۰
۶
يکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۹
مدیر عامل موسسه اعتباری ملل مطرح کرد؛

بیمه سپرده های ملل از سوی بانک مرکزی

اخبار بانک: مدیر عامل موسسه اعتباری ملل گفت: موسسه اعتباری ملل ۶۱۵۰ میلیارد ریال منابع دارد در حالی که منابع مورد نیاز برای بانک شدن ۴ هزار میلیارد ریال است همچنین طبق قانون تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان نزد بانک مرکزی بیمه هستیم یعنی اگر خدای نکرده به هر دلیلی اتفاقی بیفتد کسانی که تا صد میلیون تومان سپرده دارند از محل صندوق ذخیره پرداخت می‌شود.
بیمه سپرده های ملل از سوی بانک مرکزی
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، حجت‌الاسلام امین جوادی در گفتگو با مازندمجلس به تشریح خدمات و دغدغه‌های این موسسه پرداخت که با هم مشروح اظهارات ایشان را می‌خوانیم:

در ابتدا توضیحاتی درباره موسسه اعتباری ملل بفرمایید؟
عمر مؤسسه ملل (که قبلا عسکریه بود) بیش از ۳۰ سال است این مجموعه فعال است و با تمام توان در حال تلاش است تا به نتایج خوبی برسد. در این دوره ما برای بانک شدن تمام انچه که نیاز است انجام دادیم و چیزی کم نگذاشتیم سرمایه‌ای که بانک مرکزی برای بانک شدن یک موسسه اعلام کرده است ۴۰۰ میلیارد تومان است که سرمایه فعلی ما ۶۰۰ میلیارد تومان است و در سال آینده طبق توافقی که انجام شد به دو برابر (۸۰۰ میلیارد) هم می‌رسد. سایر زیرساخت‌هایی که برای بانک شدن نیاز است ما انجام دادیم. مستحضرید سرمایه ما از سرمایه خیلی از بانک‌ها بیشتر است اخیرا با ریاست محترم بانک مرکزی صحبتی داشتیم که آیا ما درخواست خود را برای بانک شدن ارائه بدهیم یا نه؟ ایشان خیلی عالمانه ما را راهنمایی کردند که شورای محترم پول در حال تجدید نظر در رابطه با سقف سرمایه بانک‌ها هست بگذارید آن رقم اعلام شود و پس از آن شما اقدام کنید. من حرف ایشان را درست و منطقی می‌دانم و از این موضوع استقبال کردیم و منتظر هستیم شورای محترم پول حداقل سرمایه را برای بانک شدن اعلام کند که برابر آن بتوانیم سرمایه موردنظر را تامین کنیم. ما تمام وظایف بانک را (به جز دسته چک که شامل موسسه‌های مالی- اعتباری نمی‌شود) در اختیار داریم. ضمانت‌نامه صادر می‌کنیم عضو شتاب، چکاوک، پایا، بازار بین بانکی هستیم و به زودی بانک مرکزی اجازه ارز را به ما عنایت می‌کند. و براساس اساسنامه در حال پیاده‌سازی آن‌ها یکی پس از دیگری هستیم.

طبق مصوبه اخیر مجلس و بخشنامه بانک مرکزی در خصوص بخشش جریمه دیرکرد و سود وام‌های زیر صد میلیون تومان که اخیرا به برخی از بانک‌ها و موسسات ابلاغ شد، بفرمایید این آیا شامل حال موسسه اعتباری ملل هم می‌شود یا خیر؟

طبیعی است هر آنچه بانک مرکزی ابلاغ کند مورد پذیرش و انجام ما هم هست ما حتی قبل از اینکه بانک مرکزی ابلاغ کند تصمیم گرفته بودیم در کانون بانک‌ها و شورای عالی بانک‌ها که بیاییم به کسانی که تا پایان سال ۹۵ بدهی‌های خود را (نه زیر صد میلیون بلکه تا هر رقمی که هست) تسویه کنند ما وجه التزام آن‌ها را ببخشیم و به این نیز عمل می‌کنیم.

