۰
۱۵
يکشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۲
توضیح رئیبس کل بانک مرکزی برای اظهار نظرش درباره سود پرداخت بالا و ورشکستگی بانکها

سیف: جای نگرانی نیست

اخبار بانک: رئیس کل بانک مرکزی با توضیح درباره اظهار نظر منتشر شده منتسب به وی درباره پرداخت نرخ سود بالا و ورشکستگی بانک گفت: بانك مركزی با اعمال نظارت موثرتر بر صورت های مالی بانك ها و موسسات اعتباری مجاز، سلامت و پایداری مالی آنها را كنترل می كند و از این بابت جای نگرانی نیست.
سیف: جای نگرانی نیست
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف در دیدار نوروزی مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره بانک ها و موسسات اعتباری با اشاره به انتساب اظهار نظری از سوی وی درباره رابطه بین پرداخت نرخ سود بالا و ورشكستگی بانك، گفت: جای تعجب است كه بخش كوچكی از متن مصاحبه تبیینی و تحلیلی با یك نشریه در زمان قبل، بدون حفظ امانت و دقت لازم و با حذف قیود، به خبری تبدیل می شود كه می‌تواند در فضای جامعه التهاب ایجاد كند.

سیف توضیح داد: در آن گفت وگوی پایان سال بیان شد كه «ممكن است» یكی از دلایل پرداخت نرخ سود بالا توسط بانك ها، زمان خریدن برای جلوگیری از ورشكستگی باشد. طبیعتا دلایل و عوامل دیگری نیز در این مسیر، وجود دارد. حال بخش خبر تلویزیون به عنوان نتیجه قطعی اعلام کرده است كه هر كس سود بالا پرداخت می كند، در حال ورشكستگی است.

وی افزود: بانك مركزی با اعمال نظارت موثرتر بر صورت های مالی بانك ها و موسسات اعتباری مجاز، سلامت و پایداری مالی آنها را كنترل می كند و از این بابت جای نگرانی نیست.

وی با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید-اشتغال» ابراز امیدواری کرد در سال جاری با همكاری و مشاركت شبكه بانكی بتوانیم اهداف مدنظر نظام را عملیاتی كنیم و با تلاش هرچه بیشتر در راستای ارایه خدمت به مردم شریف ایران اسلامی گام برداریم. همچنین امیدواریم با توجه به رهنمودهای اشاره شده در بیانات مقام معظم رهبری با تخصیص بهینه منابع محدود نظام بانكی بتوانیم در نیل به این اهداف توفیق حاصل كنیم.

سیف، عملکرد نظام بانکی را در اعطای تسهیلات به بنگاه های كوچك و متوسط، مثبت عنوان كرد و گفت: در ابتدای سال گذشته تصمیم بر آن شد كه با هدف رونق اقتصادی، تسهیلاتی به بنگاه های كوچك و متوسط اعطا شود و در این زمینه، نظام بانكی تمام تلاش خود را برای تحقق این امر به كار گرفت. در همین راستا كارگروه های استانی تسهیل و رفع موانع تولید تشکیل و سفرهای استانی انجام شد که در پایان سال بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به حدود ۲۴ هزار بنگاه کوچک و متوسط اعطا شد. با این حال نظام بانکی باید رویکرد حمایتی خود را نسبت به بنگاه های کوچك و متوسط حفظ كند و در عین حال باید در فعالیت های روزمره خود به دنبال خلق ارزش باشد.

رئیس کل بانک مرکزی درخصوص برخی سوء برداشت ها در مورد میزان تسهیلات اعطایی توسط شبکه بانکی به بخش تولید در سال گذشته عنوان کرد: برخی به اشتباه، مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان اعطا شده به واحدهای کوچک و متوسط را به عنوان تنها تسهیلات اختصاص یافته توسط شبکه بانکی به بخش تولید مطرح می کنند این در حالی است که علاوه بر این مبلغ، شبکه بانکی طی ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۵ بیش از ۴۷۷ هزار میلیارد تومان به بخش‌های اقتصادی تسهیلات پرداخت کرده که از این میان حدود ۶۴ درصد آن به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص پیدا کرده است.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به برخی كاستی ها و مشكلات پیش روی نظام بانكی، اظهار كرد: نظام بانكی با مشكلاتی روبروست که در صورت های مالی این بنگاه ها نیز مشهود است. در این میان یكی از مهم‌ترین اصلاحاتی كه باید مدنظر نظام بانكی قرار گیرد، اصلاح عدم تعادل ها در «درآمد ـ هزینه» و «دارایی ـ بدهی» است. تحقق این دو نیازمند انضباط و انسجام لازم و نیز برنامه ریزی مناسب است. همچنین این قبیل اصلاحات همراهی مدیران عامل، هیات مدیره و سهامداران بانک ها را می طلبد. بر این اساس امیدوارم که سال جاری، سال اصلاح نظام بانکی با همراهی و همکاری مسئولان نظام بانکی و سایر دستگاه ها باشد.

