۰
۶
شنبه ۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۷

«فتنه»بانکی دانه درشت‌ ها

اخبار بانک: کم کم ابعادی از پشت پرده انتشار اخباری در خصوص ورشکستگی بانک ها در حال آشکارشدن است ، آنجا که مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در توییتی معنا دار پای بدهکاران بزرگ بانکی و مخالفان دولت را به ماجرا باز می کند.
«فتنه»بانکی دانه درشت‌ ها
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، بلندترین روز تابستان، زیر سایه بحران بانک ها در حالی سپری شد که دامنه ناآرامی ها در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در حال گسترش است.
 
این بحران این بار نه غیر مجازها که مجازها را نشانه رفته است.سال هاست غیر مجازها با فراغ بال در فضای اقتصادی ایران فعالیت می‌کنند و در حالی کارشناسان حضور و فعالیت تابلودار و رو زمینی این گروه را به چالش می کشند که یک فعالیت قانونی مولد در ایران مستلزم دریافت مجوزهای متعدد است.
 
تلاش دولت یازدهم برای ساماندهی بحران غیر مجازها هر چند به مجوزدار شدن فعالیت بخشی از نهادهای فاقد مجوز در ایران منجر شد که بررسی ها نشان می دهد بیش از 10 درصد از نقدینگی کشور در این موسسات بلوکه شده است. درست زمانی که چالش غیر مجازها در اقتصاد ایران به راه افتاد، برخی از قدرت نقش آفرینی منفی این گروه برای اقتصاد سخن می گفتند ، در حالی که این چالش این بار نه غیر مجازهایی که سالهاست در شهرهای کوچک و بزرگ در حال فعالیتند، که مجازهای تحت پوشش بانک مرکزی را نشانه رفته اند.
 
پس از آنکه موسسه مالی و اعتباری میزان، فرشتگان، آرمان و سپس ثامن الحجج و ... به بحران برخوردند ، حلقه دوم عملیات آغاز شد ، این بار بانک ها در سیبل قرار گرفتند و انتشار اخباری از دهان منتقدان دولت مبنی بر ورشکستگی بانک ها دور جدیدی از بحران را رقم زد.
حالا این بار شعب برخی بانک ها شاهد حضور غیر عادی سپرده گذارانی بودند که درخواست دریافت پول هایشان را داشتند و اتفاقا این درخواست، آنهایی را که در معرض خطر نبودند را نیز با مشکل مواجه کرد.

فتنه‌گران بانکی


 بنا به گفته محمد علی کریمی مدیر روابط عمومی بانک مرکزی: " بدهکاران بزرگ بانکی و مخالفانی که فکر می کنند هجوم مردم به بانکها دولت را به چالش می کشد خواب بدی برای کشور دیده اند. هوشیاری و آرامش مردم این فتنه را زمین گیر می کند."
 
در این میان نام کسانی مطرح شده است که پیش تر نیز اقتصاد ایران را به چالش کشیده اند، با دریافت تسهیلات کلان و عدم بازپرداخت آن به سیستم بانکی.
 
آیا در این اتفاق تازه که مدیر روابط عمومی بانک مرکزی صفت فتنه را بدان اطلاق کرده است، ردپای بدهکاران بزرگ بانکی دیده می شود؟
 
سال 1393 بود که معاون نظارتی وقت بانک مرکزی ، حمید تهرانفر از شمایل بدهکاران بانکی رمزگشایی کرد . پیش تر افکار عمومی واژه بدهکاران بانکی را از زبان رییس جمهور سابق شنیده بودند، با این ادعا که فهرست این بدهکاران در جیب من است اما این بگم بگم ها هیچ گاه به "گفتن "ختم نشد تا دولت یازدهم در پاستور مستقر شد و کوه یخ بدهی بانکی از آب بیرون زد. چیزی در حدود 100 هزار میلیارد تومان .
 
به گفته تهرانفر تنها 30 درصد مطالبات معوق نظام بانکی کشور سهم بخش تولید است. در آن زمان بدهی های بانکی 14 درصد سپرده های بانکی را از گردونه کمک به تولید خارج کرده بود. از سوی دیگر وثایق غیر قابل نقد شدن، دارایی های سمی در بانک ها را شکل داده بود تا اینکه بالاخره معاون اول رییس جمهور که تاکید می کرد هیچ خط قرمزی برای دولت برای مقابله با فساد وجود ندارد، از ارسال فهرست 575 نفره بدهکاران بانکی به قوه قضاییه خبر داد .
 
محاسبات اولیه نشان می داد 15 درصد از تسهیلات معوق در اختیار 10 نفر یا به عبارت دیگر بخش مهمی از این تسهیلات پرداخت نشده در اختیار 23 نفر است .

نقشه فرار بدهکاران

آیا اتفاقات تازه نیز بخشی از سناریوی این گروه برای فرار از بازپرداخت تسهیلاتی است که سال ها پیش با نزدیکی به قدرت و ثروت از آن خود کرده اند؟

چندان بیراه نیست . مدیر آلبرت بغزیان، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی، وقتی با این پرسش روبرو شد که چرا وضعیت بانک ها به اینجا رسید؟ گفت: بدهکاران در سال های اخیر هر راهی را برای فرار از بازپرداخت اقساط خود آزموده اند و ممکن است حالا نیز نقشه ای تازه برای رهایی از فشارهای دولت و بانک ها برای بازپرداخت تسهیلات تدارک دیده باشند .