در چند روز گذشته جنابعالی جلسه و نشستی را با ریاست کمیته اقتصادی مجلس عمان داشتید بفرمایید هدف از این نشست دوجانبه چی بوده و چه مسائلی تبادل‌نظر شد؟
هدف ما تبادل با کشورهای اسلامی است که با آن‌ها رایزنی کنیم و سرمایه‌گذاری‌های متعدد و متقابل داشته باشیم سرمایه‌پذیری داشته باشیم کشور عمان یکی از کشورهایی است که با ایران ارتباط جدی دارد و در این ملاقات ما با ایشان به تفاهم رسیدیم که سرمایه‌گذاری‌های مشترکی را با هم داشته باشیم. قرار بر این شد که طرف عمانی پسش‌نویس تفاهم‌نامه را تهیه کند و به ما ارائه کنند اگر در آنجا با هم توافق رسیدیم بتوانیم تفاهم‌نامه را جهت سرمایه‌گذاری‌های متقابل امضا کنیم. یکی از چیزهایی که آن‌ها به شدت به دنبال آن بودند و ما تا امروز آن را برای کشور جدی می‌بینیم در دو شاخه شغلی (پزشکی و مهندسی) ما کاملا خودکفا هستیم و مخصوصا در بخش پزشکی ما اگر نتوانیم برای پزشکان خود شغل ایجاد کنیم قطعا آن‌ها به عنوان یک سرمایه از کشور خارج می‌شوند. ما به دنبال این هستیم که توریست درمانی را در کشور راه‌اندازی کنیم برای همین ما با مشارکت خوبی که در این رابطه انجام دادیم اولین پداسکن مدرن کشور را راه‌اندازی کردیم و در حاضر در پی آن هستیم که انشاا... تعالی نیروهای لازم جذب و استخدام شوند و به زودی مریض‌ها و کسانی که در کشور گرفتار هستند را پذیرش کنند. و طرف عمانی هم بر این قسمت بسیار مصر هست چون آن‌ها غالب بیماران خود را به ایران، هند و اروپا می‌برند سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر از عمان به هند و حدود یکصدهزار نفر به ایران و حدود ۷۰۰ هزار نفر به نقاط دیگر برای پیگیری درمان مسافرت می‌کنند. آن‌ها اصرارشان بر این بود که ما یک بیمارستانی را در عمان و بیمارستانی را در بندرعباس احداث کنیم که آن‌ها بتوانند از این سرویس درمانی ایران و پزشکان ایرانی استفاده کنند. این هم برای ما مطلوب هست هم برای آن‌ها.

یکی از موارد بسیار مهمی که این روزها اتفاق افتاده با توجه به نگرانی و نارضایتی بسیاری از مراجع اعظام از نظام بانکی (دریافت سود بانکی و جریمه دیرکرد) گله‌مندی زیادی دارند و آن را غیر شرعی می‌دانند نظر شما در این باره چیست و آیا موسسه ملل موارد اسلامی بانکداری را رعایت می‌کند؟
عرضم به حضورتان چیزی که مراجع عالیقدر بیان می‌کنند قطعا دغدغه همه‌ی ما هست و ما موظفیم دغدغه‌های آن‌ها را مرتفع کنیم و با عملکرد خوب و شرعی قطعا آن‌ها پاسبانان دین مبین اسلام و شریعت هستند ما به همه‌ی آن‌ها احترام می‌گذاریم دست آن‌ها را می‌بوسیم و خاک پای آن‌ها را سرمه چشم‌مان قرار می‌دهیم و به این دغدغه آن‌ها احترام می‌گذاریم بنده به عینه شاهد این هستم که در شورای عالی یکی از دغدغه های مدیران عامل بانک‌های ما نیز همین است تا بتوانند با پیروی از مراجع عالیقدر این نقایص را برطرف کنند. ما نیز در موسسه ملل این پیگیر این موارد هستیم و ما کمیته فقهی از بزرگان حوزه علمیه قم تشکیل دادیم هر ۱۵ روز جلسه‌ای برگزار می‌کنیم که دو نفر از اعضای این کمیته کسانی هستند که مجتهدین مجلس خبرگان هستند جناب آقای موسویان، دکتر رجایی، نیز عضو این کمیته هستند موارد بانکی و معاملات موسسه را بررسی می‌کنند و احیانا اگر نواقصی مشاهده کنند اعلام می کنند و برای رفع آن‌ها اقدام می‌شود ما در مؤسسه ملل سعی‌مان این است که کارهای خود را یا به سمت و سوی عقد مرابحه یا مشارکت واقعی ببریم ما با نهادهای عمومی چون شهرداری‌ها مشارکت می‌کنیم. پروژه را مشترکا اجرا می‌کنیم و سود و زیان حاصله را بر اساس سهامی که داریم ضمن رعایت مسائل شرعی آن توزیع می‌کنیم. مستحضر هستید که ربا بحث کیفیتی است کمیتی نیست سود بالا گرفتن دلیل بر ربا بودن یک معامله نیست ممکن است از جنبه دیگری حرام باشد مثال بزنم قبلا که املاک رشد مضاعفی داشته شما ابتدای سال یک ملکی را خریداری می‌کردید و در انتهای سال مثلا دوبرابر یا یک‌ونیم برابر می‌فروختید ولی چون معامله، یک معامله واقعی است علیرغم سود بسیار آن، هیچ‌وقت نمی‌توان گفت چنین معامله‌ای حرام است. سود زیاد دلیل بر ربا نیست پس نیاز است چنین مواردی تفکیک شوند.

