۰
۳
سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۲
قانون ابتکاری یک بانک؛

وقتی چک پاس شده به عنوان برگشتی در بانک مرکزی ثبت می شود!

اخبار بانک: یکی از بانک های بزرگ در اقدامی جالب توجه، چک پاس شده را به عنوان چک برگشتی در سامانه بانک مرکزی ثبت می کند!
وقتی چک پاس شده به عنوان برگشتی در بانک مرکزی ثبت می شود!
به گزارش خبرنگار اخبار بانک، سامانه چکاوک (انتقال الکترونیکی تصویر چک ) بیش از یک سال است که در شبکه بانکی کشور در حال فعالیت است.

اما جدا از مزیت های این سامانه یکی از بانک های بزرگ کشور در اقدامی عجیب و جالب توجه نقص سیستم خود را به گردن سامانه چکاوک انداخته و برای بسیاری از مشتریان دارای چک برگشتی، سوءسابقه ایجاد می کند!

بر اساس قوانین بانکی در صورتی که چک برگشت زده شود، صاحب حساب به مدت ۱۰ روز فرصت دارد که برای این چک تعیین وضعیت کرده و از حالت برگشتی خارج کند.

اگر پس از ۱۰ روز صاحب حساب از این کار امتناع ورزد بطور خودکار سریال چک و نام این مشتری در سامانه بانک مرکزی ثبت شده و این مشتری جزو بد حسابان شبکه بانکی شناخته می شود.

حال یکی از بانک های بسیار بزرگ کشور که تبلیغات وسیعی نیز بابت خدمات متنوع در صدا و سیما انجام می دهد قانونی عجیب برای مشتریان خود تدوین کرده است و این حق را برای خود قائل می شود که در صورت پاس شدن چک باز هم نام این مشتری را در سامانه بانک مرکزی به عنوان دارنده چک برگشتی ثبت کند!

تصور کنید شما تسهیلاتی دریافت کرده اید و چکی ۲۰ میلیونی به شخصی داده اید و با توجه به عدم واریز اقساط چک به بانک برده شده و برگشت خورده است.

پس از یک روز که از این ماجرا مطلع شده اید بدهی خود را تسویه کرده و چک برگشت خورده را نیز دریافت کرده اید که معمولا صاحب حساب در این مواقع مبلغی کم مثلا هزار تومان برای این چک قبل از گذشت ده روز از تاریخ برگشت چک نوشته و به بانک می برد تا سوءاثر شود.

اما بانک مربوطه اعلام می کند با توجه به اینکه سامانه چکاوک راه اندازی شده بانک مرکزی و سامانه مذکور سریال چک مورد نظر را ۲۰ میلیون تومان می داند و تنها به این شرط سوءاثر می شود که الزاما با همین مبلغ پاس شود، به عبارت دیگر باید شخص ۲۰ میلیون به حساب خود بریزد و سپس چک مربوطه را پاس و سوءاثر کند!

این در حالی است که در قوانین بانکی به هیچ عنوان همچین قانونی وجود ندارد و پیگیری خبرنگار ما از بازرسی این بانک برای چرایی این موضوع به نتیجه ای نرسیده است.
متاسفانه نظارتی در این خصوص وجود ندارد و راه های ارتباط برای اطلاع رسانی این اقدام خلاف قانون بانک مرکزی نیز تاکنون نتیجه ای نداشته است.
https://akhbarbank.com/vdchqmnk.23nxwdftt2.html
مشاهده نظر مخاطبان
محمد رئالی
باید یه جوری دور زد اینم راهشه
حمید
United States
داداش ای قانونه که چک برگشتی باید به همان مبلغ مندرج در گواهینامه عدم پرداخت پاس شود یعنی چک برگشتی رو نمیشه توضیح داد و با مبلغ متفاوت پاس کرد تو همه بانکها هم اجرا میشه
سیستم چک ایران بی در و پیکر ترین سیستم کلاهبرداریه...هیچ کار هم نمیشه کرد
تازه ترین اخبار