رئیس کل بانک مرکزی سال ۱۳۹۶ را سالی حساس و ویژه خواند و گفت: باتوجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری، امسال سال حساسی برای نظام بانکی و آینده اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه در سال جاری جلسات با تک تک بانک ها و موسسات اعتباری کشور با انسجام بیشتری انجام خواهد شد گفت: در سال جاری تلاش می کنیم جلسات با هر یک از بانک ها با نظم و فشردگی بیشتری انجام شود و بر این اساس با تعیین زمان بندی لازم برای هر یک از بانک ها اقدام جداگانه ای برای هر یک از بانک ها انجام شود.

سیف با بیان اینکه نظام نوین نظارت آماده بهره برداری است، تصریح کرد: باتوجه به برنامه ریزی های انجام شده، هم اکنون امکان جدیدی برای نظارت اثربخش و کم هزینه فراهم شده است که البته باید بخش عمده این امر با همکاری بانک ها عملیاتی شود. در مدل نوین نظارتی، بانک ها به بانک های کم ریسک و پرریسک تقسیم بندی می شوند و بر این اساس نظارت و کنترل مورد نیاز بر آنها اعمال می شود.

وی در ادامه از رونمایی وب سایت جدید بانک مرکزی در روز دوشنبه هفته جاری خبر داد و گفت: یکی از الزامات روز دنیا، روزآمدی و افشای حداقلی اطلاعات بر روی وب سایت هاست. در حال حاضر وب سایت بانک مرکزی بازآرایی شده و بر این اساس نظام بانکی نیز باید تلاش کند حداقلی از اطلاعات را به ویژه در بخش نظارت بر روی وب سایت خود قرار دهد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نظام بانکی نیاز به بازدهی معقول دارد عنوان کرد: استمرار زیان دهی در فعالیت ها معقول به نظر نمی رسد و نباید زیان فعالیت ها از طریق فروش دارایی ها جبران شود.

وی با اشاره به تجربیات صنعت بانکداری در جهان عنوان کرد: برای رفع این موارد و سوددهی در فعالیت های روزمره بانک ها می توان از تجربیات باثبات و قابل قبول بین المللی استفاده کرد. یکی از بهترین راهکارها در این زمینه تأمین هزینه های جاری از طریق کارمزد خدمات است. در حال حاضر حجم عظیمی از فعالیت بانکداری الکترونیک در کشور ما رایگان است و باید به دنبال حفظ و نگهداری این نظام از طریق دریافت کارمزد باشیم. علاوه بر این استفاده افراطی از این خدمات بدون کارمزد منجر به استهلاک می شود اما با دریافت کارمزد می توان «هزینه – درآمد» را متعادل کرد. با این حال این قبیل خدمات باید با نرخی معقول به شهروندان ارایه شود.
https://akhbarbank.com/vdchmqnm.23nzvdftt2.html
مشاهده نظر مخاطبان
سپرده گذار كاسپين (فريب خورده بانك مركزي )
Iran, Islamic Republic of
از رئيس كل بانك مركزي دولت تدبير واميد بعيده اين نوع مصاحبه ورفتار با مردم !!!!!!!