به چه دلیل و با چه اهدافی موسسه مالی ملل در احداث مرکز تجارت جهانی طلا و نقره درمشهد مشارکت داشته و از مزایای این سرمایه‌گذاری بفرمایید و اینکه چه خدماتی ممکن است ارائه کنید؟
ببینیند کشور ما ششمین کشور مصرف‌کننده طلا در جهان است و سالانه ۴۰ تن طلا در کشور تولید و علاوه بر آن ۲۰ تن نیز وارد می‌شود و مورد مصرف قرار می‌گیرد این یک بازار بسیار قوی و مهمی هست شغل های بسیاری وابسته به آن‌ها هستند و مشهد نیز تقریبا کانون آن است. مستحضر هستید سنگ‌های قیمتی در مشهد فراوری و تبدیل به محصول می‌شود و بیشترین واردات گهرسنگ‌ها را در اختیار دارد. در خراسان یکی از گهرسنگ‌ها سنگ فیروزه نیشابور(بهترین سنگ فیروزه‌ای جهان) است متاسفانه این خام صادر می‌شود و صنعت طلاسازی هم یکی از صنایع بسیار مهم است در مشهد حدود ۱۶ هزار شغل در حال حاضر فعال هست ما این را مطالعه و بررسی کردیم و دیدیم بازار، بازاری است که می‌توانیم ورود پیدا کنیم نخست اینکه شغل‌های بیشتری ایجاد (از ۱۶ هزار به ۶۰ هزار) می‌شود. دوم اینکه استاندارد سازی و فرآوری کنیم و سوم اینکه خودکفا شویم و حتی به صادرات (عراق، افغانستان، ترکمنستان و ...) روی آوریم. ما در حال حاضر از ایتالیا و ترکیه بیشتر محصولات جواهرات و طلای محصول شده را وارد کشور می‌کنیم و این ارز زیادی را از کشور خارج می‌کند. ما به دنبال این هستیم که آن را مدیریت کنیم.با استاندار خراسان که صحبت کردیم خوشبختانه با آغوش گرم چنین موضوعی را پذیرفتند و روی این موضوع صحه گذاشتند و با بینش بالایی دستورات لازم را پیگیری کردند که ما بیاییم در مشهد یک بازرا بین‌المللی طلا و جواهرات را داشته باشیم و بتوانیم هنرمندان‌مان را از اطراف و اکناف جمع و ساماندهی کنیم تا بتوانند از خام فروشی و واردات این محصولات جلوگیری شود.