داستان تلخ بانک ها در ایران این روزها تلخ تر از گذشته شده است. بانک هایی که سال ها در رقابت های افقی و عمودی ، تمامی تلاش خود را برای دور زدن دستورالعمل ها و بخشنامه های بانک مرکزی در خصوص توقف بنگاه داری، واگذاری دارایی های مازاد، کنترل نرخ سود و عمل در دامنه مد نظر ابلاغی به کار گرفته اند امروز در توری افتاده اند که خودشان نیز در پهن کردن آن در سال های پیش سهیم بوده اند.
 
ممکن است غائله بانک ها ختم به خیر شود؟ به نظر می رسد تحرکات تازه بانک مرکزی با هدف خنثی سازی نقشه طراحی شده از سوی بدهکاران و منتقدان آغاز شده است، هر چند باید پذیرفت دولت دوازدهم روزهای سختی را به واسطه بحران جاری بانک ها پیش رو دارد.
منبع:خبرآنلاین
https://akhbarbank.com/vdchzinm.23nxqdftt2.html
مشاهده نظر مخاطبان
امیر
Iran, Islamic Republic of
با سلام:در این که بدهکاران بانکی دست به هر ترفند و حیله ای برای فرار از بدهی می زنند شکی نیست اما استثنائا در این مورد بخصوص تجمعات مردمی در خصوص سپرده گذاران کاسپین ربطی به بدکاران بانکی ندارد و فقط مسئولین بانک مرکزی بدلیل عدم نظارت و وقصور در وظایفشان و همچنین سرپوش گذاشتن بر کم کاری خود نوعی تاکتیک فرار به جلو را با استفاده از فرافکنی در دستور کار قرار دادند جناب کریمی بزرگوار روزی که مجوز کاسپین را به شکلی عجیب همکاران شما در بانک مرکزی دادند باید فکر سپرده مردم را می کردند نه اینکه الان متهمان دیگر (بدهکاران بانکی) را مقصر جلوه دهند ظاهرا فراموش کردید که مسئولین بانک مرکزی موسسه فرشتگان را بخاطر خوش حسابی تشویق کردند اگر کافیست ادامه نمی دهم
آرمان
این بحران از وقتی شروع شد که به سپرده گذاران فرشتگان (کاسپین) گفتن که غیر مجاز هستین در هر صورت بانک مرکزی با اعلام مجاز بودن کاسپین در سایت بانک مرکزی درفروردین 95 و شروع خیلی از مردم به سپرده گذاری در کاسپین که بعد از چند ماه متوجه میشوند کاسپین مجوز تاسیس شعبه نداشته و حالا با سرگردانی و تجمع های گاه و بی گاه خودو تشویش اذهان عمومی بقیه بانکها را هم با خطر مواجه کردن.که البته باید به کاسپینی ها هم حق داد چون خیلی از آنها فقط با اعلام بانک مرکزی درسال95 شروع به سپرده گذاری کرده بودند
برخورد قاطع با بدهکاران عمده خاطی تنها راه برگرداندن مطالبات بانکی است
Netherlands
چرا بگم بگم میکنید خوب مشخصه دیگه مسولین واقا زاده ها. کسی از بانک نمیتواند وام بگیرد مگر اقا زاده باشی .بعد هم چه دردی دوامیکنه حقشو از سفره انقلاب برداشته .
سپرده گزار مال باخته
امروز به عنوان زیر بیست میلیون به موسسه کاسپین درساری مراجعه کردم فقط چند جمله حف تیویل گرفتم از پول خبری نیست . گفتند چون حساب شما مشترک است کامپیوتر جواب نمی دهد .باید منتظر باشید .واین تنها شعبه استان است که قرار است جوابگوی مردم باشد. ضمنا بدهکاران بانک وامهای دریاو فتی را ندادند مگر قراراست سپرده گزار جریمه انرا بپردازد؟شما که برای یک وام بیست میلیونی دو ضامن معتبر وسه فقره چک از ضامن وطالب واممیگیرید نمی توانید وصول کنید . از سپرده گزار می گیرید
مالباخته
قربانى فقط در اين وسط سپرده كذار بدبخته ! جالبه كه بانكها وامهاى كلان و كم بهره به نورچشميها دادند ، جالبتر از اون اينكه اصل و فرع رو كلآ پس نميدند !!! كسى هم زورش به اونها نميرسه ! حالا بايد سپرده گذار تاوان زدوبندهاى آنها رو بده ! بعدش هم كه آبها از آسياب بيوفته و مردم خسته بشند برن پى كارشون ، دوباره دورهم جمع مى شوند و به ريش همه ما ميخندند و دوباره ترفند جديد ديگه براى سركيسه كردن مردم و اين داستان همچنان ادامه دارد...
تازه ترین اخبار