اينكه مردم رو را سپر بلاي خودت كني اصلا صحيح نمي باشد .وبراي انجام وظايف اصلي خودت مردم رو جلو بيندازي
.اميدوارم لخبار بانك منتشر كنه .باتشكر
علی
United States
مثل نظارت و پاسخگویی در ارتباط با موسسه مجاز کاسپین!
احمد
چه جملة آشنایی " جای نگرانی نیست " دقیقاً در مورد کاسپین هم گفته بود
Iran, Islamic Republic of
در مورد موسسه میزان هم همینطور گفته بود !!!
جای نگرانی نیست !!!
محمد رئالی
اتفاقا هست بدم هست
سپرده گذار اطمینان نموده به مجوز کاسپین و اکنون پشیمان
United States
یادش بخیر در زمان دانشجوی بنده در کتاب پول و ارز و بانکداری در تعریف بانک مرکزی می گفتند بانک بانکه و ما چه مغرور می شدیم به این اسم دوره مرحوم نوربخش که روحش شاد . حالا ببین بانک مرکزی به چه فلاکت و بی اعتباری افتاده یک روز تجمع مجوز دارها ،یک روز تجمع به اطظلاح بدون مجوز و فردا …….
بهار
آقای سیف پول ما سپرده گذاران کاسپین رو بده.از عواقب کار خود بترس .
محمد
بنظر میرسه تمام ای سناریو بخاطر کم کردن سودهای پرداختی توسط فرشتگانه
یعنی اومدن گفتن تعاونی حسابرسی نشده که اصلا واقعیت نداره
حالا میگن زیان داده و بصورت دستوری سودها را کم میکنن
ملت ام کلا هیچ
Germany
بیچاره مردم، بیچاره مردم، بیچاره مردم
فرزاد
چند روز پیش ایشون فرمودند موسسات غیر مجاز هم جای نگرانی ندارن نمیدونم قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس رو . خجالت هم خوب چیزیه وقت شد برگردین مصاحبه هاتون رو مرور کنین آقای رییس کل
بهمن
Romania
ضعیفترین رییس بانک مرکزی.
يك سپرده گذار خسارت ديده
Iran, Islamic Republic of
اول براي تعاوني هاي اعتبار مجوز صادر ميكنين ...
بعدش ازشون ماليات شغلي و اجاره ميگيرين و يكدفعه ميشن موسسات قانوني..
بعد كه به دليل عدم نظارت درست و نداشتن برنامه جهت حمايت ،اين موسسات با مشكل نقدينگي مواجه ميشن ،ميگيد كه مجوز نداشتن...
بعد هي اسم عوض ميكنين ....
بعد يكدفعه تابلوها عوض ميشه و تابلوي موسسه مجوز دار ميره بالا...
باز مي بيند كار درست نشد ...ميگين ما نبوديم كه تابلو زديم ،يه نهاد ديگه بود كه اصالا با ما هماهنگ نبود و بدون اجازه و تاييد ما تابلو ها عوض شد ..
اخرش هم تويي يك برنامه مستقيم تلوزيوني شخصي كه مسول مستقيم نظارت بر موسسات و بانكهاست ميگه
مردم بايد صبر كنند و ضمنا از بانك مركزي هم ممنون دار باشند كه علي رقم اينكه مردم پولشون رو به اين موسسات بدون مجوز دادن باز هم بانك مركزي حاضر شده كه حق مردم رو بگيره و بزاره كف دستشون ....
اينه مديريت مدرن در قرن بيست ويكم ....
حامد
United States
باز هم به نوعی ضمنی تایید کردندکه یکی از دلیل پرداخت سود بالا می تواند ورشکستگی باشد و این را کاملا رد نکرده است. اگر بانک مرکزی نظارت دقیق بر صورتهای مالی بانکها و موسسات دارد شفاف به مردم لیست بانکها و موسسات دارای صورتهای مالی مورد قبول (ورشکست نشده) را اعلام نماید. چنانچه این کار را نکند قطعا مسئول تبعات ورشکستگی بانکها و موسسات خواهد بود و نباید چنین اظهارات دوپهلویی را به منزله رفع تکلیف بدانند.
یکی از هزاران سپرده گزار
اقای سیف اینکه می فرمایید جای نگرانی نیست .منظورتان بانک مرکزی است یا موسساتی که شما مجوز انرا صادر کردیدویا کسانیکه اموال مردم را علنا بلوکه کردند؟
محمد
پول ما که تو موسسه مجاز کاسپین دوسال پیش اونجا گذاشته م الان پنج ماه هیچی نداره به ما بده تکلیف مون چی میشه به خدا قسط دارم که هر روز از طرف بانک زنگ میزنن خونه در رهن بانک ملته .چه خاکی بر سر کنم .
تازه ترین اخبار