بفرمایید بدبین شدن مردم به موسساتی چون ثامن‌الحجج، کاسپین و ... چه تاثیری بر سپرده‌های موسسه ملل داشته است؟
ببینید مردم ما بسیار روشن‌ضمیر، روشنفکر و واقع‌گرا هستند ما چون یک موسسه بورسی هستیم و در فرابورس فعال. صورت‌حساب‌های مالی ما همیشه روی کودال هست و هر سه‌ماه، شش‌ماه یکبار، و پایان سال باید این حسابرسی را انجام دهیم. علاوه بر آن گزارشاتی هست که بانک مرکزی هر ماه از ما دریافت می‌کند. در این مدت نه تنها کاهش منابع نداشتیم بلکه شاهد افزایش آن بودیم و از ابتدای سال تاکنون چیزی حدود ۲۷ درصد (از ۷ هزارمیلیارد منابع به ۱۰۲ میلیارد) افزایش منابع داشتیم این نشان می‌دهد که مردم عزیز ما بین موسساتی که درست یا نادرست عمل می‌کنند تفکیک قائل هستند. بدبینی مردم از موسسات مذکور نیز طبیعی است و از آن‌ها جای تقدیر و تشکر دارد که ریسک نمی‌کنند و با مطالعه‌ و شناخت، سپرده‌ها و سرمایه‌های خود را به موسسات و بانک‌های مختلف می‌سپارند. ضمن اینکه ما طبق قانون تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان نزد بانک مرکزی بیمه هستیم یعنی اگر خدای نکرده به هر دلیلی اتفاقی بیفتد کسانی که تا صد میلیون تومان سپرده دارند از محل صندوق ذخیره پرداخت می‌شود.
بحث شفاف‌سازی نوین:
ما پارسال هم شفاف سازی سیستم بانکی را در مهلت قانونی به هر دو روش موجود انجام دادیم هرچه شفاف‌سازی‌ها بیشتر شود به نفع سیستم بانکی است ولی یک گپی در اینجا وجود دارد بانک‌های بزرگ سال‌های متمادی به این روش قدیمی حسابرسی می‌شدند و تغییر حسابرسی به شیوه جدید به یکباره ممکن است موجب بروز توفقاتی شود به نظر من نیاز است یک پروسه زمانی مثلا ۵ ساله تعیین کنند تا این اتفاق بیفتد. چون در دنیا چنین اتفاقی افتاده و ما هم می‌خواهیم در بازار جهانی فعال باشیم.

ما در هیچ‌جای دنیا شرایط را اینگونه ندیدیم که نرخ سود بانکی بالاتر از نرخ تورم باشد ولی این موضوع در نظام بانکی ما دارای ابهامات زیادی هست به نظر شما سودهای بالاتر از نرخ تورم از چه محل‌هایی به مشتریان پرداخت می‌شود و ناشی از چه نوع فعالیت‌های اقتصادی هست؟
آنچه که بنده اطلاع دارم در همه جای دنیا نرخ سود بانکی با تورم بالانس می‌شود یعنی تورم به اضافه‌ی یک عددی که بیشتر از تورم است را به سپرده‌گذاران می‌دهند. ما در ایران گرفتار مشکلی شدیم و ان این است که یک مدتی به سپرده‌گذاران ظلم می‌شد یعنی کسانی که تسهیلات می‌گرفتند آن‌ها برنده بودند برای این تورم بالا بود می‌آمدند با سود علی‌الحساب مثلا ۱۷ تا ۲۰ درصد ولی تورم ۴۰ درصد بود یعنی همین پول را اگر یک چرخی می‌داد دو برابر آنچه به سیستم بانکی پرداخت می‌کرد، بهره‌مند می‌شد. ولی چون همیشه زیر تورم به سپرده‌گذار سود پرداخت می‌کردیم قدرت پول سپرده‌گذاران را کاهش می‌دادیم.در دو سال اخیر اتفاقاتی افتاد و نورخ تورم کاهش پیدا کرد. موسسه ما هم در این قسمت خوشبختانه هیچ گونه کسری ندارد و در باره بانک‌های دیگر چون اطلاعی ندارم اظهارنظر نمی‌کنم.

