرا اجازه دادید 14 سال کار کنند
خدا ازتون نگذره
بخاطر منافع خودتون زندگی ما رو نابود کردید
بيچاره مردم بايد چند سالي خدا ميدونه ك ي باشه تا ميزان خودشو جمع كنه حال اينكه در اثر بي لياقتبي بانك مر كزي اين موسسات را جمع نمي كنه و بي خيالي ميزان از اين كه پول مردم را نميده
کارشکنان از اعمالشان بترسن خدایی هم هست
وجدان بیدار
اصلا گیرم که موسساتی مثل میزان و ... با بعضی کارشکنی ها
1- اصلا از تاریخ محو بشن
2- گیرم که این موسسات اصلا ادغام بشن
3- یا اصلا بعد این همه اتفاقات دوباره مثل سابق به فعالیت ادامه بدند

تمام اینهایی که گفتم لااقل یکیش اتفاق میوفته
خوب سوالم اینجاست: آی اونهایی که به هر نحوی سهمی در این نابسامانی ها و مشکلاتی که برای مردم ایجاد شد داشتید، فقط بگید گیرم که نه قانون سراغ شما بیاد و نه محکمه ای برای شما برگزار بشه، فقط جواب خدا رو چی میخواهید بدید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تازه ترین اخبار