صبحت‌هایی مبنی بر ادغام موسسه ملل شده بود آیا صحت دارد؟
تاکنون هیچ‌گونه صحبتی و حتی اشاره‌ای درباره ادغام با ما نشده فقط در یک پروسه زمانی بانک صادرات بحث جمع‌آوری میزان را تعلل داشتند بانک مرکزی با ما مذاکره و تفاهمنامه‌ای مبادله کرده است و بعد از آن دوستان به این نتیحه رسیدند که بانک صادرات جمع‌آوری کند بهتر است و ما نیز در راستای کمک به کشور پذیرفتیم. ولی غیر از این هیچ‌گونه حرفی جلسه‌ای چیزی در این باره نبوده است.

در آستانه سال نو هستیم آیا خبر خوشی برای مشتریان و سپرده‌گذاران موسسه ملل دارید؟
ضمن اینکه پیشاپیش سال جدید را به هموطنان مان تبریک می‌گویم و این بارندگی های اخیر نوید آینده خوب را نمی‌دهد با برسی جمیع شاخص‌های اقتصادی سال آینده را سال خوبی می‌بینم و خداوند هم با بارندگی‌های اخیر به مدد ما آمد ما در موسسه ملل نیز یک پایه ای را پیش‌بینی کرده بودیم به سمع و نظر سپرده‌گذاران و سهام‌داران‌مان می‌رسانیم با برسی شاخص‌ها و مدل‌ها و صورت‌های مالی دیدیم آنچه که در بودجه پیش‌بینی کردیم با یک انحراف جزئی محقق شده و خوشبختانه کسری نداریم سال آینده هم امیدواریم مردم مدل رهبری(اقتصاد مقاوتی) را همه در زندگی جاری کنیم خیلی زودتر به آن برسیم. مدل اقتصاد مقاومتی نجات‌دهنده کشور است و باید از اسراف، از خام‌فروشی، از واردات بی‌رویه، از محیط تخریب زیست‌مان و... پرهیز کنیم.

نحوه پرداخت تسهیلات آیا این سختی‌های بانک‌های دیگر را دارید؟
به نظر من بهتر این چنین سوالی را از مشتری‌های ما بپرسید من که نمی‌توانم از خودم تعریف کنم همه سعی ما این است که با مردم تعامل داشته باشیم ولی نیاز است آن‌طرف قضیه نیز آسیب‌شناسی شود چه اتفاقاتی افتاده که این مسائل به‌وجود آمد آیا فکر نمی‌کنید که نقص قوانین نیز به این موضوع دامن زده باشد؟ اگر گیرندگان تسهیلات، اقساط خود را که سپرده‌های مردم است به پرداخت نکنند و ما از طریق حقوقی پیگیری کنیم بسیار زمان‌بر خواهد بود در برخی نقاط دنیا روال به این گونه است که مثلا کسی که چکی صادر کرده است نمی‌تواند به راحتی از زیر بار مسئولیت آن فرار کند و حتی ویزای آن فرد باطل می‌شود و آب، برق، گاز قطع و آن فرد نیز راهی زندان می‌شود. بانک ها نباید سختگیری بی‌جا انجام دهند ولی در این طرف بیاییم کمی قانون‌مندتر رفتار کنیم که کسانی که خدای نکرده قصد کلاه‌برداری دارند برای آن‌ها وضعیت را ناامن کنیم.
https://akhbarbank.com/vdchzwnm.23nvxdftt2.html
مشاهده نظر مخاطبان
میزانی مظلوم
کاشکی میذاشتند موسسه مالی واعتباری میزان راشمابردارید تابانک صادرات این چنین بعدازدوسال ونیم بازی درنیاورد و جالب این جاست که نه تنهاپول وسود 2سال ونیم بلوکه شدن سپرده گزاران مظلوم رانداده بلکه دردونوبت بدون اجازه ازحسابهایمان برداشت کرده است وتمامی اموال میزان راکه متعلق به سپرده گزاران است تصاحب کرده.نمایندگان مجلس ودستگاههای عریض وطویل نظارتی وقضایی معلوم هست چه می کنید؟؟
درود و سپاس
United Kingdom
ملل انصافا خيلي با قدرت ظاهر شده
از بانک مرکزی خواهشمندیم

کاسپین رو بدهند به موسسه بزرگ و قوی ملل
محمد
خدا عاقبت همه موسسه را ختم به خیر کند
ش
Germany
تو رو خدا از کاسپین خبر بدین
تازه ترین اخبار